شب قدر شب تعیین رزق و مهلت انسان است
گروه استانها - شب قدر بزرگترین سند امامت و تداوم آن در طول زمان است. شب زنده داران باید تلاش کنند تا غفران الهی در این شب شامل حالشان شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بنابر دیدگاه حکمت الهی، در نظام آفرینش، هر چیزی اندازهای خاص دارد و هیچ چیزی بیحساب و کتاب نیست. جهان حساب و کتاب دارد و بر اساس نظم ریاضی تنظیم شده، گذشته، حال و آینده آن با هم ارتباط دارند.
شب قدر، شبی است که همه مقدرات سالانه انسان با ملاحظه، اراده، اختیار و قابلیتهای انسان تقدیر میشود. شب قدر یکی از شبهای نیمه دوم ماه رمضان است که طبق روایات ما، یکی از شب های نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است.
دراین شب که شب نزول قرآن به شمار می آید امور خیر و شر مردم، ولادت، مرگ، روزی، حج، طاعت، گناه و خلاصه هر حادثه ای که در طول سال متناسب با اراده، دعا و قابلیت انسان واقع میشود، تقدیر میشود.
شب قدر، هر سال تکرار میشود. عبادت در آن شب، فضیلت فراوان دارد و بهره برداری از آن در نیکویی سرنوشت یک ساله، بسیار مؤثر است. در این شب، تمام حوادث سال آینده به امام هر زمان ارائه میشود و وی از سرنوشت دیگران با خبر میشود.
نزول ملائکه و روح نشانه شرافت شب قدر
حجت الاسلام قهرمان احمدی در گفتوگو با تسنیم در تبریز، افزود: خداوند متعال در شب قدر مهلت و رزق انسان را در طول سال تعیین میکند.
وی، با استناد به آیه 3 سوره دخان (إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةٍ مُبَارَکَةٍ ۚ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ) بیان کرد: در این آیه میخوانیم، به راستی ما آن را در شبی پربرکت نازل کردیم؛ زیرا که همواره بیم دهنده بوده ایم.
حجت الاسلام احمدی، ادامه داد: سنّت خداوند، فرستادن هشداردهنده است.
امام جمعه باسمنج، ضمن بازگونمودن خواندن دعاهای سفارش شده در شب قدر یادآورشد: در شب قدر به خواندن دعاهایی از جمله جوش کبیر، دعای افتتاح و دعای ابوحمزه ثمالی سفارش شده زیرا انسان با یادآوری لطف، گذشت، کرم، رحمت و بخشش بیپایان خدای مهربان او را در کنار و دستگیر خویش میبیند و نور امید در دلش میدرخشد.
وی، بااشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) افزود: ایشان می فرمایند هرکس شب قدر را احیاء بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده می شود.
حجت الاسلام احمدی، دعاهای شبهای قدر را مجموعه ای بصیرتبخش دانست و تاکیدکرد: دعاهای شبهای رمضان مجموعه ای است بصیرتبخش که با تکرار تلاوت آنها به صورت هدفهایی برای ما درمی آید، پس هنگام خواندن این ادعیه شایسته و بهتر است مفهوم آنها را نیز همواره مدنظر داشته باشیم و با تلاش و کوشش به سوی این هدفهای مطرح شده در دعاها گام برداریم.
شب قدر شب ویژه رحمت الهی و آمرزش گناهان است
امام جمعه عجب شیر، اظهار کرد: بنا بر منابع اسلامی، شب قدر شب ویژه رحمت الهی و آمرزش گناهان است و شیطان در این شب به غل و زنجیر کشیده شده و درهای بهشت برای مؤمنان باز میشوند.
حجت الاسلام محمود شربیانی در گفتوگو با تسنیم، افزود: تقدیر امور در شب قدر، گوشهاى از ربوبیّت الهى است.
وی، بااستناد به آیه 4 سوره قدر (تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ) بیان کرد: در این آیه میخوانیم در آن شب فرشتگان و روح به فرمان پروردگارشان براى انجام دادن کارها نازل مىشوند.
حجت الاسلام شربیانی، شب قدر را در قلمرو ماه رمضان دانست و ادامه داد: شب قدر در قلمرو ماه رمضان است و مفسران واقعی قرآن و سخن گویان رسمی خدا یعنی پیشوایان معصوم (ع) محدوده آن را تنگتر کرده و یکی از شب های سه گانه 19، 21 و 23 رمضان را شب قدر اعلام کرده اند تا با گرامی داشت و حریم بندی هر سه شب، سرنوشت و برنامههای خداپسند تعیین شود؛ و جالب آن که خود قرآن، ساعات آن را نیز مابین آغاز شب تا طلوع فجر صادق تعیین نموده است.
وی، افزود: در شب های قدر باید سعادتمندی و قرار گرفتن در ردیف سعادتمندان و انسان های خوش فرجام، و دوری از شقاوت و بدبختی و ترک صفات زشت و ناپسند باید توجه بیشتر نمود.
امام جمعه عجب شیر، یادآور شد: عبادت در شب قدر نسبت به شب های دیگر برتری دارد.
وی، بااشاره به فرموده پیامبراکرم(ص) افزود: ایشان می فرمایند از خداوند به دور باد و نفرین بر کسی که به شب قدر برسد و زنده باشد، اما آمرزیده نشود.
حجت الاسلام شربیانی، تاکید کرد: آن جا که خداوند میخواهد مقامات معنوی مؤمنان را بالا ببرد، موقعیت خاصی را تمهید و مقطعی از زمان را معین کرده است تا آنان، با اعمال صالح در آن شب، چندین برابر ارزش بیابند و مانند برخی از حاکمان دل سوز اسلامی که در مناسبت های خاصی چون عید غدیر، عید فطر، میلاد نبوی و نیمه شعبان و سیزده رجب و... تعدادی از مجرمان و زندانیان را مورد عفو قرار داده و زمینه آزادی برخی را فراهم میآورند.
به گزارش تسنیم، با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان(عج) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم است.
انتهای پیام /111/ی