افشاگری نماینده مجلس از مافیای اقتصادی در پشت‌پرده غربالگری دوران بارداری/ گردش مالی چندهزار میلیاردی برای سودجویان


افشاگری نماینده مجلس از مافیای اقتصادی در پشت‌پرده غربالگری دوران بارداری/ گردش مالی چندهزار میلیاردی برای سودجویان

گروه استان‌ها ــ نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: اقتصاد عجیب و غریب و گردش مالی چند هزار میلیاردی پشت این قضیه شکل گرفته بود و همچنین خرید لوازم مورد نیاز غربالگری انحصاری بود که باعث ایجاد مافیابرای این قضیه می‌شد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، طرح جوانی جمعیت و خانواده به‌تازگی برای رفع ایرادات از شورای نگهبان به مجلس فرستاده شده‌‌ ‌اما یکی از مواردی که بیشتر موردتوجه جامعه پزشکی و منتقدان این طرح قرار گرفته‌است، ماده53 مربوط به غربالگری دوران بارداری است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بااشاره به درصد بالای انجام غربالگری در ایران اظهارداشت: طبق مطالعات ما و بررسی گزارشات، غربالگری که امری اختیاری اطلاق می‌شد در ایران به‌اندازه 94درصد صورت گرفته‌است درحالیکه در کشورهای پیشرفته دنیا حدود 30درصد غرابلگری انجام می‌شود و ما متعجب شدیم که دلیل این درصد بالا چیست، دراین رابطه با متخصصان مشورت کرده و متوجه شدیم که اگر فرزندی در سن نوجوانی ادعای معلولیت کرده و دیر مراجعه کند، می‌تواند از متخصصی که اورا به‌دنیا آورده شکایت کند و تمامی هزینه‌های درمانی و دیه به عهده آن پزشک متخصص خواهد بود چراکه بیمه قبول نمی‌کند.

امیرحسین بانکی‌پور  ادامه داد: این امر باعث ایجاد ترس و واهمه‌ای در کادر پزشکی شده است که حتی مواردی که ضرورتی برای انجام غربالگری ندارند، سنشان بالا نیست و نتیجه غربالگری اول در رِنجی قرار ندارد که نیازمند انجام مراحل بعدی باشد، به‌علت فرار از خطری که آن‌ها را در آینده تهدید می‌کند مجبور می‌شوند به انجام غربالگری تاکید کنند.

وی در ارتباط با درخواست پزشکان متخصص برای ایجاد ماده53 طرح جوانی جمعیت بیان کرد: ما به خاطر درخواست‌های زیادی که ازجانب متخصصان مطرح شد، در ماده 53 ذکر کردیم که غربالگری اختیاری مجاز است اما باید با استانداردهای علمی، تحت نظر پزشک متخصص و طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت انجام شود و در غیر این‌صورت غیرمجاز است، در تبصره3 صراحتا ذکر کردیم برای انجام نظارت بر غربالگری باید در سامانه‌ها درج بشود که پزشک در آینده متهم نشود.

رئیس کمیسیون مشترک رسیدگی به این طرح افزود: طبق اعلام وزارت بهداشت از هر یک هزار بچه که به‌دنیا می‌آید یک بچه سندرم داون هست یعنی به احتمال 99.93 درصد بچه سالم است اما بخاطر آن درصد اندک این غربالگری را صورت می‌دهند و ما با آن مشکلی نداریم فقط برای نظارت بهتر بر این قضیه، قانونی در این زمینه مصوب کردیم.

وی در رابطه با انجام غربالگری غیرضروری دربین مادران روستا بیان کرد: دومین موردی که باعث ترس و واهمه شده بود، بهورزها بودند که در مناطق روستایی و کوچک برای انجام غربالگری مادران بازاریابی می‌کردند یعنی مادران را برای انجام این امر به شهر می‌فرستادند و اقتصاد عجیب و غریب و گردش مالی چند هزار میلیاردی پشت این قضیه شکل گرفته بود و همچنین خرید لوازم موردنیاز غربالگری انحصاری بود که باعث ایجاد مافیا برای این قضیه می‌شد.

بانکی‌پور ادامه داد: بااینکه در پروتکل99 وزارت بهداشت خیلی از مواردی که ما دنبال می‌کردیم، پیگیری می‌شد اما به خاطر مافیا و بیزینس مالی اجرایی نمی‌شد و متاسفانه در گزارشات وزارت بهداشت این غیراستاندارد بودن و عدم زیرساخت‌های موجود یکی از مشکلات اصلی این کار بود.

وی در رابطه با انجام غیراستاندارد و هزینه‌بر آزمایشات ان آی پی گفت: طبق تحقیقات ما این آزمایش هزینه‌های بالایی داشته و نتیجه تشخیص آن به هیچ وجه قطعی نیست ازطرفی نتایج این آزمایش تا چند ماه پیش به خارج می‌رفت و بررسی می‌شد و همین امر باعث ایجاد حساسیت پزشکان متخصص، سازمان بازرسی و نیروهای امنیتی شده‌بود البته ادعای فعلی افراد این است که همه آزمایش‌ها در داخل از کشور انجام می‌شود اما یک تجارت انحصاری پشت این آزمایشات خوابیده بود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه این تجارت تحمیل هزینه سنگینی روی مردم داشت و همچنین برای اطمینان از لزوم سقط جنین باید نتیجه قطعی آمینوسنتز مشخص شود و این آزمایش هم به نوعی یک آزمایش تهاجمی بود که تا یک درصد و بانظر برخی تا 2.5 درصد سقط عارضی به‌دنبال داشت یعنی برای یافتن سندرم داون از 15 تا 22هزار جنین سالم ازبین می‌رفت و کسی جوابگو نبود.

وی تصریح کرد: ما به‌علت متفاوت بودن آمارها معترض نشده و اصل غربالگری را در طرح پذیرفتیم فقط طبق گزارشات، این امر را قانونمند کردیم و قانونمند بودن غربالگری به این بود که طبق استاندارهای علمی انجام شود و همه آزمایشگاه‌ها تحت نظارت قرار بگیرد تا اگر نتایج مثبت و منفی کاذب یک آزمایشگاه بیش از حد استاندارد بود، حتی لغو مجوز صورت بگیرد چراکه متاسفانه اکنون نظارت‌ها صورت نگرفته و به‌راحتی گزارشات متعددی از اعلام نتیجه کاذب و سقط بچه سالم دریافت کردیم.

به‌گزارش تسنیم؛ امید است با اجرا و نظارت صحیح بر این طرح، ازبین رفتن بچه‌های سالم کاهش یافته و کشور ایران از وقوع بحران احتمالی جمعیت نجات یابد.

انتهای پیام/174/ش

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران