محل برگزاری جشنواره موسیقی نواحی هنوز نامشخص است / سرنوشت مبهم این جشنواره
جلسه شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در حالی برگزار شد که هنوز محل برگزاری این جشنواره نامشخص است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سال گذشته سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی به بدترین شکل ممکن برگزار شد. این جشنواره کیفیت خوبی از نظر اجرایی نداشت. مسئولان استان کرمان بر برگزاری این دوره از جشنواره در کرمان پافشاری کردند. آنها گفتند که پیش بینیِ همه چیز را کردهاند. مسئولان کرمانی گفتند که برای برگزای سیزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی در دوران شیوع ویروس کرونا آمادگی کامل دارند. اما در عمل و در واقعیت هیچ کدام نمود پیدا نکرد.
مسئولان کرمانی نتوانستند اجراها را به درستی برای مخاطبان به شکل آنلاین یا حتی آفلاین پخش کنند. مشاهدههای صورت گرفته از سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ثابت میکرد که حتی پروتکلهای بهداشتی هم در این جشنواره اجرایی نشد.
حالا و با وجود تمام مشکلاتِ دور قبلی این جشنواره، شورای سیاست گذاری جشنواره موسیقی نواحی باز هم تشکیل جلسه داده است. این شورا در حالی جلسهی خود را برگزار میکند که در دومین ماه از سال هستیم و هنوز زمان و مکانِ برگزاریِ چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی مشخص نیست. آنها حتی در مسائل محتواییِ جشنواره هم به نتایجِ مشخصی نرسیدهاند.
حال باید منتظر نشست و دید که چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی، به چه سرنوشتی دچار خواهد شد.
در ادامه گزارشی از جلسه شورای سیاست گذاری چهاردهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی را میخوانید:
جلسه شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی با حضور محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره، احمد صدری، حمیدرضا عسگری، کیوان آقامحسنی، نوید وزیری و نرگس ذاکرجعفری برگزار شد و اعضای این شورا درباره ژانر محور بودن یا نبودن جشنواره موسیقی نواحی، مقوله وحدت در کثرت موسیقی اقوام، زمان و مکان برگزاری این جشنواره و تغییر نام آن به گفتوگو پرداختند.
ژانر محور بودن یا نبودن جشنواره
در ابتدای این جلسه که به صورت آنلاین برگزار میشد، محمدعلی مرآتی درخصوص ژانر محور بودن جشنواره موسیقی نواحی اظهار داشت: من فکر میکنم جشنواره باید به سمتی حرکت کند که بتواند تبدیل به یک رسانهای شود تا بیانهای مختلف موسیقی در این جشنواره امکان بروز و ظهور پیدا کنند چون ما اگر بیاییم کانال ورودی را محدود کنیم عملاً راه رصد کردن یک سری اتفاقات موسیقی که در این مناطق وجود دارد را هم میبندیم. من فکر میکنم اگر به یک مفهوم وسیعتری برسیم که بتواند جذب حداکثری داشته باشد بیشتر میتوانیم به هدف جشنواره نزدیک شویم.
احمد صدری نیز در ادامه این بحث به مقوله وحدت در کثرت اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر در جشنواره نواحی بر مبنای وحدتمحور بودن حرکت کردیم ولی ترجیح این است که در دوره جدید جشنواره، وجوه افتراقشان بررسی شود. ما در سالهای گذشته هم تنوع موسیقی داشتیم ولی یک خط محوری مشخصی هم وجود داشت که همه اینها را به همدیگر پیوند میداد. من فکر میکنم ما خود به خود تنوع را خواهیم داشت و ترسی از این ماجرا وجود ندارد. به همین خاطر به نظرم مهم است که در این دوره به سمت وجوه افتراق برویم.
نرگس ذاکرجعفری نیز عنوان کرد: من هم موافق این هستم که جشنواره را طوری برگزار کنیم تا همه با هر دیدگاهی بتوانند از جشنواره استفاده کنند.
حمید عسگری دیگر عضو شورا بود که در این خصوص صحبت کرد و گفت: به نظر میرسد جمع با مسئله تنوع توافق دارد. فکر میکنم خود تنوع میتواند یکپارچگی یک کشور را نشان بدهد. کثرت در وحدت اینجا نمود پیدا میکند.
زمان و مکان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی
در ادامه این جلسه، محمد الهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی درخصوص زمان و مکان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی گفت: زمان جشنواره موسیقی نواحی در سالهای اخیر همواره در هفته وحدت بوده است.یعنی اگر بخواهیم به سنت سالهای قبل عمل کنیم باید این چند روز را بهعنوان تاریخ برگزاری جشنواره اعلام کنیم، و لازم است ملاحظات استان برگزار کننده را نیز در خصوص زمان برگزاری جشنواره بدانیم.
مدیرکل دفتر موسیقی در رابطه با مکان برگزاری جشنواره نیز عنوان کرد: به تازگی استانداری کرمان برای برگزاری این دوره جشنواره اعلام آمادگی کرده است و ان شاالله با بهرهمندی از دیدگاه شورای سیاستگذاری، مسوولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همینطور هنرمندان عزیز، در این باره نیز بزودی تصمیم گیری میشود.در سالهای اخیر کرمان میزبان شایسته ای برای این جشنواره بوده است. تنوع موسیقی نواحی در سراسر کشور، باعث شده استانهای دیگری نیز خواهان استقبال از موسیقی نواحی باشند.
انتهای پیام/