بحران سیاسی-اقتصادی چه تاثیری بر زندگی کارگران لبنانی گذاشته است؟


بحران سیاسی-اقتصادی چه تاثیری بر زندگی کارگران لبنانی گذاشته است؟

کارگران لبنانی در سایه بحران‌های اقتصادی و سیاسی لبنان در سال جاری شرایط بدی را تجربه می‌کنند و آمار بیکاری در این کشور درحال افزایش است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العهد، درست است که شرایط کارگران لبنانی در سالهای گذشته در بهترین شرایط نبود ، اما کارگران در این روزها در بدترین شرایط به سر می‌برند. اکنون بخش عمده‌ای از نیروی کار در میان تشدید بحران اقتصادی لبنان توان تامین اساسی ترین نیازهای زندگی معیشتی خود را ندارند. لبنان آمار بی‌سابقه‌ای در زمینه بیکاری در میان شدیدترین بحران اقتصادی تاریخ خودثبت کرده است. بیکاری ممکن است در بهترین کشورها نیز رخ دهد ، اما این کشورها با یک چشم انداز یکپارچه با آن روبرو هستند که می‌توانند معضل بیکاری را حل کنند. در مورد پرونده لبنان ، هیچ سیستم حمایتی یا مزایایی وجود ندارد که باعث شود بیکاران را از این معضل رهایی بخشد.نرخ بیکاری در لبنان چقدر است؟ چگونه آنها را کاهش دهیم؟

دکتر«بشاره الاسمر» رئیس اتحادیه کارگران عمومی لبنان تاکید کرد که هیچ ارقام دقیقی در مورد نرخ بیکاری اعلام نشده اما بر اساس تعداد سازمان‌های بین المللی، آمار بخش و شکایات دریافتی ، واضح است که نرخ بیکاری در لبنان در حال حاضر به 40 درصد در مردان و 45 درصد در زنان رسیده و این درحالی است پیش از آن برای مردان 25 تا 27 درصد و برای زنان 35 درصد بود. نرخ بیکاری نیز با توجه به سنین مختلف متفاوت است ، برای افراد بالای پنجاه سال نرخ بیکاری آنها بین 55 تا 60 درصد است .

الاسمر در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد اعلام کرد که آنچه بحران بیکاری را بیش از پیش تشدید کرده ، درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی است که قرار بود بعد از فارغ‌التحصیل شدن شغلی پیدا کنند و تعداد دانشجویان دانشگاهی که در سه سال گذشته فارغ التحصیل شده و در حال حاضر بیکار هستند نزدیک به 300 هزار نفر است.

رئیس اتحادیه کارگران عمومی لبنان در مورد بخشهای آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا گفت که دو بخش گردشگری و تجاری تحت تاثیر قرار گرفته که بخش گردشگری تقریباً با حدود 120 هزار بیکار بسته شده است و در مورد بخش تجاری ، تعداد مشخصی برای بیکاران وجود ندارد ، اما این بخش تقریباً به انواع آن وابسته است و تقریباً فعالیت همه بازارهای تجاری به حالت تعلیق درآمده است. ما همچنین حدود 50 تا 60 هزار نفر بیکار در بخش صنایع داریم.

وی در ادامه تاکید کرد که کارمندان بانک نیز در معرض بحران‌هایی قرار گرفتند و این بخش امسال رنج بیشتری را نسبت به سایر بخش‌ها متحمل می‌شود. بر اساس گزارش رئیس اتحادیه کارگران عمومی ، 550 هزار نفر بیکار به غیر از تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی که مهاجرت آنها به دلیل ناتوانی خانواده‌هایشان در پرداخت هزینه‌های سفر لغو شده، وجود دارد.

الاسمر تصریح کرد به دلیل کمبود احساس مسئولیت و عدم وطن پرستی، احتمالاً آمار بیکاری در لبنان افزایش خواهد یافت که این امر بحران این کشور را تشدید خواهد کرد. ارقامی که برای بیکاران ذکر شده شامل کارگرانی نیست که یک چهارم و نیم حقوق خود را دریافت می‌کنند. به نظر وی، هر کسی که با یک میلیون لیره در ماه کار کند نیز بیکار است. بزرگترین فاجعه این است که مسئولان به جای تلاش برای حل بحران‌ها ، تجربیاتی به ما می دهند که اصلاً مربوط به ما نیست.

دکتر «عماد عکوش» کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد تاکید کرد که نرخ بیکاری لبنان در آخرین سرشماری بانک جهانی به 40٪ درصد رسیده که برای کاهش بحران بیکاری باید اقداماتی در سه سطح انجام شود.

1.در سطح رسمی ، نقش دولت ظاهر می‌شود ، که متاسفانه به دلیل عدم تشکیل دولت در لبنان ارائه راه‌حلی ممکن نیست در حالی که برنامه‌های اقتصادی ، قوانین و پروژه‌ها در حال بررسی است.

2. در سطح انجمن‌ها و شهرداری‌ها، به دلیل اینکه این ارگان‌ها می‌توانند به ملت لبنان کمک کنند و به آنها در مشاغل جدید آموزش دهند، خصوصاً از آنجا که شاهد کاهش کارگران خارجی در لبنان هستیم ، این امر ضرورت بازگشت لبنانی‌ها به کار در مشاغلی که قبلاً در آن مشغول به کار بوده اند، مانند تعمیر و نگهداری در زمینه‌های مختلف را فراهم می‌کند.

در مورد مسئله کشاورزی بسیاری از شهروندان سالها از اراضی خود غافل شده‌اند ، اما امروز می‌توانند به سرزمین خود بازگردند. انجمن‌ها ، احزاب و شهرداری‌ها موظف به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در راستای آمادگی این افراد برای فعالیت در زمین‌های خود هستند.

3.در سطح فردی، داشتن اراده و عزم برای کار و فعالیت مهم است و کارت جیره باید برای افرادی باشد که کار می‌کنند، نه برای کسانی که بیکار هستند، و همانطور که « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد ما باید به ملت کمک کنیم تا تولید کشور ارتقا یابد.

بحران اقتصادی لبنان که از سال 2019 آغاز شده است، تاثیر مستقیمی بر افزایش بیکاری در کشور داشته است. تشکیل دولت جدید در لبنان شاید بتواند به حل مشکلات کنونی در لبنان کمک کند. لبنان طی دو سال اخیر همزمان با تشدید بحران اقتصادی، شاهد بی‌ثباتی سیاسی نیز بوده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon