تصاویری از رهاسازی یک قلاده پلنگ به دامان طبیعت
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان جزئیاتی از رهاسازی یک قلاده پلنگ نر از دام تلههای سیمی به دامان طبیعت را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگارحوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، سالهاست که انقراض و موضوع کاهش نسل پلنگ ایرانی به عنوان زرگترین گربهسان وحشی کشور در محافل دوستداران محیط زیست و حیات وحش مطرح میشود، اما جدای از مسائلی نظیر زیستگاه و روشهای نگهداری از این حیوان، شکارچیان نیز با تلهگذاری در مراتع و نواحی جنگلی، اقدام به شکار این حیوانات میکنند، به طوری که به تازگی یک قلاده پلنگ نر در ارتفاعات کوهستانی شهرستان رودسر از توابع استان گیلان با همین تلههای مچگیر سیمی گرفتار و بر اثر آن دچار جراحاتی شده بود.
بر همین اساس این پلنگ نر با کمک محیط زیست استان و دوستداران محیط زیست، پس از مداوا، رهاسازی و به دامان طبیعت بازگشت.
حالا، ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم در همین زمینه، اظهار کرد: یک قلاده پلنگ نر بالغ در تله مچگیر افراد ناشناس در منطقه اشکورات رودسر گرفتار شده بود که پس از اطلاع به موقع نجات یافت.
وی افزود: مأموران یگان حفاظت محیط زیست رودسر پس از اطلاع به موقع از گرفتار شدن یک قلاده پلنگ در تله سیمی افراد ناشناس، بلافاصله به همراه دامپزشک و اکیپ یگان و کارشناسی حیات وحش استان و شهرستان به منطقه مورد نظر اعزام شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ادامه داد: گروه اعزامی پس از چند ساعت راهپیمایی در نقاط کوهستانی، این پلنگ گرفتار در تله را با استفاده از تزریق مواد بیهوشکننده از تله آزاد و پس از معاینه، بیومتری (آنالیز مشخصات) و اطمینان از سلامتی کامل و به علت آسیب ندیدن پس از به هوش آمدن در همان منطقه رهاسازی کردند.
کفایی تأکید کرد: پلنگ گرفتار بالغ، حدودا 8 ساله و نر بود؛ محل تلهگذاری در ارتفاعات حدود یک هزار و 800 متری از سطح دریا بوده که برخی از باغداران به بهانه جلوگیری از خسارت گراز به زمینهای کشاورزی و باغی خود اقدام به نصب چنین تلههای سیمی میکنند.
وی همچنین از مردم طبیعتدوست گیلان خواست تا نسبت به جمعآوری تلههای سیمی در مناطق مختلف استان اقدام کنند و تأکید کرد: با متخلفان ناچار به برخورد قانونی و قضایی هستیم.
**تصاویری از مداوا و رهاسازی یک قلاده پلنگ نر:
انتهای پیام/