"قطعی اینترنت" قصه هزار و یک شب این روزهای بلوچستان/ مسئولان: بیشتر قطعی‌ها عمدی هستند!

"قطعی اینترنت" قصه هزار و یک شب این روزهای بلوچستان/ مسئولان: بیشتر قطعی‌ها عمدی هستند!

گروه استان‌ها - فرماندار فنوج که این روزها در پی قطعی اینترنت نام شهرستان محل خدمتش به صدر اخبار سیستان و بلوچستان رسیده، مدعی است بیشتر قطعی‌ها عمدی است و تا زمان رفع اساسی مشکلات زیرساختی، مشارکت مردم معضلات را به حداقل خواهد رساند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از فنوج، این بار شهرستان فنوج با قطعی اینترنت سریالی تا یک قدمی آفریدن فاجعه رفت و سه دانشجو از اهالی شهر "کتیچ" از توابع این شهرستان که در پی قطعی اینترنت برای شرکت در کلاس آنلاین مجبور به سفر به مرکز این شهرستان شده بودند، در میانه راه تصادف وحشتناکی کردند اما خوشبختانه زنده ماندند.

مسئولیین پاسخگو نیستند

در واقع قطعی اینترنت به عنوان یکی از معضلاتی است که در شهر کتیچ و بیشتر شهرهای بلوچستان سریال ناکامی در تحصیل را برای کودکان و نوجوانان بلوچستانی رقم زده و دانشجویان نیز در این بین مستثنا نیستند؛ برای مثال یکی از همین دانشجویان به نام "مینو رئیسی" به خبرنگار تسنیم در فنوج اظهار داشت: بارها برای پیگیری اینترنت از فرماندار مطالبه‌گری کردیم اما تمام پیگیری ما بی‌نتیجه مانده است.

وی با اشاره به اینکه فرماندار دانشجویانی را که از او درباره اینترنت ضعیف این ناحیه مطالبه‌گری می‌کنند بی‌پاسخ گذاشته، ادامه داد: ما در مرکز شهرستان زندگی می‌کنیم و این همه مشکلات داریم، وای به حال کسانی که در اطراف شهرستان و روستاها هستند؛ آنها که اوضاعشان خیلی خراب است و سفر وزیر ارتباطات نیز که با در ماه‌های اخیر با کلی سر و صدا و وعده حل مشکلات مخابراتی در کوتاه مدت همراه بود، حاصل چندانی برای اینترنت منطقه بلوچستان در پی نداشته است.

این دانشجوی بلوچ ادامه داد: متأسفانه بارها موضوع را از افراد مرتبط دیگر نیز پیگیری کرده‌ایم اما هیچکس پاسخ درستی به ما نمی‌دهد و اساتید دانشگاه نیز بهضاً حرف ما را باور ندارند و فکر می‌کنند ما برای عدم حضور در کلاس مجازی بهانه‌تراشی می‌کنیم؛ در حالی که واقعاً اینترنت که هیچ، گاهی اوقات آنتن تلفن همراه نیز اینجا قطع می‌شود و هیچکس پاسخگوی ما نیست و مطالبه‌گری ما نیز به جز بلاک شدن و پاسخ نگرفتن حاصلی ندارد.

سفر زمینی برای تحصیل مجازی!

یکی از مزایای تحصیل مجازی این است که دیگر لازم نیست مسافتی را طی کنید تا سر کلاس درس حاضر شوید اما در بلوچستان اوضاع برعکس است و گاهی دانشجویان مجبور هستند فواصل زیادی را برای رسیدن به مرکز شهر و داشتن اینترنت طی کنند تا سر کلاس‌های مجازی غیبت نخورند وگرنه علاوه بر ضعف در روند آموزش نمره حضور در کلاس را از دست خواهند داد.

"یونس رئیسی، عبدالصمد درزاده و محمود مرادی" از همین دست دانشجویان هستند؛ آنها سه دانشجوی دانشگاه فرهنگیان هستند که باید سر کلاس مجازی حاضر می‌شدند؛ هر سه از اهالی کتیچ هستند و در روزهای اخیر برای دسترسی به کلاس همچون ماه‌های گذشته مجبور شدند سوار یک موتورسیکلت راهی مرکز شهرستان یعنی فنوج شوند؛ البته همان موقع اینترنت در خود فنوج نیز قطع بوده و این سه نفر متأسفانه از این موضوع مطلع نبودند.

این دانشجویان در میانه راه تصادف کرده و موتورسیکلت آنها دچار سانحه می‌شود؛ طی این حادثه "یونس رئیسی" از ناحیه گردن آسیب می‌بیند، "عبدالصمد درزاده" در اتاق عمل به سر می‌برد و "محمود مرادی" نیز دچار شکستگی دست شده است.

با این وجود می‌توان ادعا کرد که چنین حادثه‌ای می‌توانست تلخ‌تر از این نیز به اتمام برسد و حالا انتظار می‌رود که با وجود چنین حوادثی مسئولان کمی به خود آمده و رسیدگی به چنین موضوعاتی که از اولویت‌های امروز جامعه است را بیشتر مد نظر قرار دهند.

معضل بزرگتری که این قطعی‌های اینترنت برای بلوچستان به ارمغان آورده ماجرای ترک تحصیل بسیاری از دانش‌آموزان بلوچ است که با توجه به نبود زیرساخت‌های لازم نمی‌توانند از نعمت آموزش مجازی بهره‌مند شوند.

طوفان باعث قطعی اینترنت شده بود

در ادامه با فرماندار فنوج مشتاق احمد ریگی تماسی برقرار کردیم که وی به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: قطعی اخیر اینترنت در پی وقوع طوفان و شرایط نامساعد جوی رخ داد که خوشبختانه سریعاً کار وصل آن انجام شد اما مسئله مهم این است که بیشتر قطعی‌هایی که رخ می‌دهند عامدانه انجام می‌شود.

وی افزود: تحقیقات نشان داده بیشتر قطعی‌های اینترنت در پی قطع کردن کابل فیبر نوری که از روی زمین رد می‌شود رخ داده و این یعنی افرادی هستند که عامدانه چنین قطعی‌هایی را رقم می‌زنند که علت و انگیزه این کارشان فعلاً برای ما مشخص نیست و رفع چنین مشکلی همکاری خود مردم را می‌طلبد.

فرماندار فنوج تصریح کرد: در تلاش هستیم تا عملیات اجرایی رد کردن فیبر نوری از زیر زمین را هرچه سریع‌تر به اتمام برسانیم که فعلاً از "اسپکه" تا کیلومتر 55 به اتمام رسیده و ما برای ادامه کار پیگیر هستیم که این فیبر خیلی زود به "کتیچ" هم برسد.

آذری جهرمی وزیر ارتباطات آذرماه سال گذشته در لایو اینستاگرامی از فراهم شدن عدالت ارتباطی و رفع محرومیت سیستان و بلوچستان در حوزه ارتباطی تا اردیبهشت 1400 خبر داد؛ وعده‌ای که همانطور که انتظار می‌رفت در عمل محقق نشد و در حد شعار باقی ماند.

گزارش از سیدخلیل موسوی نیا

انتهای پیام/395/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon