تأثیر کرونا بر زندگی عکاسان قمی/ رشد ۱۲درصدی لغو و ابطال پروانه‌های فعال این صنف


تأثیر کرونا بر زندگی عکاسان قمی/ رشد 12درصدی لغو و ابطال پروانه‌های فعال این صنف

گروه استان ها-صنف عکاسان قمی این روزها و در شرایط کرونایی حال و هوای خوبی ندارند و متأسفانه هرروز بر تعداد تعطیل کنندگان این صنف افزوده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم ، آثاری از هنرشان را روی دیوار هر خانه‌ای می‌توان دید که هر بار نگاه به آن لذت وافری را به آدم می‌بخشد و لحظات نابی را برایمان زنده می‌کند.

به یادگار گذاشتند عکسی از آدم‌هایی که دیگر نیستند اما دل‌تنگی‌هایمان را تنها با نگاه به قاب عکسشان می‌توانیم تا حدودی تسکین دهیم.

از تلخی‌ها که بگذریم رد پای آن‌ها را حتی به‌مراتب پررنگ‌تر در شادی‌هایمان نیز می‌توانیم بیابیم. آن‌ها غریبه نیستند، بلکه همان معتمدانی هستند که در خصوصی‌ترین مراسم‌هایمان حضور داشتند و باهنرشان ما را برای ماندگار کردن لحظات خوش یاری نمودند.

عهده‌دار ثبت بهترین و خاطره‌انگیزترین روزهای زندگی ما بودند، اما حالا خود، بدترین و‌ سخت‌ترین روزهای زندگی‌شان را سپری می‌کنند.

اتاق‌هایشان مدتی است که تاریک است اما نه برای عکاسی کردن از ما در تاریکی، بلکه به دلیل خالی بودن صندلی‌های مقابلشان.

این روزها که به سراغ اتحادیه‌های اصناف می‌رویم تا آسیب‌های وارده ناشی از کرونا بر صنوف آن‌ها را بررسی کنیم با تلخی‌های زیادی مواجه شدیم که بیکاری کارگران، معدوم‌سازی اجناس، متوقف شدن فعالیت و تغییر شغل ازجمله این موارد بود.

حالا اما به سراغ صنف متفاوت‌تری رفتیم که تلخی و آسیب‌های ناشی ازکرونا را به شکل دیگری تجربه می‌کند آسیب‌هایی که شاید خاموش است و خیلی به چشم نمی‌آید.

صنفی که اقتصادش تا حد زیادی وابسته به صنوف دیگر ازجمله تالارها و آرایشگاه‌هاست وحالا با محدودیت‌های ایجادشده، تمامی این صنوف مرتبط، به‌صورت سلسله وار دچار تعطیلی شده‌اند.

احمدلو رئیس اتحادیه عکاسان و فیلم‌برداران قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، می‌گوید: سال گذشته حدود 60 پروانه تعطیلی کار داشتند که این خود به‌نوعی ورشکستگی محسوب می‌شود و همچنان پروانه‌های منقضی و ابطال‌شده رو به گسترش است.

وی افزود: درگذشته یک الی دو درصد ابطالی پروانه داشتیم ولی درحالی‌که حاضر، به 10 تا 12درصد رسیده است.

صنف عکاسی 430 پروانه فعال در استان دارد

صنف عکاسی 430 پروانه فعال در استان دارد که هرکدام از آن‌ها اگر برای 3نفر ایجاد اشتغال کرده باشند، تعطیلی هرکدام منجر به بیکاری چند کارگر، آن‌هم در شرایط سخت کنونی می‌شود.

وقتی در مورد میزان حمایت‌های دولت از این صنف می‌پرسیم احمدلو می‌گوید: حمایت‌ها در حد پرداخت وام 12درصدی بین 6 تا 12 میلیون بوده که با توجه به اوضاع نابِ سامان این صنف امکان دریافت این وام وجود ندارد که البته این وام مطابق با جمع همه شرایط یعنی پروانه فعال، کارگر بیمه‌ای و حفظ کارگر در ایام تعطیلی با سود12 درصد پرداخت می‌شود و در صورت عدم جمع شرایط با سود 18 درصد ارائه می‌گردد که چون به بدهی این صنف می‌افزاید و درآمدی هم برای پرداخت قسطش درحالی‌که حاضر وجود ندارد، هیچ‌کس از آن استقبالی نکرده است.

رئیس اتحادیه عکاسان وفیلمبرداران قم در رابطه با میزان حمایت ارگان‌های استانی نیز بیان کرد: حمایت‌ها خیلی چشمگیر نبودند تنها 15درصد تخفیف در پرداخت عوارض شهرداری و 15 درصد تخفیف برای عضویت در اتحادیه داشتیم.

وی در رابطه با گران شدن نرخ عکاسی بعد از عبور از این بحران نیز می‌گوید: عکاسی کالای اساسی نیست که اگر گران شود، همچنان تقاضا وجود داشته باشد گرانی و قیمت بالا باعث کم شدن مشتری می‌شود که باید قیمت متعادل ارائه شود.

آسیب‌های وارده به این صنف فقط مختص به شیوع کرونا نیست، بخشی از فعالان این عرصه باسیاست‌های غلط کشور و بعد از سپرده شدن کار عکاسی پرسنلی به دفاتر پست و دفاتر پیشخوان دولت دچار رکود شدند که حسن احمدلو در این راستا نیز گفت: بخش عکاسی پرسنلی دو سالی است که به خاطر انجام عکاسی پرسنلی در اداره پست، دفاتر پیشخوان دولت و ثبت‌احوال دچار مشکل شده است.

وی در این رابطه اضافه کرد: از هر مرجعی برای رفع این مشکل پیگیری صورت گرفته و از طریق مجلس شکایت هم شده که قول مساعدهایی داده شد اما تاکنون عملاً هیچ کار مثبتی برای رفع این مشکل انجام‌نشده است.

انتهای پیام/460/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon