بیمارستانهای استان خراسان جنوبی نیازمند پلاسمای خون بهبود یافتگان کرونا هستند
گروه استانها_ اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونا در خراسان جنوبی تنها حدود نیمی از درخواستهای پلاسمای بیماران را تامین میکند و بیمارستانهای استان نیازمند یاری بهبود یافتگان برای تامین فرآورده خونی هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، همه ساله در ماه مبارک رمضان، میزان اهدای خون در کشور براساس آمارها حدود20 درصدکاهش می یابد و این روند با توجه به شرایط موجود ممکن است مشکلاتی را برای بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای خونی ایجاد کند.
اهدای خون در ماه مبارک رمضان به عنوان یک سنت حسنه همه ساله ازسوی مردم واهداکنندگان مستمر در مراکز و پایگاههای انتقال خون جاری است و با وجود مشارکت خوب اهداکنندگان خون در خراسان جنوبی، نیاز خونی استان به ویژه گروه خونی منفی همچنان پابرجاست.
براساس بررسیهای صورت گرفته کاهش اهدای خون در سالهایی که ماه رمضان در 6 ماه اول سال قرار می گیرد چشمگیرتر است و امسال هم به دلیل شیوع ویروس کرونا در دو ماه اخیر اهدای خون در کشور و خراسان جنوبی کاهش یافته که این موضوع در برخی استان ها که بیماران مصرف کننده خون بیشتری دارند، محسوس تر بود.
شیوع ویروس کرونا و تاکید بر در خانه ماندن، طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط از جمله دلایل پیش بینی کاهش آمار اهدای خون در ماه مبارک رمضان امسال است.
مسئولان انتقال خون استان خراسان جنوبی بر این باروند که روزه داران بدانند که اهدای خون در شرایط روزه داری دلیلی بر ابطال روزه آنها نخواهد بود و اهداکنندگان می توانند با خوردن وعده سحری مناسب و نوشیدن مایعات کافی و همچنین استفاده از خوراکهای مناسب و با ارزش غذایی مطلوب در افطار اقدام به اهدای خون به منظور نجات جان بیماران کنند و از اجر معنوی این عمل نیکو نیز بهره مند گردند
خون مانند داروهای موجود در داروخانه ها نیست وقابلیت ذخیره و نگهداری فرآورده های حاصل شده از این فرآورده ها براساس استانداردهای جهانی و ملی و نوع فرآورده پس از سه روز برای فرآورده های پلاکتی تا 35 روز برای گلبول قرمز فشرده شده و خون کامل منقضی می شوند، بر این اساس استمرار اهدای خون و دعوت همیشگی از اهداکنندگان امری اجتناب ناپذیر است.
آنچه مسئولان انتقال خون می گویند تمهیدات لازم در این سازمان برای ورود به ماه رمضان با حفظ ذخایر مناسب خون پیش بینی شده است اما مردم مطلع باشند که عمر فرآورده پلاکتی مشتق از خون که عمدتاً به مصرف بیماران مبتلا به ترومبوسیتوپنی ناشی از سرطان، خونریزی و یا جراحی می رسد فقط سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان خون است که میتوان این بیماران را همچون گذشته نجات داد.
به جهت رفاه حال روزه دارانی که قصد اهدای خون پس از افطار را دارند، دو مرکز انتقال خون در میدان پاسداران شهر بیرجند و میدان امام شهر طبس فعال است و اهدای خون علاوه بر شیفت های صبح تا ساعات پایانی شب نیز آماده پذیرش اهداکنندگان است.
مراکز انتقال خون استان از ساعت 20:15تا24 در ماه مبارک رمضان فعال است مراکز اهدای خون در شبهای ماه مبارک رمضان هم از ساعت20 باز هستند.
724نفر از ابتدای ماه مبارک رمضان در خراسان جنوبی خون اهدا کردند
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی می گوید: از ابتدای ماه مبارک رمضان اهدای خون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 42درصد افزایش نشان می دهد.
میری مقدم با بیان اینکه با این وضعیت نیاز خونی استان همچنان باقی است اظهار میدارد از ابتدای ماه مبارک رمضان تا کنون 924نفر به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که 724نفر موفق به اهدای خون شدند که از این تعداد 668نفر آقا و 56نفر خانم بودند که 35نفر از آنها پلاسما و 13نفر پلاکت اهداء کردند.
وی با بیان اینکه 507نفر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته موفق به اهدای خون شدند بیان می دارد: آمار اهداکنندگان امسال نشان از رشد 42 درصدی است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه با وجود افزایش اهدای خون، نیاز خونی استان به ویژه گروه خونی منفی همچنان پابرجاست و از مردم خواست به کمک بیماران نیازمند خون بشتابند.
میری مقدم با اشاره به نیاز به اهدای پلاسما گفت: اهدای پلاسمای بهبودیافتگان تنها حدود نیمی از درخواستهای پلاسما را تامین میکند و نیازمند یاری بهبود یافتگان برای تامین این نیاز بیماران هستیم.
انتهای پیام/250/ی