رایزن فرهنگی سفارت ایران در دمشق: فضای مجازی مهمترین بستر ارتباط فرهنگی بین جوانان ایران و سوریه است
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه گفت: فضای مجازی مهمترین ابزار خدمت به دیپلماسی فرهنگی است و به عنوان یک سکوی ویژه میتواند زمینه ساز تعمیق روابط فرهنگی بین ملتها شود.
سید حمیدرضا عصمتی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق در گفتگو با خبرگزاری تسنیم با مرور روابط تاریخی ایران و سوریه در طی دهههای گذشته اظهار داشت: دو ملت ایران و سوریه برای دههها روابط چند جانبه گستردهای داشتهاند و در شرایط سخت یاریگر هم بوده و مانند برخی دیگر از کشورهای منطقه در شرایط بحران از حمایت از یکدیگر دست نکشیدهاند.
وی افزود: یک دهه جنگ با تروریسم در سوریه اثبات کرد که روابط ایران و سوریه عمیقتر از روابط دیپلماتیک معمول در دنیاست با این حال دشمنان مشترک ایران و سوریه چه در دوران اوج بحران داخلی سوریه و چه امروز در فضای پسا بحران سخت به صورت جدی در تلاش برای تضعیف و تخریب روابط عمیق دو کشور هستند.
رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه با اشاره به ساخت دهها فیلم و سریال توسط برخی کشورهای عربی با هدف هجمه فرهنگی به جامعه سوریه گفت: حتی در دورانی که گروه های تروریستی در خاک سوریه جولان میدادند، کشورهای حامی تروریستها با سرمایه گذاریهای کلان مشغول تولید و پخش سریالهای عام پسند هدفمند برای جامعه سوریه بودند، در واقع به طور هم زمان در جبهه سخت و نرم مشغول نبرد با ملت سوریه بودند.
سید حمیدرضا عصمتی تاکید کرد: امروز اگر خواهان حفظ و توسعه روابط متقابل دو ملت ایران و سوریه هستیم بایستی به شکل ویژه به فضای مجازی توجه کنیم چرا که نسل جوان دو کشور به فضای مجازی بیش از هر رسانه دیگری توجه دارند که این خود میتواند زمینه ساز افزایش ارتباط و صمیمت فی مابین جوانان آینده ساز دو کشور شود.
رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه تصریح کرد: قریب به 40 درصد از جمعیت 17.8 میلیون نفری سوریه را نسل جوان و نوجوان تشکیل می دهند، در ایران نیز بر اساس آمارهای موجود نزدیک به 25 درصد جمعیت 80 میلیون نفری کشورمان را جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند که یکی از نکات اشتراک شان با نسل جوان سوریه ضریب بالای نفوذ فضای مجازی در بین آنها است.
عصمتی افزود: طبیعتاً در چنین شرایطی بایستی فعالان رسانهای دو کشور بیش از پیش توجه خود را معطوف به فضای مجازی کرده و در قالبهای جوان پسند مانند تولید Podcast و videocast با مخاطبان جوان خود ارتباط برقرار نمایند و از این طریق با اثرات مخرب تهاجم رسانهای و فرهنگی دشمنان مشترک دو کشور مقابله کنند.
رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه تاکید کرد: بایستی به این نکته توجه داشت که مقابله با جنگ فرهنگی دشمنان دو ملت ایران و سوریه نیازمند همراهی تمام نهادهای فرهنگی و آموزشی اعم از رسانهها و مراکز دانشگاهی است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای فنی و تخصصی جمهوری اسلامی ایران در حوزه فضای مجازی اظهار داشت: ایران به لطف جمعیت جوان متخصص خود امروزه در حوزه کسب و کارهای نوین یا همان StartUp ها در سطح منطقه غرب آسیا جز کشورهای پیشرو است لذا با توجه به عبور کشور سوریه از بحران سخت داخلی رسانهها میتوانند با معرفی دستاوردهای جوانان ایرانی به جوانان سوری زمینه ساز تبادلات و تعاملات علمی و فناورانه بین نسل جوان دو ملت شوند.
عصمتی ادامه داد: بدون شک انتقال تجربیات و فناوریهای نوین ایرانی به سوریه آن هم از طریق جوانان متخصص و با تجربه در حوزه کسب و کارهای نوین میتواند به رشد اقتصادی و اشتغال جوانان سوریه منجر شود و همزمان روابط بین ملت را بیش از هر زمانی تعمیق کرده و توسعه دهد.
رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: یکی از دلایل تحمیل تحریم اقتصادی به کشور سوریه امید دشمنان این ملت به عقب نشینی آنها از آرمان مقاومت است لذا در شرایط تحمیل تحریم، بایستی با تبادلات علمی و فرهنگی از ملت سوریه و به طور خاص نسل جوان آن حمایت کرد.
در پایان این گفتگو سید حمیدرضا عصمتی، رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه از آمادگی این نهاد برای حمایت از فعالان جوان عرصه کسب و کارهای نوین کشورمان خصوصا در حوزههای فرهنگی در جهت معرفی ظرفیتها و تجربیات خود به نسل جوان سوریه خبر داد.
انتهای پیام/