به بهانه روز معلم| جلوه‌هایی از تلاش معلمان برای حفظ نبض آموزش

به بهانه روز معلم| جلوه‌هایی از تلاش معلمان برای حفظ نبض آموزش

در روزهای سخت کرونا، صحنه‌های زیبایی از سوی معلمان برای حمایت از دانش آموزان به ویژه آنهایی که ابزار آموزش مجازی نداشتند، رقم خورد، روایت‌هایی از این ایثار را بازگو کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روز معلم امسال به فراخور روزگار کرونایی، متفاوت‌‌تر از گذشته رقم می‌خورد همانگونه که یک سال تحصیلی متفاوت گذشت؛ در این روزها اگر چه معلم و دانش آموز ارتباط رو در رو ندارند و فضای مجازی واسطه ارتباط آنهاست و بعضاً ممکن است حتی معلم شاگردانش را هم ندیده باشد اما در همین ایام صحنه‌های جالبی از فداکاری معلمان و عمدتاً در مناطق محروم برای جانماندن دانش آموزان از تحصیل رقم خورد.

معلمانی که در سایه نبود عدالت آموزشی و محرومیت بخش قابل توجهی از دانش‌آموزان، آستین‌ها را بالا زدند تا اینبار آموزش مجازی به عنوان شاخص شکاف آموزشی بر پیشانی نظام آموزش و پرورش کشور ثبت نشود و صحنه‌هایی را رقم زدند که نشان می‌دهد یکبار دیگر این مردم هستند که به یاری دانش‌آموزان نیازمند شتافتند همانند اتفاقی که سال‌هاست در عرصه مدرسه‌سازی رخ می‌دهد.

در این گزارش روایتی از معلمانی را بازگو می‌کنیم که این بار در روزگار کرونایی، صحنه‌های زیبایی از انسان‌دوستی را رقم زدند تا در این روزهایی که بیشتر دقایقمان با اخبار تلخ همراه شده است، راوی صحنه‌های زیبایی باشند و حس خوب را به جامعه تزریق کنند.

البته این گزارش تنها چند سکانس از ایثار معلمان در روزگار کرونایی و آموزش‌های مجازی را روایت می‌کند و قطعاً اقدامات بسیاری از سوی معلمان برای حمایت از دانش آموزان و بازنماندن از تحصیل صورت گرفته است.

شاید بتوان بزرگترین اقدام را بخشیدن ارثیه یک میلیارد تومانی برای تحصیل دانش آموزان نیازمند دانست آن هم از سوی حسین اسدی معلم اندیمشکی که ماجرای ایثارش  باعث حیرت بسیاری از افراد شد؛ او همان معلمی است که از ارثیه یک میلیارد و 240 میلیون تومانی‌اش گذشت تا برای 143 دانش آموز تبلت بخرد تا مبادا فقر و محرومیت مانع از تحصیل شود.

یا فداکاری ابوالحسن قائدی معلمی از استان بوشهر که قطعه زمین به ارث رسیده از سوی پدرش را به قیمت 48 میلیون تومان فروخت و برای دانش آموزان نیازمند 15 تبلت خرید.

صحنه زیبای دیگر در ایام کرونا از سوی محبوبه ناظریان معلمی از استان قم رقم خورد که با وجود ابتلا به سرطان،شیمی درمانی و منع پزشکان مبنی بر ممنوعیت کار با موبایل، حاضر نشد کلاس درس مجازی خود را تعطیل کند.

در هفته معلم، روایت های بیشتری از ایثار معلمان در ایام کرونا را بازگو خواهیم کرد.

در این گزارش روایتی از ایثار مهدی بخشنده فر‌ معلم پایه دوم دبستان در شهر بوئین زهرا بازگو می‌کنیم که در ایام کرونا حتی با وجود سکته قلبی شدید و ممنوعیت کار با موبایل همچنان کلاس مجازی خود را تعطیل نکرد.

او در مدت زنگ تفریح بین دو کلاس درس مجازی‌اش چند دقیقه‌ای با ما به گفت‌وگو نشست.

 7 آبان 99، آقای بخشنده‌فر دچار سکته قلبی شدیدی می‌شود و تا 10 آبان با عمل جراحی سه فنر در رگ‌های قلب او کار گذاشته می‌شود.

ادامه ماجرا از زبان این معلم بدین شرح است: " روز 7 آبان توسط همسرم به مدیر مدرسه پیغام دادیم که احتمال دارد نتوانم تدریس را ادامه دهم، به اداره اعلام کند تا معلم جایگزینی را معرفی کنند؛  تا 10 آبان که به واسطه همسرم شاد را رصد می‌کردم در کلاس درسم فعالیتی صورت نگرفته بود  بنابراین  از همسرم تقاضا کردم، گوشی هوشمند من را به بیمارستان بیاورد.

در چند روز نخست پس از سکته قلبی که حال جسمانی مساعدی نداشتم، به دانش آموزانم تکالیف درسی دادم تا از آموزش دور نباشند و از چند روز بعد تدریس را شروع کردم البته با همراهی همسرم.

همسرم هر روز به بیمارستان می‌آمد و با اجازه کادر بیمارستان از تدریسم فیلم می‌گرفت؛ چهار روز در سی سی یو بستری بودم که در آنجا تدریس ممنوع است اما به دلیل تقاضای بنده برای اینکه در جریان آموزش وقفه‌ای ایجاد نشود، پرستاران اجازه دادندکه تکالیف دانش آموزان را بررسی کنم.

بعد از چند روز که به بخش منتقل شدم، تدریس درس‌ها را آغاز کردم و بعد از یک هفته مرخص شدم و تا به امروز کارم را ادامه داده‌ام."

آقا معلم، می‌گوید: سه فرزند دارم که دو نفر دانش آموز هستند، به خوبی می‌دانم کم کاری و سهل انگاری معلم چه آسیب‌هایی را به دانش آموزان می‌زند بنابراین در شرایط سکته قلبی شدید و حتی با وجود اصرار همسرم مبنی براینکه تدریس را ادامه ندهم،کارم را ادامه دادم حتی بهمن ماه مجدد دو مرحله در بیمارستان بستری شدم اما کلاس درسم تعطیل نشد.

تمام فیلم‌های تدریس را از روز قبل آماده می‌کردم و اگر قرار بود روزی برای درمان به مطب یا بیمارستان بروم در مسیر فیلم‌ها را به کلاس درس ارسال می‌کردم، حتی دانش آموزان و اولیا متوجه نشدند، الان که تدریس را ارائه می‌کنم یا در مطب هستم یا در جاده.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon