تناسب سؤالات امتحان نهایی با کیفیت آموزش در دوران کرونا / تاریخ امتحانات تغییر میکند؟
در حالی که دانشآموزان به امتحانات حضوری معترضند و میگویند آموزشها را مجازی دریافت کردهاند و باید در امتحان مجازی شرکت کنند، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش میگوید: امتحان پایههای نهم و دوازدهم حتماً حضوری است و فعلاً همان تاریخ ۲۷ اردیبهشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر فیلمی از تجمع دانشآموزان اصفهانی مقابل اداره آموزش و پرورش در اعتراض به برگزاری امتحانات حضوری در فضای مجازی منتشر شد.
این دانشآموزان که اغلب آنها پایه دوازدهمیها بودند، شعار میدادند "آموزش مجازی امتحان مجازی"؛ این موضوع مرتبط با این درخواست دانشآموزان است که "در یک سال گذشته تمام آموزشها را بهشکل مجازی دریافت کردند که کیفیت آموزش حضوری را ندارد بنابراین امتحانات هم باید بهشیوه مجازی برگزار شود."
در همین رابطه با خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفتوگویی داشتیم تا به این پرسشها پاسخ دهیم؛ آیا ممکن است در تصمیم آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات حضوری تغییری ایجاد شود؟ آیا ستاد ملی کرونا مجوز برگزاری امتحانات حضوری را صادر کرده است؟ برای کمک به دانشآموزانی که یک سال بهشیوه مجازی آموزش دیدند اما باید در امتحانات حضوری شرکت کنند، چه تدابیری اندیشیده شده است؟
خسرو ساکی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات، مصوبات شورایعالی آموزش و پرورش ملاک عمل است، اظهار کرد: در مصوبه 987 شورایعالی آموزش و پرورش درباره شرایط بیماریهای واگیردار مانند کرونا آمده است که امتحانات تمام پایهها بهاستثنای پایههای نهم و دوازدهم غیرحضوری است.
وی درباره دلایل برگزاری امتحانات حضوری در پایههای نهم و دوازدهم گفت: نمرات این دو پایه تحصیلی در سرنوشت آینده دانشآموزان تأثیرگذار است، امتحانات پایه نهم در انتخاب رشته تحصیلی و پایه دوازدهم در ورود به دانشگاه (پذیرش رشتههای بدون آزمون و با آزمون) تأثیر دارد، در مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش برای تعیین زمان برگزاری امتحانات حضوری با ستاد ملی کرونا هماهنگ هستیم و مطابق مجوز صادرشده از سوی آنها اقدام خواهیم کرد.
اهمیت نمرات پایه دوازدهم مانند کنکور
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با ابراز اینکه "اهمیت نمرات پایه دوازدهم همانند کنکور است، آیا میتوان کنکور را غیرحضوری برگزار کرد؟" در پاسخ به این پرسش که "آیا مجوز برگزاری امتحانات حضوری را از ستاد ملی کرونا دریافت کردهاید؟" گفت: جلسات متعددی داریم، در حال رصد و بررسی هستیم و بهمحض کنترل وضعیت و فراهم شدن شرایط، امتحانات برگزار میشود.
فعلاً 27 اردیبهشت تاریخ برگزاری امتحانات است
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است زمان برگزاری امتحانات به تأخیر بیفتد، بیان کرد: دیروز در جلسه صحبت شد و بعید میدانم تاریخ هم عوض شود هرچند هنوز هیچ فردی نمیتواند قطعی صحبت کند، فعلاً تاریخ 27 اردیبهشت برای برگزاری امتحانات پابرجاست.
مساعدت با دانشآموزان در طراحی سؤالات انجام میشود؟
ساکی درباره اینکه دانشآموزان میگویند "دروس را مجازی آموختهایم، چرا باید در امتحانات حضوری شرکت کنیم؟"، آیا مساعدتی با آنها در زمینه طراحی سؤالات خواهد شد، گفت: در دستورالعمل صادرشده توسط سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی براساس رنگبندی شرایط کرونا محتوای کتابهای درسی را تقسیم کردیم مثلاً در شرایط قرمز بخشهایی از کتاب درسی حذف میشود، مبنای طراحی سؤالات امتحانات شرایط قرمز است و حجم کتابهای درسی کم شده است.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش همچنین در گفتوگویی درباره طراحی سؤالات در امتحانات غیرحضوری دانشآموزان گفت: در شرایط شیوع کرونا اختیارات معلم بیشتر شده است، در گذشته به ارزشیابی تراکمی در پایان نوبت اول تأکید میشد اما هماکنون در شیوهنامه ابلاغی اعلام کردیم هرجا معلم و شورای مدرسه تشخیص داد ارزشیابی تراکمی نوبت اول میسر نیست نتایج ارزشیابی تکوینی را ملاک عمل قرار دهند.
اختیار معلم برای قضاوت میزان یادگیری بیشتر شد
وی افزود: در زیستبوم کرونا اختیار معلم برای قضاوت درباره میزان یادگیری دانشآموزان بیش از گذشته شده است و باید با گردآوری شواهد مبتنی بر یادگیری دانشآموزان بتواند بهراحتی قضاوت کند، پیشنهاد ما این است از کارپوشه الکترونیکی در سامانه شاد استفاده کنند و از دانشآموز بخواهند تمام فعالیتهایی را که در طول دوره انجام میدهد در کارپوشه ذخیره کند مثل کارهای پژوهشی، تکالیف انجامشده، پرسش و پاسخ کلاسی، تهیه فیلم یا ویس، معلم براساس این مستندات میتواند درباره فعالیت دانشآموزان و میزان یادگیری آنها قضاوت کند و مستندات شفاف در اختیار داشته باشد.
ساکی بیان کرد: در سامانه شاد بات آزمونساز در حال سرویسدهی است و معلمان میتوانند از بخش آزمون برای برگزاری آزمونهای تشریحی و تستی استفاده کنند البته ممکن است در مواردی مدرسه پایگاهی را راهاندازی و شبکه داخلی داشته باشد که کار آموزش و ارزشیابی در آنجا انجام میشود، در جایی که دسترسی به آموزش مجازی و تلویزیونی فراهم نیست و بسته یادگیری ارسال میشود، بسته ارزشیابی آماده و بیشتر از سؤالات کتاب باز که درک و فهم را میسنجد و تعریف تکالیف و پروژههای آموزشی استفاده کنند.
انتهای پیام/+