تکلیف کمیسیون اقتصادی مجلس به مرکز پژوهشها درباره «رمزارزها»/ ارز دیجیتال قانونی میشود؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: این کمیسیون رأساً به موضوع رمزارزها ورود میکند تا طرحی ارائه دهیم و موضوع رمزارزها را قانونی کنیم.
محمد صفایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به موضوع رمزارزها از جمله «بیتکوین» و اقبال مردم نسبت به آنها، گفت: سیستم اجرایی تاکنون در زمینه رمزارزها اقدام چندانی انجام نداده که لازم است هرچه سریعتر اقدامی انجام دهد، چرا که مردم بهسمت این ارزها استقبال پیدا کردهاند و ممکن است در این زمینه مشکلاتی برای سرمایه آنها به وجود بیاید.
وی با اشاره به موضوع مؤسسات مالی و اعتباری، خاطرنشان کرد: در ابتدا در زمینه مؤسسات اعتباری هم یک نوع شلختگی و رهاشدگی شکل گرفت و در نهایت به نارضایتی اجتماعی کشیده و خسارتش از جیب مردم پرداخت شد و این به این دلیل بود که سیستم اجرایی اقدامات پیشگیرانه انجام نداده بود تا شرایط آنچنانی پیش نیاید.
عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و امور دارایی باید نظارتهای ویژه بر حوزه رمزارزها داشته باشند، گفت: در زمینه رمزارزها نیز وظیفه بانک مرکزی بهعنوان تنظیمکننده ارز کشور است که باید در قالب لایحهای پیشنهادات خود را در زمینه ارزهای دیجیتال بهویژه «بیتکوین» به مجلس ارائه دهد که متأسفانه باز هم با تأخیر عمل کرده و تاکنون این اقدام را انجام نداده است.
صفایی تأکید کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس بهعنوان کمیسیون تخصصی رأساً به موضوع رمزارزها ورود میکند تا خودمان یک طرحی ارائه دهیم و موضوع را قانونی کنیم و در این زمینه مرکز پژوهشهای مجلس را مکلف کردیم که پیشنویسی را آماده کند و به کمیسیون اقتصادی ارائه دهد تا مورد بررسی قرار گیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: احتمالاً در این طرح موضوعاتی همچون شفافسازی حوزه فعالیت رمزارزها از صدور مجوز تا تولید و نظارت مدنظر قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس اظهار کرد: هدف از قانونی شدن ارزهای دیجیتال این است که مانند مؤسسات مالی دارای شناسنامه باشند و تحت نظارت بانک مرکزی و نمایندگان آنها فعالیت کنند و میزان ورود و خروج ارز مشخص باشد.
انتهای پیام/+