پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به گزارش تسنیم/ "شرایط کشور اجازه اجرای طرح الگوی کشت بهینه را نمیدهد"
گروه استانها ــ وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به گزارش تسنیم مبنی بر عدم درست قانون اجرای کشت گفت: شرایط اقتصادی و بینالمللی کشور اجازه اجرای طرح الگوی کشت بهینه را نمیدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، این رسانه در 20 اسفندماه سال گذشته در انتقاد به عدم اجرای الگوی کشت در کشور و همینطور استان زنجان گزارشی را با عنوان "وزارت جهاد کشاورزی همچنان نام طرح الگوی کشت را بهیدک میکشد" منتشر و از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرد در راستای جهش تولید و همینطور در جهت کاهش هزینهها، با برنامهریزی مشخصی در هر استان، طرح الگوی کشت را بهشکل درست عملیاتی کند.
جواد تاراسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان پیش از این در گفتوگو با این رسانه اذعان کرده بود: الگوی کشت بحث بسیار پیچیدهای است و در ابتدا باید مشوقها برای اجرای این طرح تقویت شود و برنامه تولید بر اساس نیاز و میزان مصرف انجام شود. الگوی کشت باید حتماً پشتوانه داشته باشد و صرفاً با حرف من یا حتی رئیس جمهور الگوی کشت اجرا نمیشود الگوی کشت یک بحث عملیاتی است. الگوی کشت در استان زنجان اجرا نمیشود اما سعی جهاد کشاورزی استان این است تا در چند سال آینده کشاورزان را بهسمت اجرای عملیاتی الگوی کشت ببرد.
حال وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به گزارش تسنیم با تأیید اینکه بهخاطر برخی مشکلات اقتصادی و بینالمللی کشور، امکان اجرای الگوی کشت بهینه دچار چالشهای جدی شده است، مدعی شد: طبق قانون برنامههای توسعه اقتصادی و اجتماعی وزارت جهاد کشاورزی موظف به افزایش تولید در محصولات مختلف میباشد. بدون شک تقاضا و بازار نقش اساسی در ایجاد انگیزه کشاورزان برای تولید محصولات مختلف ایفا نموده و الگوی کشت بدون توجه به بازار پایدار و مطمئن امکانپذیر نیست. بدیهی است در شرایط ویژه اقتصادی کشور و تحریمهای اعمالشده، روابط بینالملل حتی با شرکای تجاری و کشورهای همسایه دچار فراز و نشیبهای غیر قابل انتظار بوده که امکان اجرای الگوی کشت بهینه را دچار چالشهای جدی نموده است.
در ادامه جوابیه آمده است: تدوین الگوی کشت بر اساس دو مؤلفه فنی و سیاستگذاری از سالهای گذشته در تکالیف قانونی وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. جهت اطلاع پیش از شروع سال زراعی 1400ـ1399 برنامه الگوی کشت محصولات پاییزه کشور برای اجرا به کلیه استانها ابلاغ شده است.
لازم به ذکر است آنچه در اجرای برنامه الگوی کشت بهعنوان یک ضرورت مورد نظر میباشد تأمین الزامات اجرایی آن است، در این خصوص مراتب کراراً به مراجع ذیصلاح ارائه و پیگیری شده است؛ یکی از الزامات مهم آن کشاورزی قراردادی است. در سال زراعی جاری کشاورزی قراردادی در سطح 275 هزار هکتار برای دانههای روغنی و گندم صنعتی در قالب تفاهمنامه با صاحبان صنایع روغنکشی و ماکارانی منعقد و به مورد اجرا گذاشته شده است. بهطور خاص در مورد محصولات سبزی و صیفی (پیاز، گوجه و سیبزمینی) تفاهمنامه چهارجانبهای با استانهای تولیدکننده، تنظیم و به مورد اجرا گذاشته شده است. قابل ذکر است سیاستگذاریهای راهبردی و کلان مبتنی بر واقعیات بخش کشاورزی بهعنوان یک بخش مهم در اقتصاد کشور علاوه بر ارائه برنامه الگوی کشت نیازمند بستر مناسب اقتصاد کلان و برنامههای صادرات، واردات، صنایع فرآوردههای وابسته، روابط پایدار بینالمللی و بالاخره مهمتر از همه عزم ملی میباشد.
انتهای پیام/س+