عزم بسیج مهندسین کشاورزی برای افزایش تولید چای در گیلان؛ چایکاران آموزش رایگان میبینند
گروه استانها- مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان گیلان با اشاره به اهمیت افزایش تولید و کیفیت چای گفت: بسیج مهندسین کشاورزی با ارائه آموزش رایگان در این عرصه ایفای نقش میکند.
سرهنگ دوم پاسدار مرتضی مرادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با اشاره به اینکه دومین محصول استراتژیک استان گیلان چای است اظهار داشت: با توجه به اینکه چای فراتر از یک محصول بوده و تقریباً با فرهنگ ما عجین شده نیازمند توجه بیشتری است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان افزود: در این راستا سازمان چای کشور تعداد خوبی آزمون خاک انجام داده و نقشه حاصلخیزی خاک تقریباً مناسبی را ارائه کرده است.
مرادی تصریح کرد: اما با توجه به اینکه جنس خاک استان گیلان بهگونهای است که توسط باران و آب رودخانهها به تدریج شسته شده و هر ساله در حال تغییر است، نیازمند تکرار هر ساله این آزمونهای خاک هستیم.
وی با بیان اینکه همچنین باید از مزارع بیشتری آزمون خاک گرفته شود گفت: توصیههای کودی باید اختصاصاً برای هر کشاورز جداگانه انجام شود و این فرآیندها دو اثر مثبت به جای میگذارد.
مرادی عنوان داشت: یکی از این اثرات مثبت این است که کیفیت محصول چای با عمل به توصیههای کودی افزایش پیدا کرده و بهدنبال آن کمیت محصول نیز افزایش پیدا میکند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس استان گیلان ابراز کرد: بدین واسطه میتوانیم در تأمین نیاز داخلی چای خودکفا شده و افزایش عملکرد و درآمد چایکاران را شاهد باشیم.
وی با اشاره به تغییر کاربری باغات چای خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه باغات چای در ارتفاعات خوش آب و هوا و زیبایی قرار دارد به همین جهت بیشتر در معرض تغییر کاربریها و خرید توسط زمینخواران قرار دارد.
مرادی افزود: ما باید با ارائه آموزشهای لازم اعم از توصیههای کودی، نحوه هرس، نحوه کوددهی، نحوه شخم و روش کفبری باغات به چایکاران کمک کنیم تا افزایش عملکرد کیفی و کمی داشته باشند.
وی گفت: سازمان چای در چند سال اخیر به همراه پژوهشکده چای توانسته حرکات خوبی را با همراهی صندوق توسعه چای داشته باشد اما برخی از شهرستانها هنوز در این حوزه محروم واقع شدهاند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان اظهار داشت: سازمان بسیج مهندسین کشاورزی در برخی از شهرستانها به صورت ویژه با کمک و مشاوره اساتید میز تخصصی چای برای کمک به چایکاران ورود پیدا کرده است.
مرادی افزود: در کنار مأموریت سازمان چای با عنوان "یاوران تولید" با طرح "بسیج همگام با کشاورزان در بخش چای" در کنار این مجموعه هستیم و مشاوره و کمکهایی را به چایکاران ارائه میدهیم.
وی تصریح کرد: اقدامات انجام شده با هماهنگی سازمان چای و پژوهشکده چای است تا بتوانیم در آینده شاهد نقشه حاصلخیزی خاک کاملتر و عملکرد بهینه کشاورزان باشیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان عنوان داشت: در حال حاضر میانگین برداشت کشاورزان ما با میانگین برداشت جهان فاصله زیادی دارد و این فاصله در شهرستانهای محروم بیشتر نیز است.
مرادی با بیان اینکه با پای کار آوردن کارخانجات میتوانیم در هزینههای آزمونهای خاک و مشارکت در آنها عملکرد بهتری را شاهد باشیم افزود: اکنون چند کارخانه در رودسر و شفت به این عرصه ورود پیدا کرده و تمامی هزینههای آزمونهای خاک را تقبل کردند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان گفت: بسیج مهندسین کشاورزی با دادن آموزش رایگان به این بخشها، اتصال کارخانجات به کشاورزان و کمک به سازمان چای در تسریع انجام مأموریتها ایفای نقش میکند.
انتهای پیام/614/ح