محسن هاشمی: سفره کارگران کوچک وکوچکتر می‌شود


محسن هاشمی: سفره کارگران کوچک وکوچکتر می‌شود

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به شرایط کشور گفت: هرسال با توجه به مقایسه تورم رسمی توسط بانک مرکزی و افزایش حقوق کارگران، شاهد این هستیم که سفره کارگران کوچک وکوچکتر می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محسن هاشمی در مراسم روزکارگر باحضور جمعی از کارگران شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: نخستین و پیش پا افتاده ترین مساله در مورد کارگران، تأمین معیشت وحداقل‌ها برای زندگی آنان است که متاسفانه با شرایط فعلی جامعه ما در یکدهه اخیر که تورم بر رشد درآمد پیشی گرفته است.

وی تصریح کرد: حتی همین موضوع پیش پا افتاده نیز در مورد کارگران تأمین نمی‌شود و هرسال با توجه به مقایسه تورم رسمی توسط بانک مرکزی و افزایش حقوق کارگران، شاهد این هستیم که سفره کارگران کوچک وکوچکتر می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در بحرانهای کرونا و کاهش ارزش پول ملی، بیشترین فشار را کارگران تحمل می‌کنند، حقوق کارگران، نسبت به سال گذشته حدود نصف تورم رسمی افزایش یافته است، بنابراین سفره و زندگی آنان 20 درصد کوچکتر شده است.

محسن هاشمی افزود: در تنها دوره‌ای که با وجود تورم، قدرت خرید و دستمزدهای کارگران بیش از تورم افزایش یافت و کارگران به یک ثبات رسیدند دوره سازندگی بود که متوسط تورم هشت سال سازندگی حدود 20 درصد بود اما متوسط افزایش حقوق کارگران 22 درصد، یعنی در مجموع هشت سال سازندگی، سفره کارگران نه تنها کوچک نشد بلکه 20 درصد بزرگتر شد.

وی تصریح کرد: تأمین معیشت، نقطه مبدا مطالبات کارگران است و آنها به امنیت شغلی، جایگاه اجتماعی و ارتقا مهارت و منزلت نیاز دارند، موضوعی که باید همه دستگاه‌ها مرتبط در آن مشارکت کنند اما این موضوعات در سایه کمبودهای معیشتی به حاشیه رفته است.در حالیکه در کشورهای توسعه یافته، از روشهای مختلف مانند صندوق توسعه ملی، شریک کردن کارگران در درامدها ونظام تأمین اجتماعی، توانسته‌اند که این سه مطالبه کارگران، یعنی ثبات شغلی، جایگاه اجتماعی و ارتقا مهارت ومنزلت را تأمین کنند.

محسن هاشمی  افزود: ما نیاز داریم صداوسیما، وزارت ارشاد و سایر نهادهای فرهنگی از دادن شعارهای مناسبتی و یک روزه در مورد کارگران به سوی نهادینه کردن منزلت وجایگاه کارگر حرکت کنند و دستگاه‌های امنیتی ونظارتی نیز اتحادیه کارگری و تشکل های صنفی را در جهت تحقق مطالبات ونیازهای کارگران حمایت کنند نه آنکه آنان را تهدید تلقی کنند.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: اگر ما نتوانیم انتظارات حداقلی کارگران را تأمین کنیم و صدای آنان در فضای رسمی کشور شنیده نشود، طبیعی است اعتراضات کارگری، از یک حرکت مدنی به سوی بی نظمی پیش می‌رود و برخوردهای سلبی آن را تشدید می‌کند.

وی اضافه کرد: امیداوریم در مقطع فعلی که در آستانه انتخابات 1400 که شاید سردترین فضای انتخاباتی نیز باشد، کاندیداهای ریاست جمهوری فقط به دادن وعده‌ها و گفتاردرمانی نسبت به کارگران اکتفا نکنند وبرنامه‌ای جدی و اجرایی برای بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی کارگران ارائه کنند تا این قشر بزرگ از جامعه، بجای دلخوری و قهر با صندوقها، ترغیب به مشارکت ونقش آفرینی شود.

محسن هاشمی گفت: یکی از شعارهای جدی انقلاب اسلامی، توجه به مستضعفین و قشر کارگر بود اما متاسفانه از این شعار فاصله زیادی گرفتیم و در حوادث دیماه 1396و آبان 1398، دیدیم که بخش قابل توجهی از معترضین قشرکارگر ومحرومان بودند که احساس می‌کردند صدایشان توسط مسئولان شنیده نمی‌شود. امیدواریم سال 1400، سال شنیده شدن صدای کارگران و آغاز تحقق مطالباتشان باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon