آخرین اخبار کرونا در ایران| تداوم روز‌های سیاه کرونایی / افزایش شمار مبتلایان در تمام استان‌ها / انگار صحبت‌های وزیر بی‌فایده بود + نقشه و نمودار


آخرین اخبار کرونا در ایران| تداوم روز‌های سیاه کرونایی / افزایش شمار مبتلایان در تمام استان‌ها / انگار صحبت‌های وزیر بی‌فایده بود + نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ این وضع سیاه کرونایی بی‌تردید نتیجه تصمیمات چندگانه مسئولان ستاد ملی کرونا از یک سو و بی‌توجهی برخی از مردم به دستورالعمل‌های بهداشتی و سفر‌ها و دورهمی‌ها از سوی دیگر است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، چندی پیش در خبرها آمد‌ که پارک‌ها و بوستان‌ها‌ تا پایان محدودیت‌های کرونایی ‌تعطیل خواهند بود و علت این تصمیم هم این است که از تجمع مردم در این مکان‌ها جلوگیری بشود، مردم بیشتر در خانه بمانند تا شاید بتوان امیدوار بود کمی از شدت انتقال بیماری کرونا کاسته شود، اما متاسفانه برخی نه تنها برای سلامت خود و خانواده شان ارزشی قائل نیستند، که با رفتار‌های خودپسندانه شان سلامت دیگران را نیز به خطر می‌اندازند و آرامش روحی و روانی آن‌ها را سلب می‌کنند.

اما بیش از یکسال است که درگیر بیماری کرونا هستیم و بدون شک همگان از اثرات و ناملایمت‌های این بیماری آگاهند. هزاران نفر جانشان را و بسیاری شغل شان را از دست دادند و اقتصاد کشور لطمه خورده است و اکنون که در شرایط سخت کرونایی قرار داریم تنها راه نجات همراهی و همکاری همه در جهت کاهش آلام و سختی هاست. پس باید تا می‌توانیم هوای یکدیگر را داشته باشیم نه اینکه نمک بر زخم همدیگر بپاشیم.

‌گرچه پاییزِ خزانی را پشت سر گذاشتیم، اما خوشبختانه با اعمال محدودیت‌های کرونایی در سطح کشور ‌ و همراهی خوب مردم در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، زمستان بی خطری را تجربه کردیم به گونه‌ای که آمار بیماران بستری در بیمارستان‌ها‌ دو رقمی شد و حتی آمار مرگ هم دو رقمی شد.

چند ماهی اوضاع خوب بود. اوضاعی که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بار‌ها در مصاحبه‌های خبری‌اش تداوم آن را در گروی تداوم رفتار‌های مردم در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی می‌دانست، اما انگار دوباره ورق برگشت و کرونا در سایه سهل انگاری جانی دوباره گرفت.

التماس‌های وزیر تا سهل‌انگاری مردم

از خرید‌ها و شلوغی معابر و بازار‌های شب عید که بگذریم، 25 اسفندماه 99 بود که طبق اعلام وزارت بهداشت، 13 شهرستان استان خوزستان و شهر گچساران در وضعیت قرمز، 31 شهرستان در وضعیت نارنجی، 252 شهرستان در وضعیت زرد و 154 شهرستان هم در وضعیت آبی قرار گرفتند.

بر این اساس سفر به شهر‌های قرمز و نارنجی و همچنین خروج از این شهر‌ها ممنوع اعلام شد. همین زمان بود که وزیر بهداشت بازهم هشدار داد و با بیان ملتمسانه از مردم خواست که سفر نروند.

دکتر نمکی از شیوع گسترده ویروس جهش یافته کرونا ابراز نگرانی می‌کرد و می‌گفت: هر آمد و شدی باعث بیماری کووید 19 و مرگ می‌شود. مردم حتما رعایت کنند و ویروس را از گوشه‌ای از کشور به گوشه‌ی دیگر نبرند.

صحبت‌های او هنوز در گوشم زمزمه می‌شود، زمانی که بار‌ها از رادیو و تلویزیون پخش می‌شد: التماس می‌کنیم حتی اگر همه دروازه‌ها باز شد، به سفر نروید. نگذارید خوزستان‌های دیگر ایجاد شود. التماس می‌کنم، تماس‌ها از منطقه آلوده به مناطق دیگر را قطع کنید مگر موارد خیلی ضروری با تست‌های قبلی مطمئن.

اما انگار صحبت‌های وزیر بی‌فایده بود، روز‌های سیاه کرونایی از حافظه مردم رخت بربسته بود و دیگر گوششان به حرف‌های دکتر نمکی و حتی کادر درمان بدهکار نبود. به غیر از شهر‌های قرمز و نارنجی، سفر به همه شهر‌ها آزاد بود و در ایام تعطیلات نوروز 1400، سفر دوباره رونق یافت.

ویروسی که در تعطیلات نوروز مجال یافت تا در میان هیاهوی شلوغی مردم نهایت استفاده را بکند و در آشفته بازارِ بی توجهی، دامن همه را بگیرد.
آری سفر یک سوی ماجرا بود و تبعات بعد از آن، سوی دیگر ماجرا ...

هنوز چند روزی به پایان تعطیلات نوروز نمانده بود که شتاب گرفتن آمار مبتلایان به ویروس کرونا، تیتر اول همه رسانه‌های خبری کشور شد. استان‌هایی با وضعیت زرد و آبی که به یکباره قرمز و نارنجی شدند. آژیر قرمز در همه استان‌ها ‌به صدا درآمد و شهر‌های مختلف، یکی پس از دیگری قرمز شدند.

کرونا بازهم چهره منحوسش را نشان داد، نتیجه مهمانی ها، گردش‌ها و عادی انگاری‌ها که کار دست مردم داد و عده زیادی را روانه مراکز درمانی کرد.  شرایط متفاوت و نوع وخامت حال بیماران کرونایی که عده‌ای را در بخش عفونی و عده‌ای را در بخش مراقبت‌های ویژه بستری کرده است. اما آنچه شرایط را نسبت به ماه‌های گذشته وخیم‌تر کرده، ابتلای کودکان به ویروس کروناست.

موجی که همه را غافلگیر کرد

پیش بینی و هشدار وزیر بهداشت و کادر درمان برای شیوع موج چهارم کرونا، درست بود. نخستین ماه 1400 هم گذشت و‌ خبر‌ها زیاد خوشایند نیست. خبر‌هایی که از بیماری و مرگ حکایت دارد و سیر صعودی شیوع بیماری کرونا که همچنان ادامه دارد. گرچه مردم رعایت نکردند و دوباره خطر کرونا را نادیده گرفتند، اما نقد‌های زیادی هم به عملکرد مسئولان برای عادی کردن شرایط و برداشتن محدودیت‌ها وارد است. با اوج گرفتن کرونا، ستاد ‌مقابله و پیشگیری از کرونا جلسه فوق‌العاده تشکیل داد و محدودیت‌ها به روال سابق برگشت. مسئله‌ای که مرا یاد این مثل قدیمی انداخت، نوشدارو پس از مرگ سهراب ...

‌اینکه زندگی با کرونا و ترس‌هایش تا چه زمانی ادامه خواهد داشت نگرانی بسیاری از مردم است اما چیزی که مسلم است تا زمانی که واکسن و درمان قطعی این بیماری در سطح گسترده توزیع نشود، تمامی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر عاری شدن ویروس غلط است. 

به گفته مسئولان ستاد ‌کرونا، میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با سطح مطلوب بسیار فاصله دارد و باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس، مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند. خط خطرناکی که نشان از عادی انگاری برخی ها در هفته های گذشته دارد ویروسی که جهش انگلیسی آن  موجب افزایش مبتلایان ومرگ ومیرشده ‌‌و همچنان  دنیا مهمترین راه مقابله  آن را  ماسک و رعایت نکات بهداشتی می‌داند‌.

‌اما اگرچه وضعیت بیمارستان‌ها بحرانی است، ولی در سطح شهر گویی اوضاع عادی است و دغدغه چندانی در خصوص بیماری کرونا وجود ندارد. بیماری کرونا اتفاق ناگواری است که با رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی می تواند برای هر کسی رخ دهد. بنابراین، اولین و موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا رعایت این دستورالعمل‌ها و ترجیحا خارج نشدن از منزل است.

ثبت رکوردهای جدید کرونایی در اردبیل

‌شهرام حبیب‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل اظهار داشت: با توجه به اینکه تاکنون هزار و 557 بیمار مبتلا به کرونا در استان جان باخته اند و  به علت گسترده بودن حجم مراجعه بیماران به مراکز درمانی، وضعیت استان حاد و نگران کننده است.

وی افزود: هم‌اکنون حدود 50 درصد تخت‌های بیمارستانی استان اردبیل در بخش دولتی و خصوصی به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است و با روند کنونی شیوع و در صورت بی‌ توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پیش‌بینی می‌شود که تعداد بیماران بستری در استان به 700 تا یک هزار نفر برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان  بیان کرد: سرعت و سطح موج چهارم شیوع کرونا در این استان نسبت به موج‌های اول، دوم و سوم بسیار زیاد است بطوریکه در یک هفته اخیر آمار مبتلایان جدید و شمار بستری همزمان افراد مبتلا به کرونا در این استان بیش از چهار برابر شده و رکوردهای جدیدی به ثبت رسیده است.

حبیب‌زاده با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام گرفته تمامی مراجعین و بیماران بدحال بیمارستان‌ها شرکت در دورهمی‌های افطاری را از عوامل ابتلاء به کرونا اعلام کرده‌اند، تصریح کرد: هم اکنون شهرستان‌های اردبیل، پارس آباد، مشگین‌شهر، خلخال و گرمی در وضعیت قرمز و شهرستان‌های بیله سوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی خواستار تعطیلی همه دورهمی‌ها مانند مراسم افطاری جمعی ماه مبارک رمضان شد و گفت: برای مهار این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت سفت و سخت ضروری است و هر تجمع ضروری حتما باید با زمان بسیار کم و رعایت فاصله 2 الی سه متری برگزار شود.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در چهارمحال و بختیاری زیر 50 درصد است‌

‌اگرچه محدودیت‌های گروه‌های شغلی در مناطق قرمز اعمال شده است اما به گفته مسئولان امر همچنان بالاترین تهدید در افزایشی‌شدن آمار کرونایی، دورهمی‌ها و تجمعات است.

دورهمی‌ها و تجمعاتی که از روی عادی‌انگاری و سهل‌انگاری، در ایام عید به اوج خود رسید و باعث شیوع بیش از پیش ویروس کووید19 در استان‌های کشور، به خصوص استان چهارمحال و بختیاری شد، به گونه‌ای که اکنون تمامی شهرستان‌های این استان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در خصوص شرایط کرونایی استان، با اشاره به اینکه در ده روز گذشته در اوج شیوع ویروس کووید19 قرار داشتیم، بیان داشت: اگرچه شیوع این ویروس در نقطه اوج خود متوقف شده است اما تجربه استان‌های دیگر نشان‌دهنده این است که چنین شرایطی شکننده است.

سید راشد جزایری، رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری در برنامه زنده رادیویی اظهار داشت: 50 درصد از کادر درمان و 27 درصد از کادر بهداشت استان در مواجهه با بیماران کرونایی، مبتلای به کرونا شدند.

وی افزود: شرایط استان چهارمحال و بختیاری مانند هفته قبل یعنی در سطح هشدار 3 می‌‌باشد و این به معنای خطرناک بودن وضعیت استان و بالا بودن آمار کرونایی استان است.

رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری از رعایت بیش از 90 درصدی محدودیت‌های شغلی در این ایام اعمال محدودیت‌ها توسط واحدهای صنفی خبر داد و گفت: در بهمن‌ماه سال گذشته این استان رتبه سوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور را داشت اما فرایند شب عید و مسافرت‌ها باعث شد این شاخص به زیر 50 درصد برسد.

جزایری خاطرنشان کرد: ظرفیت 5 بیمارستان منتخب استان تقریبا رو به اتمام و 85 درصد تخت‌های ICU مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان تکمیل شده است.

رکورد شکنی کرونا با 34 فوتی جدید در البرز‌

‌محمد فتحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین شرایط شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته متاسفانه 34 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

وی افزود: در حال حاضر میزان مراجعات بیماران کرونایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز افزایش چشمگیری داشته است.

فتحی با بیان اینکه مجموع جان باختگان این بیماری در استان البرز به 3296 نفر رسیده است، بیان کرد: رعایت شیوه نامه های بهداشتی و پرهیز از تجمع در مراکز پرجمعیت همچنان باید رعایت شود.

کرونا همچنان در لرستان می‌تازد؛ 1095 نفر دیگر مبتلا شدند‌

دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه هزار و 95 بیمار جدید به مبتلایان استان اضافه شده است گفت: 13 بیمار دیگر جان خود را از دست دادند.

مریم کوشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان در رابطه با آخرین آمار ابتلا به کرونا در لرستان اظهارداشت: براساس آخرین آمار مجموع مبتلایان به کرونا در لرستان به 98 هزار و 676 نفر رسیده که طی 24 ساعت گذشته هزار و 95 بیمار جدید به مبتلایان استان اضافه شده است.

وی با بیان اینکه 13 بیمار مبتلا به کرونا در لرستان جان خود را از دست دادند افزود: با فوت این بیماران جدید مجموع فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا به هزار و 582 نفر رسیده است.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 302 بیمار با شرایط مثبت و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان لرستان بستری هستند.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 309 هزار و 746 نمونه برای آزمایش ارسال شده که به 306 هزار و 730 مورد پاسخ داده شده و 208 هزار و 43 نمونه منفی بوده است.

شمار مبتلایان و تعداد فوتی‌های کرونایی در کردستان افزایشی است

فرزین رضاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از افزایش شمار مبتلایان و تعداد فوتی‌های کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته 442 بیمار جدید شناسایی و 6 بیمار در استان جان باخته‌اند.

وی افزود: در حال حاضر 678 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در سنندج 337 نفر، سقز 86 نفر، مریوان 32 نفر، قروه 63 نفر، بیجار 67 نفر، کامیاران 29 نفر، دیواندره 17 نفر، بانه 44 نفر و دهگلان 3 نفر بستری هستند.

وی بیان کرد: هم‌اکنون وضعیت 80 نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) مرکز استان کردستان بستری هستند.

رضاعی از مرگ 6 بیمار در 24 ساعت گذشته خبر داد و آمار فوت شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون را 1185 نفر اعلام کرد.

تعداد مراجعات به کلینیک حاد تنفسی در کاشان به 500 نفر رسید

ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد به نحوی که به نظر می‌رسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی وخیم‌تر از شرایط قرمز باشد و وجود تعداد بالای بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 56 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 41 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و 15 نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 9 و حداکثر 85 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء 32 سال و حداکثر 74 سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 359 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 306 بیمار در شهرستان کاشان و 53 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.

وی از بستری 48 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متأسفانه دو بیمار آقا 88 و 90  ساله و دو بیمار خانوم 67 و 88 ساله در شهرستان کاشان جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 220 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته 500 نفر می‌رسدو 175 نفر بستری موقت شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

عامل ابتلای 62 درصد از بیماران کرونایی همدان شرکت در دورهمی است

‌اگرچه حضور در دورهمی و تجمعات عامل اصلی ابتلا به کرونا در استان همدان است اما هنوز هم عده‌ایبدون توجه به توصیه‌های بهداشتی و درک شرایط بحرانی اقدام به برپایی مراسمات به صورت زیرزمینی می‌کنند. vروند ابتلا به کرونا در استان همچنان صعودی است و آمار‌‌ مرگ و میر روزانه نیز به روزی 21 مورد هم رسیده است.

دکتر رشید حیدری مقدم‌ با بیان اینکه مدافعان سلامت روزهای سخت و طاقت‌فرسایی را می‌گذرانند تصریح کرد: بیمارستان‌ها وضعیت مناسبی ندارد و ظرفیت تخت‌ها تکمیل شده است.

وی با اشاره به اینکه موج چهارم کرونا سهمگین‌تر از پیک‌های قبلی است اظهار داشت: روزانه بین 150 تا 200 بیمار کرونایی بخاطر شدت علائم نیاز به بستری پیدا می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تامین اکسیژن بیمارستان‌ها از مهم‌ترین دغدغه ما است گفت: به تازگی سه دستگاه اکسیژن‌ساز خریداری کرده‌ایم.

حیدری مقدم با تاکید بر اینکه تنها راه عبور از پیک بیماری همکاری مردم است اظهار داشت: برگزاری هرگونه دورهمی،مهمانی،مراسمات عزا و عروسی سبب تشدید شرایط بد استان می‌شود.

149 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

سیدمحمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 149 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 30 هزار و 945 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 222 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 81 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

مبتلایان روزانه به کرونا در آذربایجان‌غربی همچنان افزایش می‌یابد

 با وجود تمامی تمهیداتی که برای مقابله و مبارزه با گسترش بیماری کرونا در سرتاسر کشور و به طبع آن در آذربایجان‌‌غربی اجرا شده است اما ظاهراً شاخ این غول شکستنی نیست و همچنان قربانی می‌گیرد و تعداد مبتلایان هر روز بیشتر شده و هر روز رکوردی تازه ثبت می‌شود که برای استان بیماری چون آذربایجان‌غربی اصلا مطلوب نیست.

افزایش تعداد مبتلایان و بستری‌های کرونایی در دو شهر ارومیه و خوی چندان نگران کننده نیست چرا که حداقل وجود بیمارستان‌ها و کادر درمان پر تجربه امیدواری زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است اما این شرایط در دیگر شهرهای متوسط و کوچک آذربایجان‌غربی برقرار نیست چرا که هیچ کدام دارای بیمارستان‌های مجهز و پیشرفته و بزرگی نیستند برای مثال بیمارستان عباسی در میاندوآب که 9 فوتی کرونایی را در دو روز  به نام خود ثبت کرد، به هیچ عنوان نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای مردم باشد و این شرایط کم و بیش در دیگر شهرهای استان چون سلماس، ماکو، نقده، بوکان، تکاب، شاهین‌دژ و مهاباد برقرار است.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی خوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به کنترل موفقیت آمیز کرونا گفت: وضعیت کنونی بیمارستان‌های خوی مطلوب است و با وجود گسترش این بیماری، با موفقیت کنترل و مدیریت شده و همانند پیک‌های قبلی حدود 25 درصد از بستری‌ها متعلق به شهرهای شمال استان هستند.

محمد ارزنلو با توصیه اکید به رعایت پروتوکل‌های بهداشتی اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود که وضعیت عمومی افراد مبتلا و عموما بدحال بعد از دوهفته بار دیگر وخیم شود و به بخش آی‌سی‌یو منتقل شوند و در حال حاضر 274 بیمار مبتلا به کرونا در خوی بیمارستان‌های خوی بستری بوده و با تلاش‌های جهادی کادر دانشکده همچنان حدود 30 تخت خالی مانده است و خوشبختانه هیچ‌کمبودی از لحاظ تخت و دارو و دیگر امکانات وجود ندارد.

وی با یادآوری قدرت ابتلا و بستری چند‌ برابری پیک چهارم تصریح کرد: بیماری کرونا حداقل در خوی کنترل شده اما شیوع آن همچنان ادامه دارد و تمامی افراد در هر صنفی که باشند باید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و مهم‌تر از همه از برگزاری دورهمی‌ها و مخصوصا دورهمی‌های خانوادگی شدیداً پرهیز کنند.

رنگ‌بندی شهرهای آذربایجان‌غربی متأسفانه هیچ بهبودی نیافته و به جز دو شهر نارنجی واشنویه و سردشت، بقیه شهرها همچنان قرمز هستند و سبب شده تا  آمار مبتلایان به بیماری کرونا در روز سه‌شنبه 31‌ام فروردین ماه افزایش چشمگیری یافته و عدد یک هزار 464 نفر در روز را نشان می‌دهد که سبب شده تعداد کل بیماران کرونایی آذربایجان‌غربی به 144 هزار و 41 نفر برسد که به هیچ عنوان مطلوب نیست و نشان می‌دهد که وضعیت بغرنج کنونی حداقل تا چهار هفته آینده هم ادامه دارد.

ارومیه با بستری روزانه 97 نفر همچنان بیشترین آمار بستری‌های روزانه را دارد که دو شهر خوی با 46 و میاندوآب با 28 بستری روزانه را در کنار خود می‌بیند اما با این وجود بستری‌های کرونایی آذربایجان‌غربی هم با وجود درمان سرپایی بیماران خوشحال، تفاوت چندانی با روز گذشته نداشته و فقط یک تخت خالی شده است تا جمع بیماران بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کرونا به یک‌هزار و 353 تخت برسد.

تعداد فوتی‌های کرونا هم فقط یک نفر نسبت به روز گذشته کاهش یافته و با 14 فوتی به ترتیب ارومیه چهار نفر، خوی و نقده دو نفر و سلماس، پلدشت، مهاباد، پیرانشهر، پلدشت و بوکان هر کدام یک بوده است تا جمع فوتی‌های کرونایی در آذربایجان‌غربی به چهار هزار و 33 نفر برسد که آمار بسیار بالایی است.

آمار بستری‌شدگان کرونایی با سنین پایین در گیلان افزایش یافت

حسن رخ شاد مدیرگروه بیماری‌های مرکز بهداشت گیلان اظهار داشت: با توجه به اینکه در اواخر هفته به سر می‌بریم ممکن است بحث مهمانی‌ها و دورهمی‌ها پررنگ‌تر شود که تقاضای ما از افراد عدم شرکت در دورهمی‌ها است.

مدیر گروه بیماری‌های مرکز بهداشت گیلان ابراز داشت:  برخی از جوانان و افراد با سن کم فکر می‌کنند که به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند اما این حرف صحت نداشته و اکنون ما در بیمارستان‌های استان تعداد زیادی بستری‌شدگان کرونایی در سنین پایین داریم.

رخ شاد عنوان داشت: نزدن ماسک توسط جوانان و شرکت در دورهمی‌ها و مهمانی‌ها بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی خطرات زیادی را برای پدر و مادر این جوانان و یا افراد دیگر خانواده به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: در دورهمی‌ها عموما پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده و به دلیل غذا خوردن افراد ماسک خود را برمی‌دارند و ویروس کرونا به سرعت در این محیط انتشار پیدا کرده و افراد حاظر در آن محیط را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر موارد زیادی از ابتلاهای خانوادگی به کرونا در بیمارستان‌های استان گیلان وجود دارد گفت: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم انتظار داریم که میزان بستری‌شدگان و مبتلایان در استان گیلان کاهش پیدا کند.

مدیر گروه بیماری‌های مرکز بهداشت استان گیلان از آخرین آمار کرونایی استان گیلان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر  هزار و 41 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که 190 نفر از آن‌ها روز گذشته به این آمار افزوده شده‌اند.

سیر صعودی ابتلا به کرونا در استان سمنان همچنان ادامه دارد

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: استان سمنان نیز مانند سراسر کشور همچنان در سیر صعودی ابتلای مردم به کرونا قرار دارد و روند ابتلا به این ویروس همچنان فزاینده است.

وی با اشاره به بستری شدن 95 نفر با تست قطعی مثبت کرونا در 48 ساعت گذشته در مرکز و غرب استان سمنان افزود: تنها در 24 ساعت گذشته 41 بیمار مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستان‌های سه شهرستان سمنان، گرمسار و دامغان بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به اینکه مجموع بستری‌های با تست مثبت قطعی ابتلا به کرونا در استان سمنان از ابتدای این همه‌گیری تا کنون به پنج هزار و 505 نفر رسیده است عنوان کرد: با شناسایی 260 بیمار سرپایی جدید مبتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری در مرکز و غرب استان سمنان، به 23 هزار و 400 نفر رسیده که 17 هزار و 895 نفر آنان را بیماران سرپایی تشکیل می‌دهد.

دانایی از ترخیص 23 بیمار بستری مبتلا به کرونا در مرکز و غرب این استان در شبانه‌روز گذشته خبر داد و با اشاره به آخرین ‌رنگ‌بندی شهرستان‌های این استان از نظر ابتلا به کرونا تصریح کرد: به‌غیراز آرادان که رنگ آن از نظر روند ابتلا به کرونا نارنجی است؛ بقیه شهرستان‌های استان سمنان در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند.

وی با تأکید بر اینکه ادامه این روند یا توقف آن بستگی به رفتار همه مردم دارد خاطرنشان کرد: «حضرت عباسی» مردم این دفعه را در خانه بمانند و بیرون نیایند؛ چراکه دورهمی‌ها و تجمع‌های بی‌مورد و همچنین برگزاری مراسم‌های افطاری مساوی با انتقال ویروس است و مردم بیشتری را بیمار می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به اینکه در پیک جدید کرونا در این استان شاهد مراجعه خانوادگی بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها و بستری جمعی آنان هستیم تصریح کرد: باید همه مردم برای کنترل این همه‌گیری در پیک چهارم همکاری کنند.

دانائی با قدردانی از همکاری اصناف و همراهی بخشی از مردم استان سمنان در کنترل شیوع کرونا در این استان ابراز امیدواری کرد تا همه اقشار مردم با رعایت پروتکل‌ها کمک کنند تا شرایط استان سمنان در کنترل بیمار کرونا در روزهای بعد بهتر شود.

وی با اشاره به اتمام فاز نخست واکسیناسیون کرونا در این استان با تزریق واکسن به کادر بهداشت و درمان، مراکز سالمندان، جانبازان، بیماران خاص و پاکبانان تا روز شنبه هفته آینده عنوان کرد: فاز دوم واکسیناسیون کرونا در استان سمنان از هفته‌های بعد و پس از اتمام فاز نخست تزریق واکسن کرونا آغاز خواهد شد تا شرایط در روزهای آینده بهتر شود.

548 بیمار کرونایی در قم بستری هستند

محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به وضعیت نامناسب استان قم در زمینه بیماری کرونا اظهار داشت: متأسفانه روند ابتلا به ویروس کرونا در قم در شرایط آسانسوری قرار دارد و هرلحظه بر تعداد بیماران افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه دورهمی های خانوادگی و تجمعات از دلایل ادامه‌دار بودن روند صعودی ابتلا به این ویروس در استان است، ابراز کرد: میزان رعایت پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی ارتباط مستقیم با میزان بستری بیماران کرونایی دارد و اگر مدیریت تخت‌های بیمارستانی نبود توان پذیرش این تعداد بیمار را نداشتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر اینکه در حال حاضر 548 بیمار بستری در 5 بیمارستان قم بستری هستند، تصریح کرد: تنها در 24 ساعت گذشته 95 بیمار جدید به تعداد بستریان این بیماری در قم افزوده‌شده است.

وی با اشاره به پذیرش 138 بیمار در این زمان توسط مراکز درمانی قم عنوان کرد: متأسفانه در حال حاضر 95 بیمار بدحال در بیمارستان‌های قم بستری هستند که در 24 ساعت گذشته متأسفانه 9 نفر بر اثر این بیماری فوت کرده‌اند

قدیر افزایش تست‌های روزانه کرونا در قم را موردتوجه قرار داد و اضافه کرد: در 24 ساعت گذشته 2112 مورد صورت گرفته که 578 مورد آن‌ها مثبت بوده است.

155 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند

با اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز گذشته مجموعا 155 بیمار جدید کرونایی در بخش‌های مختلف کووید بستری شده‌اند و مجموع افراد بستری شده به 452 نفر رسید.

شمار مبتلایان و بیماران کرونایی در هرمزگان این‌ روزها به صورت تصاعدی در حال افزایش است و تخت‌های بیمارستانی یکی پس از دیگری پر می‌شوند. گسترش بیماری به نقاط مختلف استان صورت گرفته و سراسر هرمزگان در حال حاضر درگیر این بیماری شده‌اند که موجب می‌شود این وضعیت خصوصا در روستاها غیرقابل کنترل شود. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون در سطح استان با تلاش ویژه همکارانم مجموعا بیش از 220 هزار تست کرونا از افراد مشکوک گرفته شده است. 

وی افزود: شمار بیماران در روزهای اخیر افزایش محسوسی داشته و با اضافه شدن 155 بیمار جدید که در بخش‌های مختلف کووید بستری شدند مجموعا 452 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری هستند.

دکتر فاطمه نوروزیان گفت: از این تعداد، بیمارانی که در بخش آی‌سی‌یو بستری هستند نیز افزایش یافته‌اند و در حال حاضر 72 بیمار در این بخش هستند که وضعیت 19 نفر وخیم است. 

وی تصریح کرد: 6419 بیمار کرونایی نیز در منازل خود در قرنطینه هستند که باید به مدت حداقل 2 هفته این قرنطینه را رعایت کنند.

نوروزیان با تاکید بر اینکه خوشبختانه در شبانه روز گذشته شاهد فوتی جدید کرونایی در استان نبودیم اظهار داشت: با این حال تاکنون 1096 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در هرمزگان جان خود را از دست داده‌اند. 

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon