سرعت غیرمجاز عامل اصلی تصادفات در سیستان و بلوچستان است

سرعت غیرمجاز عامل اصلی تصادفات در سیستان و بلوچستان است

گروه استان‌ها - رئیس پلیس راهور سیستان ‌و بلوچستان گفت: درست است که راه‌های استان نقص دارد اما عامل اصلی تصادفات در بیشتر موارد سرعت غیرمجاز است.

سرهنگ علی نامدرست در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایرانشهر اظهار داشت: رخدادهای ترافیکی از سه عنصر انسان، راه و وسیله نقلیه ایجاد می‌شود که در 80 تا 85 درصد از تصادفات، خطای انسانی تأثیرگذار است و اگرچه راه نقص دارد و شاید هم وسیله نقلیه ایمنی‌های لازم را ندارد، ولی در واقع این انسان است که به عنوان راننده با قوه عاقله‌ای که دارد، می‌تواند وسیله نقلیه را کنترل کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان سیستان ‌و بلوچستان گفت: درست است که راه‌های استان ما استاندارد نیست و بزرگراه در استان به آن صورت نداریم، آزادراه هم در استان احداث نشده اما آنچه ما در تصادفات استان شاهد هستیم، سرعت غیرمجاز وسایل نقلیه است و در پی سرعت غیرمجاز نیز تخلفات است و مشکلاتی به وجود می‌آورد که تصادف رخ می‌دهد.

وی تصریح کرد: اینکه مردم راه را مقصر می‌بینند درست است و واقعاً راه استاندارد در سیستان و بلوچستان خیلی کم است و از نظر ساختاری نقص هم دارند اما انسان به عنوان راننده وقتی پشت وسیله نقلیه قرار می‌گیرد، اگر مقررات را رعایت کند، قطعاً آن نقص راه و وسیله نقلیه را می‌تواند پوشش دهد.

سرهنگ نامدرست ادامه داد: برخی از استان‌ها و مناطق این موضوع را تا 90 درصد نیز محاسبه می‌کنند که اگر نقصی باشد، با این حال 90 تا 92 درصد انسان در موضوع تصادف تأثیرگذار است؛ باید توجه داشت پلاک استان ما نسبت به استان‌های دیگر، پلاک‌های 85 و 95، در سراسر کشور هر جا دوربین آن‌ها را گرفته، بالاترین سرعت ثبت شده مربوط به این استان بوده است.

رئیس پلیس راهور سیستان ‌و بلوچستان افزود: این نشان می‌دهد که مردم استان به سرعت بالا و غیرمجاز رغبت دارند؛ سرعت غیرمجاز نیز کنترل وسیله نقلیه را سخت می‌کند و اکثر تصادفات ما برای مثال حوزه درون شهری، مربوط به عابران پیاده است که بیشتر آن نیز مربوط به اطفال زیر هفت سال و افراد سالخورده می‌شود؛ این یعنی راننده حق تقدم عابر پیاده را رعایت نمی‌کند و با عابر پیاده برخورد می‌کند.

وی اظهار داشت: شهر برای انجام حرکات نمایشی ساخته نشده و برای تردد ساخته شده است؛ یک موقعی می‌بینیم داخل خیابانی که حداکثر سرعت باید 60 کیلومتر باشد، حین رصد، دوربین ما سرعت 148 کیلومتر را در همان خیابان ثبت می‌کند! قطعاً اگر عابر پیاده‌ای در مقابل این راننده قرار بگیرد، راننده حتی اگر از ترمز هم استفاده کند، پاسخگو نخواهد بود.

سرهنگ نامدرست تأکید کرد: ما اگر بخواهیم آمار تصادفات استان‌مان پایین بیاید، باید فرهنگ ترافیک را بین راننده‌های‌مان نهادینه کنیم، راننده‌ای که پشت فرمان می‌نشیند باید وظایف خود را بشناسد و آنچه که قبلاً به او آموزش داده شده است را به کار ببندد، اگر ما قوانین را به کار ببندیم، احتمال تصادف نیز کاهش پیدا می‌کند و به این شکل شدت تصادف نیز تا آن حد بالا نخواهد بود.

رئیس پلیس راهور سیستان ‌و بلوچستان در پاسخ به مطرح شدن کمبود یا نبود علائم انتظامی و هشدار دهنده در سطح شهر، گفت: کارشناسان پلیس راه دائماً آمار تصادفات را تجزیه و تحلیل می‌کنند و اگر جایی از نظر تابلوی نقص یا کمبود داشته باشد بلافاصله رفع نقص می‌کنند و البته یک مشکلی هم که داخل شهرها داریم، بحث سرقت علائم است که گاهی اتفاق می‌افتد و یکسری افراد متکدی و یا سارق علائم را سرقت می‌کنند.

وی ادامه داد: شاید مواقعی این موضوع 24 الی 48 ساعت از چشم دور بماند اما با این حال راننده که از قوه عاقله برخوردار است و می‌تواند همه این نقص‌ها را پوشش دهد، اگر آن سرعت مطمئنه را رعایت کند، که بسته به موقعیت و شرایط نیز فرق می‌کند، می‌تواند خطر را رفع و وسیله نقلیه را کنترل کند.

سرهنگ نامدرست گفت: ما باید رعایت کنیم و پدال گاز را تا جایی که جا دارد فشار ندهیم و احتمال خطر نیز بدهیم که به این صورت قطعاً آمار تصادفات‌مان پایین می‌آید و این همه حوادث تلخ ترافیکی را دیگر شاهد نخواهیم بود.

انتهای پیام/395/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon