حاکم سنندج در سریال "سنجرخان" کیست؟/ محمود پاکنیت با دو نقش منفی و یک خانِ خوب
محمود پاکنیت این روزها در سه سریال تاریخی "جشن سربرون"، "گیلدخت" و "سنجرخان" ایفای نقش میکند؛ سه خانی که فقط یکی از آن کاراکترها، مثبت است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمود پاکنیت با سریال "روزی روزگاری" و نقش حسام بیگ، سر زبانها افتاد و در سریالهای ماندگار و خاطرانگیز دیگری همچون پدرسالار، پس از باران، شب دهم، خانهای در تاریکی، یوسف پیامبر و پردهنشین به ایفای نقش پرداخت و امروز یکی از بازیگران پرکار تلویزیون است.
وقتی از او سؤال میکنیم چطور یک سریالی بعد از بازپخشهای مکرر با استقبال مخاطبان مواجه میشود دلیل این موفقیت چیست، میگوید: در وهله اول فیلمنامه قوی و جذاب سریال، بدون یک قصه جذاب و محکم، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد.
شاید با نگاهی به کارنامه پاکنیت بتوان نام او را خانِ تلویزیون گذاشت. زیرا هنوز هم با سریالهایی که بازی میکند او را به نام فتحالله خان، شریفالدوله و خانِ سریال "گیلدخت" بشناسیم. البته که او نقشهای زیادی هم در فضای درام و اجتماعی ایفا کرده که شاید دمدستترین آن، کاراکتر حسین آقا در سریال "پریا" باشد.
پاکنیت جزو بازیگرانی است که اگر سرکار نباشد سریالهای قدیمی و نوستالژی را از شبکه آیفیلم میبیند. یکی از این سریالها، "پریا" است که هنوز هم به فیلمنامهاش اعتقاد دارد و دربارهاش میگوید: وقتی فیلمنامه سریال "پریا" به دستم رسید احساس کردم هم سریال و هم نقش، دارای جذابیتهای فراوانی است و میتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند. این سریال بدون هیچگونه تعارف و پردهپوشی به سراغ موضوع ایدز رفته و تلاش کرده تا اطلاعات درستی را در مورد این بیماری به بینندگان منتقل کند.
او این سریال را تابوشکن میداند و اعتقاد دارد "تابوشکنیهای سریال "پریا" فقط به مسئله ایدز محدود نمیشود. تصمیم به ازدواج حسین و نیره هم یک تابوشکنی است. هر دو آنها تنها هستند و فرزندانشان به سراغ زندگی خودشان رفتهاند. چه ایرادی دارد که بخواهند با هم ازدواج کنند؟ شاید همچنان بخشی از جامعه به ازدواج یک مرد با خواهر همسر سابقش حساس باشد؛ اما این کار چه به لحاظ شرعی و چه عرفی و اخلاقی هیچ اشکالی ندارد.
پاکنیت در خصوص سه سریال دیگری که این روزها جلوی دوربین کارگردانانی همچون مجتبی راعی، محمدحسین لطیفی و مجید اسماعیلی است در ادامه به خبرنگار تسنیم توضیحاتی داد که در ادامه میخوانید:
* اول از "جشن سربرون" شروع کنیم که آخرین خبرها از رسیدن به بخش کمپ انگلیس و بخشهای گرمسیری حکایت دارد که به لوکیشنی در جاده خاوران رسیدهاند و قرار است در لوکیشن شهرک غزالی، جلوی دوربین بروید.
نقش فتحالله خان را در "جشن سربرون" بازی میکنم و همانطور که شما اشاره کردید در لوکیشن شهرک غزالی به گروه ملحق خواهم شد. فتحاللهخان، شخصیت جاهطلبی است که همراه با حاکم فارس مسیر قصه را پیش میبرد و البته در بخشی از قصه، مخاطب شاهد رفتار درست او خواهد بود تا وجوه مختلف این شخصیت را بشناسد.
"جشن سربرون" یک اصطلاح درباره جشنی است که پس از پایان بافت قالی برگزار میشود؛ به این صورت که وقتی بافت قالی تمام میشود، قالی را از بالای دار میبُرند و به اصطلاح میگویند سر قالی را میبُریم؛ این رسم، وجه تسمیه داستان و محور قصه خواهد بود. داستان "فتحالله خان" در منطقه فارس میگذرد که یکی از خانهای آن منطقه است که زیر نظر والی فارس که قوامالدوله است طائفهای را رهبری میکند.
آدم خشن و شخصیت منفی است که البته در اواخر داستان، رفته رفته خاکستری میشود به طوری که به پسرش میگوید خیلی مراقب قوام باشد و پسرش را نصیحت میکند؛ اما گوشش بدهکار نیست و عاقبت نتیجهاش را میبیند.
* دوم گلیدخت مجید اسماعیلی که نقش خانی مثبت را بازی میکنید...
این مجموعه تلویزیونی به موضوع تاریخی در دوره ناصری و قاجاریه میپردازد. تصویربرداری این سریال در تهران و شمال بوده و قدری از این کار مانده است. در این کار بازیگرانی همچون حبیب دهقاننسب، جعفر دهقان، رامتین خداپناهی و پریوش نظریه و سعید چنگیزیان به ایفای نقش میپردازند. نقش خانی را بازی میکنم که کاراکتر مثبتی است و جزو کسانی بوده که در دربار خزانهدار است و در قصه گرفتاریها و مشقتهایی دارد که به نظر متفاوت است.
"سنجرخان" و نقش حاکم سنندج
* سومین کاری که این روزها حضور دارید هم به سریال "سنجرخان" محمدحسین لطیفی برمیگردد...
الان در سنندج هستم و نقش شریفالدوله حاکم و والی سنندج را بازی میکنم. کسی که از پایتخت مأمور میشود به سنندج میآید یاغیها و گردنکشها را قلع و قمع کند. کسانی که مبارز بودند را اعدام میکند و به همین خاطر به شریف قصاب معروف میشود. این هم شخصیت منفی است.
عوامل سریال "سنجرخان" 5 ماهی است نیمی از تصویربرداری را پیش بردهاند و من هم دو ماهی است به گروه اضافه شدهام. هر سه این کارها متفاوتاند و هیچوقت بین کارهایم تبعیض قائل نمیشوم. هرکدام در قصههایشان شخصیتهای گیراییاند که میتوان به آنها فکر کرد.
شخصیت منفی است و والی و حاکم سنندج؛ نظم و ترتیبی میدهد و به کشتار انقلابیون آن زمان میپردازد. او همچنین به حضور قطبالدین صادقی اشاره دارد که نقش عباسخان اردلان یکی از خوانین سنندج را ایفا میکند. علی اوسیوند یکی از خوانین دیگر را بازی میکند و همچنین پیام دهکردی که به کرونا مبتلا شده و هنوز از قرنطینه برنگشته است.
فکر میکنم با توجه به اینکه نیمی از کار پیش رفته، اگر کارها درست پیش بروند، 6 ماه دیگر هم تصویربرداری کار ادامه داشته باشد.
به گفته سازندگان سریال، قرار است به وجوه انسانی، خصوصیات اخلاقی و سبک زندگی "سنجرخان" پرداخته شود و این مجموعه جنگی نیست. چرا که "سنجرخان" پهلوان و انسان به تمام معنایی بوده که روابط انسانیاش درام جذاب و قابل توجهی را شکل میدهد. به تعبیرِ حسین جلالی تهیهکننده "سنجرخان"، قرار است روابط انسانی حاکم بر فرهنگ کُردی در این سریال به تصویر کشیده شود. همگان میدانند کُردها از جنگ حرف نمیزنند بلکه از عشق و صلح حرف میزنند.
پیام دهکردی بازیگری که بارها او را با نقشهای متعدد در سریالهای ماندگاری مثل "مدار صفردرجه"، "شهریار"، "گذر از رنجها" و خصوصاً نقش "مایکل هاشمیان" در سریال "گاندو" بیشتر میشناسند؛ در سریال جدید محمدحسین لطیفی، نقش خلیلخان برادر "سنجرخان" را ایفا میکند.
یکی از نقشهای دیگر که بسیاری منتظرند بدانند چه کسی این کاراکتر را ایفا میکند و کاندیدهای زیادی هم داشته است، کاراکتر "سنجرخان" است. فرشید گویلی که از بازیگران با افتخار و صاحب سبکِ استان کردستان است، این نقش را ایفا میکند. بازیگر متولد 1354 سنندجی که بارها روی صحنه تئاتر، سینما و تلویزیون افتخارآفرین بوده را از این به بعد به نامِ کاراکتر "سنجرخان" میشناسیم.
انتهای پیام/