کارشناسان روس: تأثیر کاسترو بر کوبا همچنان ادامه خواهد داشت


کارشناسان روس: تأثیر کاسترو بر کوبا همچنان ادامه خواهد داشت

کارشناسان روس معتقدند که استعفای رائول کاسترو از دبیری حزب کمونیست کوبا تغییردهنده رویکرد سیاسی این کشور نسبت به مسائل بین‌المللی نخواهد بود، اما برخی اصلاحات اقتصادی به‌تدریج اتفاق می‌افتد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چند روز گذشته رائول کاسترو از سمت رئیس حزب کمونیست کوبا استعفا داد، پیش از این نیز وی استعفای خود را از سمت‌های رئیس شورای وزیران و رئیس شورای دولتی اعلام کرده بود. به‌احتمال زیاد رئیس جمهور کشور میگل دیاز کانل خواهد بود.

یکی از بحث‌برانگیزترین اتفاقات طی سال‌های گذشته، ویدئوی مربوط به دیدار رائول با اوباما بود که در آن رائول به رئیس جمهور سابق آمریکا اجازه نداد دست‌هایش را به‌روی شانه‌های وی قرار دهد، این ویدئو در واقع جلوه‌ای از اقتدار و پایبندی به اصول از سوی کاسترو را نشان می‌داد.

بر اساس گزارش رسمی حزب گرانما، ژنرال ارتش خوشحال است که می‌تواند رهبری کشور را به گروهی از رهبران آموزش‌دیده، باتجربه، متعهد به اخلاق انقلاب و تاریخ و فرهنگ کوبا واگذار کند. وی خطاب به مردم کوبا گفته است: «تا زمانی که زنده‌ام آماده دفاع از سرزمین مادری، انقلاب و سوسیالیسم خواهم بود».
رسانه خبری ـ تحلیلی "وزگلیاد رو" به بررسی بخشی از وقایع مربوط به استعفای رائول کاسترو از نگاه کارشناسان روس پرداخته است.

میخائیل ماکاروک، معاون رئیس انجمن دوستی روسیه و کوبا، در این باره توضیح می‌دهد: فرمانده کاسترو در ژوئن امسال به سن 90سالگی می‌رسد و به همین دلیل خود را بازنشسته کرده است، در واقع کاسترو به‌عنوان یک شخصیت عملگرا با در نظر گرفتن شرایط واقعی این تصمیم را اتخاذ کرد.

وی درباره روابط کوبا و ایالات متحده آمریکا معتقد است: واشنگتن ممکن است تحریم‌ها علیه کوبا را تشدید کند. در دولت جو بایدن فشارها علیه هاوانا به‌صورت همه‌جانبه ادامه خواهد داشت، در واقع آمریکا نمی‌خواهد روحیه آزادی‌خواهی کوبا در مناطق آمریکای مرکزی و لاتین گسترش یابد و از سوی دیگر همچنان تلاش می‌کند حکومت متناسب با خود را در این کشور به قدرت برساند، بنابراین فشارها با دو هدف کاهش نقش کوبا در سطح بین‌المللی و تغییر قدرت در سطح داخلی این کشور صورت می‌گیرد، با این حال مردم کوبا اجازه نخواهند داد که دستاوردهای انقلاب این کشور به‌رهبری فیدل کاسترو از بین برود.

نیکلای کلاشینکف، معاون انستیتوی آمریکای لاتین در آکادمی علوم روسیه معتقد است که فشارهای آمریکا علیه کوبا تا حدی کاهش می‌یابد. به‌نظر وی کوبایی‌ها انتظار دارند که دولت بایدن حداقل بخشی از تحریم‌ها را لغو کند، زیرا رئیس جمهور کنونی آمریکا ادامه‌دهنده رویه باراک اوباما است و سیاست‌های ملایم‌تری را نسبت به کوبا اتخاذ می‌کند.

کلاشینکف اضافه می‌کند: دونالد ترامپ محدودیت‌های تجاری علیه کوبا را در سال 2019 تمدید کرد اما بایدن بلافاصله پس از به قدرت رسیدن قصد خود مبنی بر عادی‌سازی روابط با هاوانا را اعلام کرد، البته هنوز هیچ اقدام مشخصی صورت نگرفته است، شاید بایدن منتظر است که برخی اقدامات دیگر تحت عنوان دموکراتیزه کردن در کوبا انجام شود، با این حال بعید است که پس از به قدرت رسیدن دیاز کانل تغییراتی در کوبا رخ دهد و یا اقدامات او با آنچه رائول کاسترو انجام داده مغایرت داشته باشد.

ویکتور خیفیتس، استاد گروه نظریه و تاریخ روابط بین‌الملل در دانشگاه ایالتی سن‌پترزبورگ نیز بر این نظر است که تأثیر رائول کاسترو بر کشور کوبا پس از استعفا همچنان باقی خواهد ماند، بدین ترتیب در روند سیاسی کوبا تغییرات چندانی رخ نخواهد داد، اما اصلاحات اقتصادی به‌تدریج گسترش می‌یابد.

وی درباره تأثیر این استعفا بر مناسبات روسیه و کوبا تأکید می‌کند: روابط مسکو ـ هاوانا نیز تغییر نخواهد کرد، مسکو مدت‌هاست که روابط خود را با دیاز کانل برقرار کرده است و این‌که گزینه دیگری به قدرت برسد نیز بعید خواهد بود، در هر صورت بهتر است که همان وحدت بین پست رئیس جمهور و رئیس حزب حفظ شود، زیرا چنین افرادی از نظر اقتدار با کاسترو برابر نیستند که بتوانند حزب را رهبری کنند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon