فاز سوم کارآزمایی واکسن پاستور در زنجان آغاز شد/ جزئیات پوشش بیمه‌ای تزریق‌کنندگان


فاز سوم کارآزمایی واکسن پاستور در زنجان آغاز شد/ جزئیات پوشش بیمه‌ای تزریق‌کنندگان

گروه استان‌ها ــ فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی - کوبایی امروز در حالی در زنجان آغاز شد که برخی مسئولان کشوری و استانی به شکل داوطلبانه این واکسن را تزریق کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  زنجان، فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی -کوبایی کرونا (پاستور) با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن همایش بین‌المللی روزبه بیمارستان آیت‌الله موسوی(ره) برگزار شد.

واکسن پاستور که محصول مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا است از امروز به مسئولان و داوطلبان شرکت‌کننده در این مطالعات تزریق خواهد شد.

در همین راستا فتح‌الله حقیقی استاندار زنجان ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) و تقدیر و تشکر از حضور و زحمات مسئولان کشوری و استانی گفت: استان زنجان جزء استان‌های نمونه در کنترل بیماری کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده و همیشه در سطح ملی مورد تمجید قرار گرفته است در همین راستا هفته گذشته توسط معاون کل بهداشت کشور برای بار چندم مورد تجلیل قرار گرفت. 

وی افزود: مجمعوعه بدنه علوم پزشکی و معاون بهداشتی و تمام کادر دانشگاه علوم پزشکی در طول این 14 ماه در صحنه بودند، تمام تلاش خود را برای کنترل بیماری انجام دادند. 

استاندار زنجان تصریح کرد: در استان زنجان چهار نقطه به عنوان محل انجام مطالعات انتخاب شده و با تشکیل کمیته تمام امکانات را بسیج کردیم و یک مرکز به عنوان نمونه در دانشگاه قرار دادیم در همین راستا بیش از 40 نفر در این زمینه فعالیت دارند تا تزریق مردم بدون پیاده شدن از خودرو انجام شود. با وجود اینکه کار دشواری است اما تمام تلاش ما این است که این اقدام در آرامش خاطر کامل برای مردم عزیز انجام شود. 

وی با بیان اینکه نظارت‌ها به صورت جدی انجام می‌شود گفت: در استان زنجان همیاران سلامت را تشکیل دادیم که بدنه آن‌ها از روستا‌ها توسط دهیاران انتخاب شد و در مراکز بزرگ خرید توسط هیئت امنا و همچنین در ادارات توسط معاونین منابع انسانی و حراست برای نظارت بهتر انجام شد. 

حقیقی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط بیماری نسبت به هفته‌های گذشته در وضعیت بهتری قرار گرفته اما با این حال در صورت تزریق واکسن هم مهمترین اصل رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و امیدواریم بتوانیم به درستی به وظایف خود عمل کنیم. 

در ادامه پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در جلسه اظهار داشت: افتخار بزرگی برای استان زنجان است که نخستین کارآزمایی بالینی کشور در زمینه واکسن در زنجان که جزء هفت استان برگزیده است برگزار شود.

وی افرود: وزارت بهداشت و مجموعه دانشگاه‌ها با محوریت انستیتو پاستور به دنبال ساخت واکسن بودند در همین راستا شش برنامه در کشور برای ساخت و تولید تشکیل شد که یکی از موثرترین آن‌ها واکسن پاستور بود که به پاس زحمات انستیتو پاستور ایران با انتقال دانش از کوبا به کشور انجام شد و امیدواریم در آینده نزدیک به تولید انبوه برسیم. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اینکه انستیتو پاستور یکی از قدیمی‌ترین موسسه‌های تولید واکسن در ایران است تصریح کرد: تجارب مشترک بین انستیتو پاستور ایران و کوبا از گذشته وجود داشت که ازجمله آن واکسن "هپاتیت ب" بود و به همین دلیل واکسن پاستور که در کوبا بر روی 44 هزار نفر با کم‌ترین عارضه انجام شده است انتخاب شد. 

وی در ادامه گفت: در کشور ما نیز 7 استان با تعداد 24 هزار نفر مورد آزمایش قرار خواهد گرفت و امیدواریم ایمنی و اثر بخشی واکسن در این فاز به درستی انجام شود، در همین راستا بعد از انتخاب استان زنجان پیگیری‌های لازم برای انتخاب محل مناسب انجام شد که دارای مراحل زنجیره واری بود که با نظارت کمیته راهبردی امروز آماده انجام کار است. 

قزلباش با بیان اینکه افراد به صورت داوطلبانه می‌توانند در این مطالعات شرکت کنند عنوان کرد: افراد داوطلب در رده سنی بین 18 تا 80 سال قرار دارند و تا هفت ماه پس از تزریق نخستین دُز تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و همچنین امکان تماس 24 ساعته با مراکز تلفن فراهم شده تا به پرسش افراد پاسخ داده شود.

وی در پایان ابراز کرد: امیدواریم در ماه‌های آینده شاهد اثربخشی واکسن باشیم و کشور ایران به یکی از تولیدکنندگان واکسن در منطقه تبدیل شود. 

به گزارش تسنیم، در پایان مراسم جمشید انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور به شکل داوطلبانه حاضر به تزریق واکسن پاستور شد‌.

انتهای پیام/س

 
 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon