دامداری‌های سبک گناباد در معرض نابودی/ هیچ تمهیدی برای حمایت وجود ندارد


دامداری‌های سبک گناباد در معرض نابودی/ هیچ تمهیدی برای حمایت وجود ندارد

گروه استان‌ها-دامداری‌ها و کشتارگاه‌های سبک گناباد این روزها با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند و بسیاری نیز در معرض نابودی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، نهاده‌های دامی واژه‌ای است که این روزها زیاد در رسانه‌ها و در بین مردم می‌شنوید و کمتر دامداری را پیدا می‌کنید که با مشکل نهاده روبه رو نباشد.

براساس اعلام اداره هواشناسی گناباد کاهش بارندگی در این شهرستان در 30 سال گذشته بی سابقه بوده و خشکسالی چهره این شهر را خشکیده کرده و روز به روز به روز مشکلات بدتر می‌شود.

انتشار گزارش های خبرگزاری تسنیم دفتر خراسان رضوی درباره مشکلات نهاده‌های دامی برای گاوداران واکنش دامداران سبک در این استان را نیزبه همراه داشته و آنها نیز از مشکلات خود می‌گویند.

باقری یکی از دامداران گنابادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: رسانه‌ها و مسئولان فقط به گاوداران توجه می‌کنند و کسی به فکر ما دامداران سبک نیست، خشکسالی به شدت وضعت علوفه را خراب کرده است.

وی ادامه داد: کاهش بارندگی‌ها سبب شده تا در بیابان علوفه‌ای برای چرای دام وجود نداشته باشد و این در صورتی است که سال‌های گذشته در این وقت از سال ما از علوفه‌های بیابان استفاده می‌کردیم.

چرمگی یکی دیگر از دامداران گنابادی که در منطقه عمرانی دام‌های خود را به چرا می‌برده در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: سال های قبل ما در ایام عید و بعد از آن گوسفندان را به بیابان می‌بردیم و در بدترین شرایط یک وعده از آذوقه استفاده می‌کردیم اما امسال دام‌ها فقط آذوقه استفاده می‌کنند.

وی افزود: از یک طرف خشکسالی بیابان‌ها به دلیل کاهش بارندگی و از سویی افزایش هزینه آذوقه گوسفندان کار را خیلی دشوار کرده و ما شغل دیگری هم نداریم حالا با این وضعیت چه کنیم.

این دامدار قدیمی گنابادی تصریح کرد: سال آینده باید شاهد افزایش قیمت گوشت باشیم زیرا امسال دامداران دام‌های ماده را به کشتارگاه روانه می‌کنند که این موضوع زاد ولد را کاهش می‌دهد و در این صورت سال آینده با کاهش گوسفند برای تامین گوشت قرمز همراه خواهیم بود.

محمد احمدی رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وضعیت بسیار سختی برای دامداران به وجود آمده و دیگر این قشر دوام نمی آورند و باید حمایت‌های لازم به هر نحوی از آنها صورت گیرد.

وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی دام اگر علوفه را تامین کند دامدار خواهد توانست ادامه حیاطی دهد و در مقابل می‌تواند یکسال بعد بجای پول گوشت قرمز از دامداران دریافت کند که این روش برای هر دو گروه فایده دارد.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی عنوان کرد: اگر ظرف چند ماه آینده برای دامداران سبک چاره‌اندیشی نشود به طور یقین در سال آینده با مشکل گوشت و باز افزایش قیمت آن مواجه خواهیم بود.

حامد قربانی فرماندارگناباد نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خشکسالی باعث شده مشکلاتی را برای حوزه دامداران سبک ما در منطقه ایجاد نماید که در صدد هستیم با اجرای طرح های حمایتی کمک دامداران کنیم.

وی کشتارگاه صنعتی شهرستان گناباد را ارزشمند دانست و خاطرنشان کرد : باید از ظرفیت کشتارگاه شهرستان در راستای حمایت از اشتغال به نفع مردم استفاده کرد و دستگاه‌های مرتبط دغدغه مندی فروش دام دامداران را در اسرع وقت رفع نمایند.

فرماندار گناباد در خصوص حمایت از دام های سبک عنوان داشت: در حال حاضر برای زیان کمتر دامداران روزانه در کشتارگاه صنعتی شهرستان گناباد 150 الی 200 دام سبک ذبح و لاشه آن به فروشگاه زنجیره ای در تهران ارسال می شود.

انتهای پیام/281/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon