خلف وعده دولت در تخصیص اعتبار ۴۵ میلیاردی رفع تنش آبی تبریز؛ آیا قطعی آب ‌جدی‌تر می‌شود ؟

خلف وعده دولت در تخصیص اعتبار 45 میلیاردی رفع تنش آبی تبریز؛ آیا قطعی آب ‌جدی‌تر می‌شود ؟

گروه استان‌ها - خلف وعده دولت در تخصیص اعتبار ۴۵ میلیاردی رفع تنش آبی تبریزدر حالی است که کاهش بارش باران و برف در سال آبی جاری باعث شده تا قطعی آب تبریز جدی‌تر شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در چند سال اخیر، تبریز به دلیل افزایش جمعیت و ثابت بودن منابع آبی، با مشکل کمبود آب مواجه شده است. سال گذشته هم این تنش آبی با شیوع کرونا در کشور، شدیدتر شد چراکه مصرف آب در تبریز و استان، نزدیک به 30 درصد افزایش یافت.

شهریورماه سال 1399 یک روز در میان شش ساعت قطعی آب داشتیم که در برخی مناطق قطعی طولانی بوده است. در شش ماهه سال گذشته 5 هزار و 188 لیتر در ثانیه آب برای تبریز تامین شد اما در زمان پیک مصرف، 500 لیتر در ثانیه بیشتر از توان تامینی تبریز بود.

در سال 1400 این پیک مصرف به 6 هزار و 490 لیتر در ثانیه می رسد که باید حدود 700 لیتر در ثانیه تامین آب را افزایش یابد.

از سوی دیگر، انتقال آب ارس هم سالهاست برنامه ریزی شده ولی برای اقدام، معطل تامین مالی 780 میلیون یورویی است، لذا نیازمند «تدبیر» سریع برای رفع موقت و دائمی این تنش آبی هستیم که «امید»ی به این دولت نیست، اما همه مسئولین و نمایندگان در این زمینه باید به خط شوند.

در این زمینه، یوسف غفارزاده در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه امسال به دلیل کاهش بارش‌ها، تبریز و تعدادی از شهرهای استان در تنش آبی دچار چالش خواهند شد، اظهار داشت: سال گذشته هم تبریز دچار تنش آبی بود که تلاش می‌کنیم امسال بخشی از تنش آبی را با مدیریت درست، کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه از سال گذشته سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای کاهش تنش آبی در استان پیشبینی شده است، گفت: اصلاح خط انتقال آب سد نهند، حفر چاه‌های جدید و جداسازی آب مصرفی صنعت از شرب از جمله اقدامات انجام شده کوتاه مدت بوده و انتقال آب ارس به تبریز هم جزو برنامه‌های بلند مدت است.

مدیرعامل آب منطقه آذربایجان‌شرقی، از اصلاح خط انتقال 7 کیلومتری سد نهند به تبریز خبر داد و افزود: با این اقدام، 250 لیتر در ثانیه، حجم انتقال آب به تبریز افزایش می‌یابد، ضمن اینکه حفر 20 حلقه چاه جدید هم 300 لیتر در ثانیه و طرح سوم جداسازی هم 300 لیتر در ثانیه به ظرفیت انتقال آب می‌افزاید.

غفارزاده با اشاره به اینکه باید آب شرب از آب مصارف صنعتی و ویلایی در مسیر خط لوله انتقال آب زرینه رود به تبریز جداسازی شود، گفت: با اقدامات انجام یافته برای کوتاه مدت، باید نزدیک به 800 تا 850 لیتر در ثانیه به ظرفیت انتقال آب به تبریز می‌افزاید.

وی اتمام به موقع این سه طرح کوتاه مدت را مهمترین طرح‌ها برای رفع تنش آبی تبریز در سال جاری عنوان کرد و گفت: علی رغم اینکه در سال گذشته 45 میلیارد تومان برای رفع تنش آبی به تصویب رسید، اما هنوز یک ریال هم از این اعتبار تخصیص نیافته است و با تأخیر در پرداخت‌ها، ممکن است با بدهی به پیمانکاران، سه طرح کوتاه مدت به موقع به داد نیاز آبی تابستان تبریز نرسد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه انتقال آب ارس به تبریز مهمترین طرح انتقال آب برای رفع تنش آبی تبریز تا چند سال آینده است، ابراز داشت: این طرح هم در حال پیگیری است و باید همه مسئولین استان و نمایندگان برای به سرانجام رسیدن آن تلاش کنیم.

به گزارش تسنیم، با وجود حادتر شدن وضعیت آب تبریز، دولت به وعده تخصیص 45 میلیارد برای رفع موقت تنش آبی هنوز عمل نکرده و انتقال آب ارس به تبریز هم فعلا به کما رفته است و خبری از تامین اعتبار یا سرمایه گذار پروژه نیست.

به نظر می رسد آب و فاضلاب و آب منطقه ای آذربایجان شرقی که تاکنون از منابع داخلی خود برای این طرح های کوتاه مدت هزینه کرده اند و بدهی بالایی به پیمانکاران دارند، حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بدون تامین اعتبار، کمکی به رفع تنش آبی تبریز نخواهد کرد و مشکلات تبریز با وجود کاهش بارش‌ها بدتر خواهد شد.

تامین سریع تر اعتبارات وعده داده شده دولت، تنها راهکار کاهش قطعی آب در ایام تابستان است که به نظر می رسد با تداوم این روند فعلی، تنش آبی تبریز از اردیبهشت آغاز شود.

انتهای پیام/111/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon