فرار رو به جلو نخست‌وزیر اسرائیل از بحران‌های داخلی و خارجی/ نتانیاهو به سرنوشت ترامپ دچار می‌شود؟


فرار رو به جلو نخست‌وزیر اسرائیل از بحران‌های داخلی و خارجی/ نتانیاهو به سرنوشت ترامپ دچار می‌شود؟

مجموعه ناکامی‌های بنیامین نتانیاهو در سطح داخلی و خارجی در سایه بن بست سیاسی رژیم صهیونیستی، زندگی سیاسی وی را به چالش کشیده که حتی فرار رو به جلوی او از بحران‌ها نیز کاری از پیش نمی‌برد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری المیادین، چالش‌های سیاست داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی به یکدیگر گره خورده و آخرین تحولات نشان می دهد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در یک حلقه سیاسی متزلزل گرفتار شده است.

بیشتر ناظران از جمله محافل سیاسی رژیم اسرائیل به ویژه محافل نزدیک به نتانیاهو معتقدند حکومت وی در حال سقوط است. بخشی از این ناکامی نتانیاهو در سطح داخلی به عدم موفقیت وی در ترغیب «نفتالی بنت» رئیس حزب راست افراطی «یمینا» برای گنجاندن وی در کابینه خود و همچنین ناکامی در تجزیه و جدا کردن لیست‌های مخالف حزب لیکود برمی‌گردد.

 شرایط نتانیاهو زمانی بحرانی تر می شود که دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده های فساد وی هفته گذشته به او مهلت داد تا درباره عدم تعیین وزرا به ویژه وزیر دادگستری توضیحات لازم را ارائه کند.

اما در سطح سیاست خارجی، بنیامین نتانیاهو و همه نیروهای پیرامونش تایید می‌کنند که ایالات متحده بر اساس استراتژی و منافع بین المللی خود بدون توجه به خواسته اسرائیل، به توافق هسته‌ای با ایران بازمی‌گردد و هیچ یک از تلاش‌های نتانیاهو برای کارشکنی در روند بازگشت به توافق هسته‌ای کارساز نخواهد بود. گزارش سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل و موساد در جلسه هفته گذشته کابینه امنیتی -سیاسی این رژیم نیز این موضوع را تایید کرد.

علاوه بر آن بسیاری از چهره‌های برجسته سیاسی و امنیتی در مراکز مختلف تحقیقاتی و مواضع آنها موید این موضوع است که سیاست «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا و بنیامین نتانیاهو برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران، به اهداف اعلام شده خود نرسید. پیش از این نیز آنها نتوانستند مانع پیشبرد پروژه هسته‌ای ایران شوند بلکه برعکس، جمهوری اسلامی ایران با اتحاد بین المللی جدید خود که مهمترین آن توافقنامه استراتژیک با چین است همچنان به توسعه پروژه‌های خود ادامه می‌دهد.

در این میان سوالاتی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه آیا نتانیاهو می‌تواند در این شرایط خود را از سقوط نجات دهد و آیا مواضع دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در مقایسه با مواضع دولت ترامپ تاثیر منفی بر صحنه سیاسی اسرائیل و مجموعه شکست‌هایی که نتانیاهو در حال حاضر و در آینده نزدیک با آن روبرو خواهد شد، دارد؟ کارشناسان در این زمینه پاسخ می‌دهند که بدون تردید مواضع دولت بایدن و رفتارهای آن بر خلاف ترامپ، تاثیر منفی بر صحنه سیاسی اسرائیل و زندگی سیاسی نتانیاهو خواهد داشت.

در این شرایط نتانیاهو نیز مانند ترامپ به سیاست فرار به جلو روی آورده و همانند ترامپ که پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا طرفداران خود را تحریک به آشوب آفرینی در خیابان‌های ایالات متحده کرد، اقدامات فاشیستی شهرک‌نشینان و نظامیان صهیونیست علیه فلسطینیان در قدس اشغالی و مسجدالاقصی از جمله روش‌های نتانیاهو برای آشوب‌آفرینی و فرار رو به جلو از بحران هاست.

در قدس اشغالی سازمان فاشیستی اسرائیل «لاهوا» با کمک پلیس رژیم اشغالگر صهیونیستی و تحت حمایت رسمی کابینه نتانیاهو اقدامات وحشیانه خود علیه فلسطینیان را آغاز کرد و قبل از آن این سازمان فاشیستی در واتساپ فراخوان داده بود که اعراب را خواهیم سوزاند.

اما به دنبال آن نیروهای مقاومت در نوار غزه شهرک‌های صهیونیست نشین را هدف حملات موشکی خود قرار گرفتند که موجب ایجاد وحشت در جبهه محافل اسرائیل شد. علاوه بر آن فلسطینیان از افراد کهنسال گرفته تا جوانان و زنان و کودکان در قدس اشغالی و سایر مناطق فلسطینی با شعار وحدت و همبستگی ملی علیه جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی قیام کرده و مقدمات آغاز انتفاضه سوم را فراهم آوردند و نتانیاهو را به دامن زدن به نفرت نژادی و خشونت در قدس متهم کردند.

اما در سطح سیاست خارجی، نتانیاهو در راستای فرار رو به جلو از بحران‌ها به اقداماتی همچون دزدی دریایی و خرابکاری علیه کشتی های تجاری ایران در دریای مدیترانه و دریای سرخ و اقدامات تروریستی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز روی آورد که هدف آن ایجاد درگیری میان آمریکا و ایران و یا دست کم مختل کردن تلاش‌های صورت گرفته در زمینه احیای توافق هسته‌ای بود که با خشم اروپاییان و انتقاد دولت بایدن مواجه شد.

بعد از این که نتانیاهو شکست در تحقق اهداف خود را احساس کرد موساد و سرویس اطلاعاتی اسرائیل در جلسه کابینه امنیتی این رژیم که ابتدای هفته گذشته برگزار شد اعلام کردند که آمریکا مصمم است مطابق استراتژی دولت بایدن و با توجه به منافع راهبردی آمریکا بدون در نظر گرفتن موقعیت و خواسته اسرائیل به توافق هسته‌ای با ایران برگردد. بر همین اساس تل‌آویو تصمیم گرفت یک هیئت عالی رتبه را با هدف تلاش برای جلوگیری از بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران به ایالات متحده بفرستد.

این هیئت شامل «مئیر بن شبات» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش، «تامیر هایمان» مسئول واحد اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و «یوسی کوهن» رئیس موساد است. از سوی دیگر «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده درباره مذاکرات وین اظهار داشت که این مذاکرات سازنده بود و تلاش واقعی برای بازگشت به توافق هسته‌ای 2015 وجود دارد.

به طور کلی نتانیاهو تا آخرین لحظه تلاش می‌کند تا دست کم احیای توافق هسته‌ای در زمان نزدیک صورت نگیرد و سعی دارد دولت بایدن را قانع کند که به شکل تدریجی به این توافق برگردد و تحریم‌ها علیه ایران نیز لغو نشود؛ به طوری که این روند بازگشت به توافق هسته‌ای تا پایان دوره دولت بایدن به نتیجه نرسد.

روزهای آینده برای زندگی سیاسی بنیامین نتانیاهو سرنوشت ساز خواهد بود و مشخص نیست که آیا او بار دیگر می‌تواند به صندلی قدرت خود در تل آویو برگردد یا اینکه باید در راهروهای دادگاه‌های اسرائیل که ممکن است سالها به طول بیانجامد و همچنین مجازاتی همچون حبس طولانی مدت را برای خود به همراه داشته باشد سرگردان بماند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon