آخرین اخبار کرونا در ایران| سوغاتی شوم کارگران هندی؛ ویروس جهش‌یافته/ تأثیر ناچیز واکسن‌ها بر ویروس آفریقایی/ روزهای سخت‌تر کرونایی در راه است + نقشه،نمودار و فیلم


آخرین اخبار کرونا در ایران| سوغاتی شوم کارگران هندی؛ ویروس جهش‌یافته/ تأثیر ناچیز واکسن‌ها بر ویروس آفریقایی/ روزهای سخت‌تر کرونایی در راه است + نقشه،نمودار و فیلم

گروه استان‌ها ـ وزیر بهداشت درحالی تأیید کرد کارگران هندی مبتلا به کرونا وارد ایران شده‌اند که با توجه به تعداد بالای بستری ۲ هفته‌ گذشته احتمال افزایش موارد فوتی در چند روز آینده وجود دارد و روزهای سخت‌‌تر کرونایی را تجربه می‌کنیم.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، سعید نمکی بالاخره روز گذشته در حاشیه مراسم آغاز فاز دوم واکسیناسیون علیه بیماری کرونا رسماً ورود ویروس جهش‌یافته آفریقایی را به ایران تأیید کرد و خبر از روزهای سخت‌تر کرونایی در آینده داد.

نمکی در این زمینه ابراز کرد: با توجه به آمار بالای تردد در کشورهای همسایه از آفریقا احتمال ورود این نوع از ویروس را می‌دادیم چون ویروس اصولاً نیازمند ویزا یا پاسپورت نیست.

وزیر بهداشت همچنین تأکید کرد: فعلاً تنها سه مورد از این نوع ویروس شناسایی شده است و در تلاشیم افراد مرتبط با این بیماران را شناسایی کنیم اما با درنظر گرفتن این‌که واکسن‌های موجود تأثیر چندانی بر ویروس آفریقایی ندارد درصورت همه‌گیری با این نوع از ویروس روزهای سخت‌تر کرونایی را تجربه می‌کنیم.

نمکی درباره ورود ویروس هندی نیز گفت: صدای پای این ویروس مدتی است پشت دروازه‌های کشور به گوش می‌رسید و نهایتاً روز گذشته مشخص شد که تعدادی مسافر هندی که به کشور وارد شده‌اند جواب تست کوویدشان مثبت بوده و هنوز نوع ویروس بدن آنها مشخص نیست و در حال آزمایش هستیم.

این اظهار نظر وزیر بهداشت به‌عنوان عالی‌ترین مقام درمانی کشور درحالی مطرح می‌شود که براساس اخبار منتشرشده سوغاتی شوم جدید هندی‌ها برای کشورمان توسط 5 کارگر هندی که در منطقه عسلویه فعالیت‌می‌کردند به ارمغان آورده شده است و نکته نگران‌کننده اینجاست که این گروه 5نفره که تست سه نفر از آنها مثبت بوده است ابتدا وارد فرودگاه بین‌المللی شیراز شده‌اند و از این منطقه به عسلویه رسیده‌اند.

البته استاندار بوشهر در این زمینه ضمن تأیید تست مثبت چند هندی که وارد استان شده‌اند؛ این‌چنین گفت: 19 نفر تبعه هندوستان در قالب دو گروه 8 و 11 نفره روز یکشنبه وارد استان شده‌اند که تست کرونای 8 نفر از آنها مثبت است.

این درحالی است که گفته می‌شود این مسافران از طریق شناوری وارد بندرعباس شده و از آنجا به شیراز و بوشهر سفر کرده‌اند، از این رو کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند درصورتی که این افراد به نوع جهش‌یافته ویروس هندی مبتلا باشند قدرت سرایت ویروس هندی آن‌چنان بالاست که براساس مدل‌های انتقال ویروس احتمالاً گروه زیادی را به ویروس هندی مبتلا و روانه سایر نقاط کشور کرده‌اند و بهترین راهکار اینجاست که با شناسایی مسافران آن پرواز بخصوص و انجام تست‌های مشخص و همچنین هرفردی که در طول مسیر با کارگران هندی ارتباط داشته به سرعت مانع از گسترش احتمالی ویروس هندی در کشورمان باشیم.

این افراد همچنین تاکید دارند، با توجه به تایید رسمی ورود ویروس جهش یافته آفریقایی و احتمال ورود ویروس هندی به ایران بهترین راهکار افزایش محدودیت‌ها در مناطق احتمالی آلودگی است چون درصورتی که این دو نوع ویروس با درنظر گرفتن عوارض کشنده آنها در کشور منتشر شود عواقب نگران کننده‌ای تجربه می‌شود و نظام بهداشت و درمان ایران احتمالا قابلیت کنترل شرایط را نخواهد داشت.

دورکاری و حمل و نقل عمومی پاشنه آشیل مدیریت بحران

ترسیم فضای نگران کننده احتمالی که در روزهای آینده تجربه می‌کنیم از سوی وزیر بهداشت و برخی کارشناسان دیگر این مهم را یادآوری می‌کند که لازم است همواره محدودیت‌های کرونایی با جدیت دنبال شده و تا جای ممکن خیابان‌ها خلوت باشند که تنها راهکار ادامه تعطیلی مشاغل مختلف و اجرای سخت‌گیرانه طرح دورکاری بخش‌های مختلف است.

در این زمینه سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است، در شرایط فعلی رعایت حداکثری فاصله‌گذاری اجتماعی تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز است و براساس تحقیقات انجام شده سیستم حمل و نقل عمومی یکی از مکان‌های تاثیرگذار در میزان ابتلای افراد بوده است.

سیما لاری با اشاره به اجرای محدودیت‌های اخیر برای مدیریت موج چهارم اظهار کرد: متاسفانه علی‌رغم اجرای این محدودیت‌ها برای کاهش تردد در سطح شهرها همواره سیستم حمل و نقل عمومی مثل متروها، اتوبوس‌ها تراکم جمعیت بالایی را تجربه می‌کنند که این به معنی افزایش تعداد موارد آلودگی است چون مدیریت همه‌‌گیری با جمعیت سیال تقریباً غیر ممکن است.

لاری همچنین توصیه کرد: اجرای دقیق طرح‌های دورکاری اداره‌ها و البته تعطیلی مشاغل براساس اولویت‌های تعیین شده می‌تواند اصلی‌ترین عامل کاهش تردد در سطح شهرها باشد و شهروندان لازم است تا حد ممکن از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده نکنند و درصورت لزوم با رعایت کامل فاصله‌اجتماعی از دو ماسک استفاده کنند.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت معتقد است سیستم تهویه نا مناسب، فضای بسته و همچنین تراکم جمعیت در سیستم حمل و نقل عمومی محلی برای سرعت چرخه همه‌گیری است و تمام افرادی که به‌ناچار از این وسایل استفاده می‌کنند درطول سفر لازم است از دست زدن به بینی، چشم و دهان خود جدا خودداری کنند.

بیشتر بخوانید

رکورد فوتی‌های کرونایی در استان بوشهر شکسته شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، به سبب شیوع کرونا در استان شرایط شکننده است و امکان تغییر شرایط وجود دارد و تنها رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توان به بهبود شرایط در استان امیدوار بود.

به گفته کارشناسان موج چهارم کرونا بسیار خطرناک‌تر از دفعات قبلی است و برای شکسته شدن زنجیره انتقال آن نیاز بیشتر به مشارکت همگانی در رعایت دستورالعمل بهداشتی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به وضعیت شیوع کرونا و ابتلا به بیماری اظهار داشت: از یک‌هزار و 200 نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه‌روز گذشته، بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی 420 بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شد.

سعید کشمیری از بستری 471 بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و افزود: از این تعداد 54 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه و 26 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به رکورد فوتی‌های کرونایی در استان خاطر نشان کرد: 14 مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا، شامل 10 مرد با سابقه بیماری قلبی، کلیوی، سرطان، دیابت و فشار خون و 4 خانم با سابقه بیماری مغزی و سندروم در شبانه‌روز گذشته در استان بوشهر به ثبت رسید

وی، با بیان اینکه تاکنون یک‌هزار و 17 نفر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند تصریح کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون حدود 35 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به متوقف شدن روند افزایشی بستری‌ها در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خاطر نشان کرد: اکنون افزایش بستری‌ها در بخش کرونایی انفجاری نیست و در یک عدد ثابت مانده است.

کشمیری با اشاره به تغییر رنگ‌بندی شهرستان‌های 10 گانه استان بوشهر تصریح کرد: در رنگ‌بندی جدید سامانه ماسک 7 شهرستان بوشهر، تنگستان، جم، دیر، عسلویه، دیلم و کنگان از رنگ قرمز به نارنجی تبدیل شده و 3 شهرستان گناوه، دشتستان و دشتی همچنان به رنگ قرمز هستند.

نظارت‌ها بر مرز و ورود و خروج تشدید شود/بیش از 1000 مسافر در مرز ماهیرود پایش شدند 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، محمد دهقانی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویروس کرونای جهش یافته هندی باید مراقبت‌های بیشتری داشته باشیم و نظارت‌ها بر مرز و ورود و خروج تشدید شود که در این راستا هزار و 37 مسافر در مرز ماهیرود پایش شدند.

وی با بیان اینکه طرح غربالگری کرونا و تب‌سنجی در مرز ماهیرود از 25 اسفند سال گذشته آغاز شد و تا پایان اردیبهشت سال جاری ادامه دارد، افزود: مجموع مسافران ورودی از ابتدای استقرار تیم امدادی موقت در پایانه مرزی ماهیرود یک هزار و 37 نفر بوده که همه این مسافران مورد غربالگری قرار گرفته‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: 277 تست سریع و 13 مورد تست pcr در این مدت انجام شده و خوشبختانه تاکنون مورد مثبتی از بیماری کووید 19 مشاهده نشده که در صورت مشاهده بیمار مبتلا به ویروس کرونا اجازه ورود به داخل کشور داده نمی‌شود و مسافران بیمار با همکاری دستگاه‌های مرتبط قرنطینه می‌شوند.

وی افزود: توزیع اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش، ماده ضد عفونی کننده و محصولات آموزشی از دیگر اقداماتی است که در این پایگاه سلامت ارائه می‌شود.

دهقانی بیان کرد: باید مراقب باشیم اتفاقی که در خوزستان افتاد و ویروس انگلیسی وارد این استان شد، این اتفاق در استان خراسان جنوبی رقم نخورد.

افزایش تعداد مبتلایان کرونایی در استان سمنان ادامه دارد

نوید دانائی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، با اشاره به روند افزایشی میزان مبتلایان به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: در مدت 24 ساعت گذشته تعداد 58 بیمار با تشخیص قطعی ابتلا به کرونا بستری شدند.

وی با اشاره به آمار ابتلا به کرونا از ابتدا تا کنون در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون 24 هزار و 454 نفر با تشخیص مثبت به بیماری کرونا شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به میزان افراد بهبود یافته از بیماری کرونا نیز گفت: موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع بیماری به چهار هزار و 781 نفر رسید.

دانائی به تعداد افراد بستری شده از ابتدای بروز بیماری کرونا گفت: پنج هزار و 749 نفر از ابتدای کرونا تا کنون در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بستری شدند.

وی از مردم خواست تا از دور همی‌ها پرهیز کنند تا شاهد روند کاهشی میزان ابتلا به بیماری کرونا باشیم.

بر اساس اعلام آخرین آمار و ارقام مرتبط با بیماری کرونا در استان سمنان از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود از ابتدای شیوع این ویروس تا شبانه‌روز گذشته 35 هزار و 332 به این بیماری مبتلا شده‌اند که از مجموع افراد مبتلا شده به کرونا در این استان تاکنون 1009 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

طی شبانه‌روز گذشته 248 مبتلای جدید به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.

به گزارش تسنیم براساس آخرین اخبار منتشر شده از وضعیت همه‌‌گیری کرونا در سمنان در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شهرستان‌های سمنان و شاهرود 462 نفر بستری هستند.

همچنین در شبانه‌روز گذشته 42 بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شده‌اند، اما متاسفانه  در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان پنج نفر بوده است.

در حال حاضر هفت شهرستان سمنان، شاهرود، میامی، دامغان، گرمسار، مهدی‌شهر و سرخه در وضعیت قرمز و آرادان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد.

منع تردد شبانه در تمام شهرستان‌های استان سمنان از ساعت 22 تا 3 صبح همچنان به قوت خود باقی است.

بنادر خوزستان تحت شدیدترین کنترل‌های کرونایی هستتند

ولی‌الله حیاتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز؛ اظهار داشت: برای مقابله با کرونا هندی دستورالعمل مقابله با آن به بنادر و مبادی ورودی ارسال شده و کشتی ها و خدمه آنها به شدت از سوی نیروهای بهداشتی کنترل می شوند.

وی با اشاره به عدم ورود این ویروس به خوزستان افزود: واحد آزمایشگاهی و قرنطینه با همیاری سازمان بنادر راه اندازی شده است تا ورود و خروج به این بنادر کاملا نظارت شود. خدمه کشتی های خارجی به شدت کنترل شده و این افراد حق خروج از کشتی را ندارند.

فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا خوزستان گفت: برای شب های احیا نیز با همفکری سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان ضوابط مورد نیاز تعیین شده و طبق این ضوابط مراسم احیا در فضای باز و به مدت دو ساعت برگزار می شود.

وی ادامه داد: نماز عید فطر نیز در خوزستان برگزار می شود و این مراسم با نظارت سازمان تبلیغات و در فضای باز و با رعایت ضوابط بهداشتی برگزار می شود.

 بیش از 100 بیمار جدید مبتلا کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان بستری شدند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، حسین صافی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه واکسیناسیون افراد بالای 80 سال سن از روز گذشته در استان کرمان همزمان با سراسر کشور آغاز شده است اظهار داشت: در این مرحله بیش از 19 هزار نفر از جمعیت سالمند در سطح دانشگاه علوم پزشکی کرمان علیه بیماری کووید 19 واکسینه می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سامانه‌ای برای ثبت‌نام سالمندان واجد شرایط وجود ندارد گفت: فراخوان انجام واکسیناسیون افراد بالای 80 سال سن از طریق مراقبان سلامت در هر پایگاه بهداشتی به جمعیت تحت پوشش اطلاع رسانی می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: با پایان این گروه سنی، گروه سنی 75 تا 79 سال وارد مرحله واکسیناسیون قرار خواهند گرفت و به تدریج واکسیناسیون گروه‌های بعدی نیز مود نظر هستند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین وضعیت آمار وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونایی استان کرمان تا روز گذشته اظهار داشت: تعداد موارد بستری قطعی کووید19 در استان کرمان به 517 مورد رسیده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 279 نفر موارد مثبت بستری در سطح دانشگاه‌ علوم پزشکی کرمان، 40 نفر موارد مثبت بستری در سطح دانشگاه‌ علوم پزشکی رفسنجان، 62 نفر در سطح دانشگاه‌ علوم پزشکی جیرفت، 12 نفر در سطح دانشگاه‌ علوم پزشکی بم و 124 نفر در سطح دانشگاه‌ علوم پزشکی سیرجان هستند گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان کرمان 18 هزار و 826 مورد تاکنون بوده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان موارد جدید بستری در 24 ساعت گذشته را 102 نفر اعلام و افزود: از این تعداد به در کرمان 49 مورد، رفسنجان دو مورد، جیرفت 21 مورد، بم چهار مورد و سیرجان 26 مورد بستری شدند.

وی عنوان کرد: تعداد فوتی‌های قطعی در 24 ساعت گذشته پنج نفر شامل دو نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دو نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و یک نفر در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان بودند و‌ مجموع جان‌باختگان کرونا در استان کرمان به 2 هزار و 707 نفر رسیده است.

ویروس کرونا در 10 شهر آذربایجان‌غربی قربانی گرفت

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، ویروس کرونا متأسفانه در تمامی شهرهای استان شدت گرفته است به گونه‌ای که در 10 شهر بزرگ استان، شهروندان  قربانی این ویروس شده‌اند و جا دارد تا بار دیگر با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از مرگ عزیزان خود جلوگیری کنند.

رنگ شهرهای آذربایجان‌غربی تاکنون تغییری نکرده و به جز سه شهر سردشت، شاهین‌دژ و پلدشت که نارنجی هستند بقیه شهرهای استان کماکان قرمز رنگ است هرچند به‌دلیل عبور از قله پیک چهارم احتمالا تعداد شهرهای نارنجی افزایش یابد و در مقابل همین تعداد شهرهای نارنجی هم از دو جهت در خطر  قرمز شدن دوباره‌اند که عبارت است از سهل‌انگاری تعدادی از شهروندان و نیز افزایش عبور و مرورها که هر لحظه امکان بحرانی کردن هر شهر و منطقه‌ای را دارند.

تعداد مبتلایان به کرونا در روز دوشنبه ششم اردیبهشت‌ماه با وجود افزایش جزئی نسبت به روزهای قبل، اما کماکان زیر یک هزار نفر بوده و 990 نفر مبتلای روزانه به ثبت رسیده است تا تعداد کل مبتلایان به کرونا در استان سقف 150 هزار نفری را پشت سر گذاشته و عدد 150 هزار و 282 نفر را نشان می‌دهد و باید امیدوار بود تا بلکه روند کاهشی همچنان ادامه داشته و در هفته آینده تعداد مبتلایان روزانه به زیر 500 نفر برسد.

بستری‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی آذربایجان‌غربی خوشبختانه با کاهش 30 تختی به یک هزار و 343 بستری رسیده است که در این میان ارومیه با 99، خوی با 42 و میاندوآب با 24 بستری در صدر این آمار در استان قرار دارند تا بار دیگر بحث درمان و تخت خالی بیشتر مطرح شود که تا این لحظه با اجرای طرح درمان سرپایی به خوبی مدیریت شده است.

فوتی‌های آذربایجان‌غربی بار دیگر نگران‌کننده گزارش شده که علاوه بر بحث پیرامون فوت 15 نفر در روز دوشنبه، توزیع فوتی‌ها در شهرهای استان است که خطرناک به نظر می‌آید به‌طوری که در ارومیه چهار، میاندوآب و تکاب دو و در شهرهای خوی، سلماس، چایپاره، نقده، بوکان، مهاباد و پیرانشهر یک نفر در اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند و کرونا در 10 شهر استان قربانی گرفته است.

449 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری هستند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، وضعیت کرونایی هرمزگان در چند روز گذشته شاهد افزایش موارد مرگ و میر و بستری بیماران روزانه بوده است. 

این در حالی است که نگرانی عب شیوع ویروس کرونای هندی در کشور و خصوصا هرمزگان اوج گرفته و همه مبادی ورودی درحال کنترل و رصد هستند و دریابانی استان نیز اعلام کرد ورود اتباع و خدمه هند، پاکستان و بنگلادش به هرمزگان ممنوع است. 

در همین زمینه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از زمان آغاز اپیدمی کرونا تاکنون مجموعا بیش از 228 هزار تست از مردم گرفته شده که 1168 تست مربوط به 24 ساعت گذشته است. 

وی افزود: از تست‌های اخذ شده پاسخ 101 نمونه مثبت شده که این مبتلایان در بیمارستان‌های استان‌ بستری شدند. 

دکتر فاطمه نوروزیان گفت: در حال حاضر 449 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری هستند و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند. 

وی تصریح کرد: 72 بیمار در بخش آی‌سی‌یو بستری هستند که وضعیت 16 بیمار وخیم است و متاسفانه شرایط نامناسبی دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: 6540 بیمار نیز در قرنطینه خانگی به سر می‌برند، در 24 ساعت گذشته خوشبختانه مورد جدیدی از مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا نداشتیم و کماکان میزان جان باختگان به 1122 نفر است.

9 شهرستان اصفهان نارنجی شد؛ از سرگیری فعالیت مشاغل گروه 2

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت‌الله غلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت رنگ‌بندی استان اظهار داشت: با توجه به اعمال دو هفته‌ایی محدودیت‌ها در سطح استان و فشار دستگاه‌های بازرسی و نظارت با وجود اینکه هنوز وضعیت خوبی در استان نداریم ولی شاهد تغییر رنگ‌بندی استان بودیم.

وی افزود: بیش از 9 شهرستان از جمله خوانسار، گلپایگان، چادگان، مبارکه، فریدون‌شهر، بویین میاندشت، برخوار، خور و دهاقان از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر رنگ دادند.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان با بیان اینکه 15 شهرستان قرمز در استان وجود دارد، گفت: هنوز 6 شهرستان اردستان، سمیرم، شاهین‌شهر، شهرضا، نطنز و نائین در وضعیت حاد قرمز هستند که باید با اعمال شدیدتر محدودیت‌ها دنبال شوند.

وی ادامه داد: قطعا با اعمال محدودیت‌ها که ادامه خواهد داشت امیدواریم طی روزهای آتی تعداد شهرهای قرمز کمتر شود و به سمت و سویی برویم که بخشی از مشاغل فعالیت خود را داشته باشند.

غلامی تصریح کرد: در این 9 شهرستان که نارنجی شدند علاوه بر فعالیت مشاغل گروه یک که از قبل فعال بود مشاغل گروه 2 نیز فعال خواهد شد و امید است رعایت دقیق محدودیت‌ها و فاصله‌گزاری اجتماعی ما را به سمت سفید شدن سوق بدهد.

149 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 149 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 31 هزار و 773 نفر رسید.

سیدمحمد هاشمی شهری گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 234 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 88 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گیلان زیر 60 درصد است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آبتین حیدرزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود اینکه تعدادی از شهرستان‌های استان گیلان در وضعیت نارنجی قرار دارد اما این وضعیت شکننده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه ویروس کرونا در سطح کل استان فعال بوده و در حال انتقال است گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان، کارکنان ادارات، اصناف و مردم کمتر از 55 درصد است.

وی با اشاره به اینکه این بدین معنا است که ما شرایط برای انتقال کرونا در گیلان را فراهم کرده‌ایم افزود: پروتکل‌های بهداشتی فقط زدن ماسک نبوده و رعایت فاصله فیزیکی، دست نزدن به چشم و استفاده از کارتخوان جزو دستورالعمل‌هایی است که باید رعایت شود.

حیدرزاده گفت: با ورود کرونای انگلیسی تمام شهرستان‌های گیلان در عرض یک هفته قرمز شدند؛ اکنون کرونای هندی هم در دنیا گسترش پیدا کرده و باید بسیار مراقب باشیم تا رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به 90 درصد برسانیم که درگیر گونه جدید کرونا نباشیم.

روزانه 20 بیمار کرونایی در همدان فوت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در هفته گذشته روزانه بین 15 تا 22 بیمار کرونایی بر اثر شدت بیماری جان خود را از دست می‌دهند که این آمار مرگ‌و‌میر نسبت به جمعیت استان بسیار بالاست. روند بیماران بستری هم صعودی است و روزانه بیش از هزار بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه می‌کنند.

دکتر محمد طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در روز گذشته 600 بیمار کرونایی در استان شناسایی شده که 385 نفر از آن‌ها در بخش سرپایی و 235 بیمار هم بستری شده‌اند.

وی با بیان اینکه هم اینک 31 بیمار مبتلا به کووید 19 در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند گفت: وضعیت جسمی 60 بیمار هم وخیم گزارش شده است.

مصطفی آزادبخت نیز در جلسه کمیته اطلاع‌رسانی ستاد کرونا با اشاره به ضرورت هماهنگی رسانه‌ها برای آگاهی بخشی به مردم در شرایط کرونایی اظهار داشت: همکاری رسانه‌ها در آگاهی بخشی به مردم در شرایط قرمز کرونایی بسیار تأثیر دارد، بنابراین انتظار می‌رود رسانه‌ها توجه بیشتری به این مسئله داشته باشند.

وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت موثر رسانه‌ها می‌تواند در کاهش و کنترل کرونا موثر باشد افزود: صدا و سیمای مرکز همدان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان، می‌توانند گزارش‌های هدفمندی از شرایط موجود برای آگاهی سازی مردم تهیه و پخش کنند.

معاون استاندار همدان عنوان کرد: با توجه به وضعیت قرمز استان و افزایش آمار مبتلایان و فوتی‌ها، نیاز است مردم ماسک زده، از تجمعات پرهیز کرده و پروتکل‌ها را رعایت کنند تا از این شرایط عبور کنیم.

وی با تشریح وضعیت کنونی شهر همدان گفت: شهرداری همدان باید نسبت به از سرگیری مانورهای سطح شهر توسط آتش‌نشانی در زمینه هشدار به مردم اقدام کند.

فاز دوم واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در کاشان آغاز شد

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  کاشان ، ضمن اشاره به آغاز واکسیناسیون فاز دوم ویروس کرونا در کاشان از روز گذشته اظهار داشت: در مرحله اول افراد 80 سال به بالا واکسینه می‌شوند و همکاران در مراکز بهداشت بر اساس اولویت با افراد تماس گرفته و زمان و مکان واکسیناسیون را به آنان اعلام می‌کنند و بر همین اساس از مراجعه حضوری خودداری شود.

وی ضمن اشاره به جزئیات واکسیناسیون صورت گرفته در کاشان تا هفتم اردیبهشت افزود: با آغاز واکسیناسیون به گروه‌های هدف تاکنون نوبت اول چهار هزار و 687 واکسینه شدتد و یک هزار و 173 نفر نیز نوبت دوم واکسن خود را دریافت کردند و بر همین اساس پنج هزار و 860 دوز واکسن نوبت اول و دوم در کاشان متقاضیان دریافت کردند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به گروه‌های هدف دریافت واکسن تاکنون ابراز داشت: کادر درمان، کادر بهداشت، کادر فوریت‌های پزشکی، بیماران خاص، سالمندان، پاکبانان و بنیاد جانبازان گروه‌هایی است که تاکنون واکسن کرونا را دریافت کردند و سایر گروه‌ها نیز بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته واکسن کرونا را دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون سه هزار و 126 نفر از کادر درمان دوز اول و 921 نفر از آنان دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: 610 نفر از کادر بهداشت نیز تاکنون دوز اول و 118 نفر از آنان نیز دوز دوم را دریافت کردند و 61 نفر از کادر فوریت‌های پزشکی نیز دوز اول و 21 نفر از آنان نیز دوز دوم را دریافت کردند.

دلاوری با بیان اینکه 594 نفر از بیماران خاص نیز دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردند، تصریح کرد: سه نفر از این افراد نیز تاکنون دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند و 72 نفر از پاکبانان و 25 نفر از بنیان جانبازان نیز دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردند و افرادی که دوز اول را دریافت کردند بر اساس برنامه‌ریزی دوز دوم را نیز دریافت می‌کنند.

تداوم افزایش آمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از افزایش شمار جانباختگان کووید19 استان به 577 نفر خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته متاسفانه 6 هم استانی بر اثر ابتلا به ویروس کووید 19 جان خود را از دست دادند.

پرویز یزدان‌پناه افزود: هم اکنون 570 بیمار مشکوک و قطعی کرونایی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 207 بیمار کرونایی قطعی بوده و 28 بیمار در بخش‌های ویژه تحت درمان هستند و از مجموع مبتلایان به کووید 19 در کهگیلویه و بویراحمد 36820 نفر بهبود یافته گزارش شده است.
 وی خاطرنشان کرد: از 1000 نمونه پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه سلولی و مولکولی یاسوج، حدود ٤٤ درصد نمونه‌ها مثبت و بیشترین موارد در شهرستان‌های  بویراحمد، کهگیلویه، گچساران و مارگون هستند. همچنین از 451 نمونه رپید تست حدود ٢٦ درصد موارد مثبت و بیشترین آمار در بهمئی، مارگون و کهگیلویه بود.

یزدان‌پناه گفت: بیماری روزانه روند صعودی خود را طی می کند که ممکن است در اینده نزدیک فاجعه ایجاد کند و همه باید دست به دست هم دهیم تا از پیشروی و شیوع بیش از پیش بیماری جلوگیری کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: استفاده صحیح از ماسک، دوری از تجمعات و دورهمی ها و حفظ قرنطینه خانگی از اصولی ترین راه‌های جلوگیری از شیوع بیماری است.

بهبودی اوضاع همه‌گیری در بیشتر شهرستان‌های مازندران

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  ساری، شیوع ویروس منحوس کرونا همواره دامنگیر مردم شهرهای ایران و خصوصا مازندران است. این ویروس منحوس روزانه جان ده‌ها نفر را در شهرهای استان می‌گیرد و بسیاری را روانه بیمارستان‌ها می‌کند.

متاسفانه این ویروس منحوس در استان مازندران که محل ورود گردشگران بسیاری بوده در نوروز امسال به دلیل بازگشایی محورها و لغو ممنوعیت آمد و شد از وجود کرونا جولان داده است.

این امر سبب شد تا بلافاصله دو روز پس از تعطیلات نوروزی، مسئولان استان مجددا محدودیت‌های سختگیرانه را به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا به دنبال بگیرند. با گذشت حدود دو هفته از تعطیلی واحدهای صنفی گروه دو تا چهار هنوز تعداد بسیاری از شهرهای مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.

از سویی شیوع ویروس منحوس کرونایی انگلیسی در همه شهرهای استان سبب شد تا شهرهایی نظیر آمل، قائم‌شهر و ساری کانون شیوع این ویروس در روزهای گذشته قرار گیرند و در بدترین روز اردیبهشت امسال، 18 فوتی در دو روز گذشته در مازندران ثبت شده است.

بر اساس اعلام نقشه کرونایی کشور، هم اکنون شهرستان‌های ساری، بهشهر, آمل و رامسر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند. همچنین شهرهای گلوگاه، نکا، قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی، بابل، فریدونکنار، بابلسر، محمودآباد، نور، نوشهر، عباس آباد، کلاردشت و تنکابن در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتند. شهرهای سیمرغ و میاندورود در وضعیت زرد کرونایی نیز قرار گرفتند.

بر اساس اعلام ستاد کرونای مازندران،  ممنوعیت در شهرهای قرمز و نارنجی برای غیربومی‌ها ادامه داشته و نحوه فعالیت صنوف در شهرهای قرمز به روال قبلی تعطیل است.

3شهرستان اردبیل همچنان در وضعیت قرمز هستند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اردبیل ، شهرام حبیب‌زاده در رابطه با آخرین وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: براساس‌ آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون 3شهرستان پارس آباد، مشگین‌شهر و خلخال در وضعیت قرمز هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شیب منحنی شیوع بیماری ویروسی کرونا در استان اردبیل رو به نزول است، افزود: شهرستان‌های اردبیل، گرمی و بیله سوار در وضعیت نارنجی و شهرستانهای نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: مسئله عادی‌انگاری در حال حاضر به یک معضل جدی تبدیل شده است و نگرانی‌ها در شرایطی افزایش پیدا می‌کند که برخی‌ها قصد جدی گرفتن بیماری را ندارند.

حبیب‌زاده تصریح کرد: با اجرای طرح واکسیناسیون شرایط سختی را پشت سر خواهیم گذاشت که در این زمینه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بیش از پیش حائز اهمیت است و نیاز است در این زمینه تلاش ما رسیدن به یک وضعیت مناسب و مطلوب است.

وی افزود: ما از تک تک امکانات موجود در راستای خدمات‌رسانی به بیماران استفاده می‌کنیم و از مردم عزیز خواستار رعایت محدودیت‌ها با شدت هر چه بیشتر هستیم چرا که هرگونه سهل‌انگاری در رعایت موارد بهداشتی منجر به آسیب دیدن تعداد زیادی از مردم می‌شود.

آژیر خطر کرونا دوباره در خیابان‌های کرمانشاه به صدا درآمد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کرمانشاه ، با توجه به حاد شدن شرایط دوباره فراگیری کرونا در موج چهارم خود در کرمانشاه، آژیر خطر و هشدار در خیابان این شهر به صدا درآمد و از مردم خواسته شد که برای حفظ سلامت خود و همشهریان از ترددهای غیر ضروری پرهیز و توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

این برنامه به منظور حساس‌سازی همشهریان نسبت به خطرات شیوع و فراگیری ویروس کرونا، از خیابان نوبهار تا میدان مرکزی و بالعکس انجام شد.

این کارناوال که به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی از روز گذشته اجرا شد، در دو روز آتی در خیابان مدرس و شهرک مسکن استمرار خواهند داشت. 

استفاده از زبان نمایش از راهکارهای ترغیب مردم به رعایت توصیه‌های بهداشتی است که در این برنامه مدنظر قرار گرفت.

از سوی دیگر واکسیناسیون بیماران خاص و سرطانی از امروز در دو مرکز در شهر کرمانشاه آغاز می‌شود و بمابر گفته معاون درمان علوم پزشکی استان سعی بر این است که واکسیناسیون این بیماران با دقت انجام شود تا عارضه‌ای برای آن‌ها ایجاد نکند.

روشنی عنوان کرد: این بیماران معمولا دچار یک معضلات و مشکلات خاصی مر بوط به خود بیماری هستند که ممکن است تداخلی با واکسیناسیون داشته باشند.

وی افزود: تعداد بیماران خاص و صعب العلاج بالای 18 سال در استان که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده‌اند 4500 نفر هستند که از این تعداد 3526 نفر در شهر کرمانشاه و بقیه در شهرستان‌ها هستند و تعداد بیماران مبتلا به سرطان در استان نیز 2500 نفر است.

روشنی گفت: بر مبنای این تعداد برنامه ریزی‌های لازم صورت گرفته که واکسیناسیون آن‌ها طی یک هفته تا 10 روز آینده انجام شود. 

روشنی بیان کرد: بر این اساس واکسیناسیون این بیماران از فردا در دو مرکز آغاز می شود و در روزهای آینده تعداد مراکز را افزایش خواهیم داد و از طریق صدا و سیما و دانشگاه علوم پزشکی اطلاع رسانی خواهدشد. 

وی گفت: واکسیناسیون بیماران تالاسمی در کیلینک بوستان مقابل بیمارستان امام رضا(ع)و بیماران دیالیز نیز در مرکز دیالیز بیمارستان امام رضا (ع) فردا انجام خواهد شد.

وی افزود: در خصوص بیماران سرطانی نیز اولویت بندی هایی صورت گرفته به گونه‌ای که بیمارانی که در حال شیمی درمانی هستند در اولویت اول دریافت واکسن خواهند بود و اسامی آن‌ها از طریق مراکز شیمی درمانی در اختیار ما قرار می‌گیرد.

روشنی عنوان کرد: بیماران مبتلا به سرطان که در مرحله انجام رادیو تراپی هستند اولویت دوم تزریق واکسن کرونا هستند و اسامی آنها نیز از طریق مراکز رادیوتراپی دریافت می‌شود.

وی گفت: اولویت سوم دریافت واکسن نیز بیماران سرطانی هستند که درمان آنها خاتمه یافته که این بیماران برای تزریق واکسن باید گواهی پزشک معالج و برگه پاتولوژی را به همراه داشته باشند.

روشنی افزود: با توجه به شرایط ویژه‌ای که این بیماران دارند جهت به حداقل رساندن عوارض احتمالی تزریق واکسن برای آن‌ها، واکسیناسیون حتما با حضور متخصص طب اورژانس و تمام تمهیدات و داروهایی که در موارد اورژانسی نیاز است استفاده شود در مرکز انجام خواهد شد.

نشانه‌ای از کرونای هندی در استان البرز نیست 

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  کرج  در مورد آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز،  اظهار داشت:در حال حاضر وضعیت مراجعان سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز روندی ثابت دارد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 1000 نفر در مراکز درمانی استان البرز بستری هستند و مراحل درمان آنها درحال انجام است.

سخنگوی ستاد کرونایی استان البرز با بیان اینکه این بیماری تقریبا در حال حاضر روند ثابتی از نظر ابتلا در استان دارد ، تصریح کرد : تغییر رنگ مناطق  نباید سبب کاهش رعایت شیوه نامه  بهداشتی شود و این شیوه نامه‌های باید با جدیت اجرا شود.

بابایی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی در تامین تختهای بستری برای بیماران کرونایی در استان البرز وجود ندارد، ادامه داد: در صورتی که ویروس جدید به استان وارد شود باید فکری جدی برای تهیه تخت بیمارستانی شود.

آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به 103 هزار و 555 نفر رسید

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مریم کوشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان اظهارداشت: مجموع بیماران مبتلا به کرونا در لرستان رو به افزایش است و با اضافه شدن 886 بیمار دیگر مجموع افراد مبتلا شده به این بیماری در استان به 103 هزار و 555 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه از روز گذشته تاکنون 10 بیمار دیگر جان خود را از دست دادند افزود: مجموع فوتی‌های ناشی از این ویروس خطرناک متاسفانه به هزار و 643 نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: در بحث بستری بیماران نیز باید گفت هم اکنون هزار و 210 بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و روز گذشته تعداد بستری‌ها هزار و 195 نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 321 هزار و 846 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 318 هزار و 647 نمونه پاسخ داده شده است و از این تعداد 215 هزار و 85 مورد منفی گزارش شده است.

کاهش تعداد شهرهای قرمز کرونایی در استان گلستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان، از اواسط فروردین ماه که محدودیت‌های سراسری کرونایی همزمان با اوج گیری دوباره بیماری آغاز شد، تا حدودی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان افزایش پیدا کرد اما همانطور که رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفته برای اینکه موج چهارم شیوع کرونا در استان مهار شود، نیاز به رعایت 90 درصدی دستورالعمل‌های بهداشتی داریم.

تا پایان هفته قبل روند بستری بیماران کرونایی در استان گلستان، سیری صعودی داشت اما در روزهای جمعه و شنبه گذشته این تعداد به ثبات رسید اما دوباره شاهد افزایش این تعداد بودیم. بخشی از نوسانات تعداد بیماران بستری مربوط به تعداد ترخیص شدگان و بهبودیافتگان است. در برخی روزها تعداد بیمارانی که از مراکز درمانی ترخیص می‌شوند بیشتر و برخی روزها هم کمتر است.

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در این باره اظهار داشت: تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان نسبت به روز گذشته 17 نفر کمتر شده و به 670 نفر رسیده است.

وی گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با توجه به شناسایی و ورود کرونای جهش یافته از نوع آفریقای جنوبی و حتی احتمال ورود کرونای هندی، بیش از گذشته ضروری است. مجبوریم هم فاصله‌ها را بیشتر کنیم و هم اینکه موارد بهداشتی از جمله استفاده همزمان از دو ماسک را جدی بگیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به نتیجه نسبی اعمال محدودیت‌های کرونایی بیان داشت: تعداد شهرهای قرمز در استان طبق آخرین اعلام رنگ بندی کرونایی تغییر کرده است.

وی افزود: برهمین اساس اکنون سه شهرستان گرگان، مینودشت و گالیکش در وضعیت قرمز قرار دارند و وضعیت در شهرستان‌های بندرگز، علی آبادکتول، کردکوی، گنبدکاووس، آزادشهر و کلاله هم نارنجی است.

فاضل با اشاره به افزایش تعداد شهرهای زرد در استان گفت: بندرترکمن، گمیشان، آق قلا، مراوه تپه و رامیان در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفته‌اند اما کمترین عادی انگاری می‌توانند دوباره وضعیت این شهرها را نارنجی و قرمز کند.

تداوم روند افزایشی شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در کردستان

فرزین رضاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، با اشاره به روند افزایشی میزان مبتلایان به کرونا در استان کردستان اظهار داشت: در مدت 24 ساعت گذشته تعداد 305 بیمار با تشخیص قطعی ابتلا به کرونا بستری و 3 نفر جان باختند.

وی گفت: در حال حاضر 667 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری و وضعیت 84 بیمار در بخش ویژه (آی سی یو) وخیم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز طرح واکسیناسیون علیه کرونا تاکنون 7 مرحله واکسن به استان اختصاص یافته است، افزود: 11 هزار و 192 نفر از گروه‌های در معرض خطر علیه بیماری کووید 19 در کردستان واکسینه شده‌اند.

رضاعی با اذعان به اینکه در حال حاضر تمام واکسن‌های اختصاص یافته وارداتی و ساخت کشورهای کره جنوبی، روسیه، چین و هند است، اظهار کرد: واکسن‌های نوع "اسپوتینک، سینوفارم، بهارات و آسترازنکا" برای تزریق در کردستان در نظر گرفته شده است.

خبردرحال تکمیل است... .

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon