بیکاری و نبود اقتصاد پویا در استان کهگیلویه و بویراحمد بیداد می‌کند

بیکاری و نبود اقتصاد پویا در استان کهگیلویه و بویراحمد بیداد می‌کند

گروه استان‌ها_بیکاری و نبود اقتصاد پویا در کهگیلویه و بویراحمد با وجود ظرفیت‌های کم نظیر در بخش‌های مختلف بیداد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج ، کهگیلویه و بویراحمد با داشته‌های همچون 20 درصد تولید نفت و گاز، 10 درصد آب‌های سطحی، 20 درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، بیش از 300 جاذبه طبیعی بکر و کم نظیر، اراضی حاصلخیز برای کشاورزی، آثار باستانی و گیاهان دارویی و درمانی می‌تواند در حوزه تولید و اشتغال سرآمد باشد.

مسئولان کهگیلویه و بویراحمد این را خوب می‌دانند در صورت ایجاد انگیزه سرمایه‌گذاری و البته افزایش بهره‌وری  از ظرفیت‌های موجود در اقتصاد می‌توانند حرفی برای گفتن داشته باشد، زیرا با این داشته‌های خدادادی می‌توان چندین استان کشور را جوابگو باشد و حتی برخی کشورهای توسعه یافته دنیا به نوعی از داشتن نیمی از این ظرفیت‌ها محروم هستند.

اما به دلیل سوء‌مدیریت‌های موجود شاهدیم این استان روز به روز فقیرتر شده و بر تعداد بیکاران آن افزوده می‌شود زیرا اراده‌ای برای استفاده از ظرفیت‌های موجود وجود ندارد  و یا شاید مدیران و متولیان امر برنامه‌ریزی توسعه واقف بر مشکلات موجود و راهکار برون رفت از این وضعیت نیستند.

نکته نگران کننده اینجاست که زیر سایه بحران کرونا؛ موج تازه‌ای از بیکاری به استان تحمیل شده و اکنون می‌توان گفت نرخ رشد بیکاری در این استان با دنیایی از فرصت‌های اشتغالزایی به کانون بحرانی خود نزدیک شده است.

هرچند بسیاری از متقاضیان کار اکنون امید به دست آوردن شغل مناسب را از دست داده و بسیاری از جوانان تحصیلکرده نیز تنها پشت میز نشینی را شغل می‌دانند و آبدارچی و نظافت چی به عنوان نیروی شرکتی با مدرک کارشناسی ارشد را بر فعالیت در حوزه تولید ترجیح می‌دهند که در این زمینه نیز مسئولان و رسانه‌ها مقصر بوده زیرا نتوانسته‌اند فرهنگ کاریابی مردم را متناسب با وضعیت موجود و به نفع اقتصاد کشور تغییر دهند.

 

حشمت الله صمیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: دوست بدون اشاره به نرخ بیکاری در استان، افزود: تعطیلی مراکز گردشگری و تفریحی از دلایل افزایش این شاخص در استان است.

حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار برطرف کردن موانع و تسهیل سرمایه گذاری برای جذب منابع اشتغال شد و ادامه داد:ظرفیت‌های موجود در این استان در بخش‌های مختلف از جمله نفت و گاز، آب، گردشگری، کشاورزی و جنگل کم نظیر بوده و شرایط مناسبی برای راه اندازی طرح‌های اشتغالزا وجود دارد.

روند کاهشی بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد

معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نرخ بیکاری در این استان را در سال 98، 10.8 درصد اعلام کرد و گفت: در سال‌های اخیر بیکارهای روند کاهشی داشته است.

آیت الله ارمغانی با اشاره به اینکه هنوز نرخ بیکاری سال 99 اعلام نشده است، افزود:  نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های 96، 97، 98 و بهار 99 به ترتیب 12.6، 13.3، 10.8 و 12.6 بوده است.

وی عنوان کرد: اشتغال حوزه‌‌ای فرابخشی و متاثر از عوامل متعدد بیرونی از جمله سیاست‌های اقتصادی کلان، برنامه های اشتغال زایی ملی، تحریم‌ها و نوسانات قیمت‌های بازار است.

ارمغانی ابراز کرد: سیاست‌ها و برنامه جامع تدوین شده دولت با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله تسهیلات روستایی، طرح کارورزی، مشوق بیمه‌ای و یارانه دستمزد نقش قابل توجهی در کاهش یا جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری با وجود جویندگان کار جدید ورودی به بازار کار داشته است.

انتهای پیام/541/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon