جزئیات و مشخصات ایستگاه فضایی جدید چین + تصاویر

جزئیات و مشخصات ایستگاه فضایی جدید چین + تصاویر

چین قطعه اصلی نخستین ایستگاه فضایی دائمی خود را که برای مدت طولانی میزبان فضانوردان است، به فضا پرتاب کرد. "تیان‌هه" که عنوان ایستگاه فضایی چین است، آیا به رقیبی برای ایستگاه فضایی بین‌المللی تبدیل خواهد شد؟

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ چین قطعه اصلی نخستین ایستگاه فضایی دائمی خود را که برای مدت طولانی میزبان فضانوردان است، به فضا پرتاب کرد؛ "تیان‌هه" یا "هارمونی آسمانی" در بالای موشک "لانگ مارچ 5بی" از مرکز فضایی "ون‌چانگ" در استان "هاینان" در جنوب چین پرتاب شد. این رویداد، جدیدترین موفقیت برای برنامه‌ فضایی چین است و این پرتاب، نخستین مأموریت از 11 مأموریتی است که مقدمات ساخت و تأمین ایستگاه و اعزام خدمه‌ سه نفره تا پایان سال آینده را آغاز می‌کند.

قطعه پرتاب‌شده، بخشی از ایستگاه فضایی است که فضانوردان می‌توانند تا شش ماه در آن زندگی کنند. 10 پرتاب دیگر شامل ارسال دو مدول دیگری است که محققان و تجهیزات را منتقل می‌کند؛ حداقل 12 فضانورد از جمله پیشکسوتان این حوزه و تازه‌واردان و زنان، در حال آموزش برای پرواز و اقامت در ایستگاه هستند و قرار است نخستین مأموریت با خدمه با نام "شنژو 12" تا ماه ژوئن انجام شود.

انتظار می‌رود تا اواخر سال 2022، ایستگاه فضایی چین حدود 66 تن وزن داشته باشد؛ این ایستگاه کوچک‌تر از ایستگاه فضایی بین‌المللی است که نخستین مدول خود را در سال 1998 راه‌اندازی کرد؛ براساس برآوردها، ایستگاه فضایی چین پس از تکمیل حدود 450 تن وزن خواهد داشت.

ماژول اصلی "تیان‌هه" که روز پنجشنبه راه‌اندازی شده است، نخستین ماژول ایستگاه فضایی چین است که به فضا ارسال شده است و در آن فضانوردان زندگی کرده و کارهای علمی را نیز انجام خواهند داد.

"بولینهو" معاون طراحی این پروژه گفت: کابین ضدهوای "تیان‌هه" 50 متر مکعب فضا برای فضانوردان فراهم کرده است که این 3 برابر آزمایشگاه‌های فضایی Tiangong-1 یا Tiangong-2 فقط با 15 متر مکعب است و یک جهش قابل توجه از نظر جا و فضا برای فضانوردان است.

ایستگاه فضایی چین با ساخت ماژول هسته در مرکز به صورت T شکل خواهد و این ایستگاه می‌تواند با بیش از 100 متر مکعب فضا برای زندگی و کار، شش برابر بزرگتر از آزمایشگاه فضایی Tiangong-2  را در خود جای دهد. در ایستگاه فضایی چین شش منطقه برای فضانوردان از جمله کار، خواب،‌ سرویس بهداشتی، ناهارخوری، مراقبت‌های بهداشتی و ورزش در نظر گرفته شده است.

"ژو گوانگچن" معاون طراح اصلی سیستم ایستگاه‌های فضایی در آکادمی فناوری فضایی چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: در ایستگاه، سه اتاق جداگانه و یک توالت وجود دارد که به سه فضانورد امکان زندگی و اقامت طولانی مدت را می‌دهد. قسمت ناهارخوری دارای یک میز ناهارخوری جمع‌شونده و تجهیزات برای گرم کردن یا سرد نگه‌داشتن غذا و همچنین تامین آب آشامیدنی است  و در قسمت ورزش نیز مجهز به دستگاه تردمیل و دوچرخه فضایی است.

وی ادامه داد:‌ این ایستگاه دارای سیستم پشتیبانی برای تولید مجدد اکسیژن و دفع دی‌اکسید‌کربن و گازهای خطرناک و همچنین بازیافت آب است که این امر میزان بار کالاهای مصرفی ارسال‌شده به فضا را کاهش می‌دهد و باعث طولانی‌شدن اقامت فضانوردان در ایستگاه فضایی می‌شود؛ تهویه مطبوع، رطوبت و دمای کار تجهیزات در محدوده مناسب قرار دارد و همچنین فضانوردان می‌توانند در اینترنت گشت و گذار کنند که برای این کار شبکه‌هایی با حداکثر سرعت 10 گیگابیت در ثانیه در دسترس آنها قرار خواهد داشت.

علم و تکنولوژی , علمی , اخبار هوا و فضا ,

علم و تکنولوژی , علمی , اخبار هوا و فضا ,

علم و تکنولوژی , علمی , اخبار هوا و فضا ,

علم و تکنولوژی , علمی , اخبار هوا و فضا ,

علم و تکنولوژی , علمی , اخبار هوا و فضا ,

علم نافع/ جزئیات چگونگی "تسخیر فضا توسط چین"/ سبقت عربستان و امارات از ایران در سرمایه‌گذاری صنعت هوافضا!
گزارش/ جزئیات خواندنی از ایستگاه فضایی بین‌المللی/ ایستگاه فضایی چگونه تشکیل شد؟ + تصاویر

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon