تیغ دلالان روی شاهرگ بازار؛ نظارت‌های شبانه‌روزی بازار مرغ را آرام می‌کند؟


تیغ دلالان روی شاهرگ بازار؛ نظارت‌های شبانه‌روزی بازار مرغ را آرام می‌کند؟

گروه استانها - نزدیک به ۲۰ روز است که بازار مرغ در شیراز دچار تلاطم و آشفتگی شده که واکنش‌های مختلفی را به همراه داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، نزدیک به 20 روز است که بازار مرغ در شیراز دچار تلاطم و آشفتگی شده و با وجود اینکه انتظار می‌رفت همزمان با ماه مبارک رمضان این موضوع سامان پیدا کند اما چنین نشده است.

کمبود مرغ در کنار افزایش قیمت آن در روزها و هفته‌های اخیر نه تنها موجبات گلایه مردم بلکه انتقادهای زیادی را از سوی فعالان اجتماعی و رسانه‌ای به همراه داشته است.

شهروندان شیرازی برای پیدا کردن مرغ باید ساعت‌ها در خیابان‌های شیراز بگردند تا مغازه باز پیدا کنند و این در حالی است که آن مغازه مرغی برای عرضه داشته باشد. در برخی از مواقع نیز دیده شده که با وجود داشتن مرغ، قیمت را بیش از نرخ مصوب به فروش می‌رسانند. 

این موضوع آن هم در شرایطی که 3 هفته کسب‌وکارها در شیراز تعطیل بوده و محدودیت‌های کرونایی سبب تنگی معیشت مردم شده فشار مضاعفی را به اقشار ضعیف وارد می‌کند.

 آشفتگی بازار مرغ در 20 روز اخیر  

خرده‌فروشان مرغ در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کردند که در 20 روز گذشته بازار مرغ به شدت بهم ریخته و عرضه از کشتارگاه انجام نمی‌شود و اگر عرضه هم شود مردم برای خرید مرغ با نرخ مصوب باید در صف‌های طولانی بایستند.

عرضه‌کنندگان مرغ به صورت خرده‌فروشی سیاست‌های توزیع مرغ را غلط می‌دانند و معتقدند که ادامه این روند مشکل را برطرف نمی‌کند چرا که دست دلالان و واسطه‌گران در بازار باز است.

دلالان و واسطه‌گرانی که متولیان تهیه و تولید مرغ یعنی جهاد کشاورزی نیز آن را تایید می‌کنند. پس از گزارش روز گذشته خبرگزاری تسنیم با تیتر «بازار شیراز روی موج گرانی؛ بی‌تدبیری و عدم نظارت بازار مرغ را مختل کرد» مستنداتی در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت که نشان از تخلف آشکار واسطه‌ها دارد.

 واکنش استاندار فارس به گزارش تسنیم؛ نظارت‌ها شبانه‌روزی است  

در همین راستا عنایت‌الله رحیمی، استاندار فارس نیز در واکنش به این گزارش در گفت‌وگو با تسنیم از تشدید نظارت‌ها سخن گفت و اعلام کرد که بازدیدها و نظارت‌ها به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود تا دست واسطه‌ها و اخلالگران از بازار کوتاه شود.

وی همچنین از توزیع مرغ به قیمت مصوب در محلات شیراز به صورت مستقیم خبر داد تا با این امر دست واسطه‌ها از بازار کوتاه شود و بازار مرغ آرام گیرد.

رحیمی همچنین از رصد دقیق کشتارگاه‌ها و ورود و خروج مرغ در آنها خبر داد و اعلام کرد که مجموعه مدیریت استان به هیچ عنوان اجازه اخلال در بازار را به برخی از دلالان و واسطه‌ها نمی‌دهد.

به گفته مسئولان جهاد کشاورزی استان فارس نیاز معمولی بازار گوشت مرغ در سطح استان فارس روزانه بین 350 تا حداکثر 400 تن بوده است در صورتی که تولید بیش از این رقم است.

 مرغ تولیدی فارس کجا می‌رود؟  

صمد رنجبری، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه از تولید 1.5 برابری نیاز بازار خبر داده و گفته است که « اینکه این محصول روانه کدام بازار می‌شود مشخص نیست». وی مقاومت واسطه‌ها و دلالان در برابر رعایت نرخ مصوب را عاملی برای این کمبود می‌داند.

در همین راستا روز 5 اردیبهشت ماه کمیته بحران استانداری با موضوع ساماندهی مرغ تشکیل جلسه داد و ظفر افشون، معاون اقتصادی استاندار فارس ضمن اطمینان خاطر به مردم برای ساماندهی بازار و عدم کمبود در این زمینه از برخورد جدی با متخلفان سخن گفته است.

راهکار کمیته بحران جواب نداد  

براساس گفته‌های وی در کمیته بحران کلیه کشتارگاه‌ها باید لیست توزیع گوشت مرغ توسط عاملین را با ذکر مشخصات کامل خودروهای حمل، شهرستان مقصد و اسامی صنوف شامل مغازه‌های خرده‌فروشی، رستوران‌ها، بیرون برها و فست فودها، کارخانجات فرآوری، بیمارستان‌ها و پادگان‌ها به معاونت بازرسی سازمان صمت تحویل دهند. 

افشون خواستار بازرسی گسترده توسط بازرسان صمت، بسیج اصناف، اتاق اصناف و اتحادیه صنفی فروشندگان مرغ در سطح استان و برخورد قانونی با متخلفین شده است.

اما در طی 10 روزی که از تشکیل کمیته بحران می‌گذرد نه تنها بازار سامان پیدا نکرده و این دلالان هستند که بازار را بر سر انگشت خود می‌چرخانند و متضرر اصلی هم  مثل همیشه مردم هستند.

واسطه‌های فروش یا اخلال؟

10 اردیبهشت ماه نیز نشست کارگروه ساماندهی مرغ استان فارس با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد و در آن جلسه شاهرخ شجری معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان این نکته که انتظار در صف‌های طولانی برای مرغ در شان مردم نیست از وجود سودجویان این عرصه سخن گفت.

به گفته شجری مرغ در حال حاضر به اندازه کافی تولید می‌شود و سود تولیدکننده و سایر عوامل در بازار به خوبی دیده شده است، اما متاسفانه انحرافات و سودجویی بیش از آنچه که تعیین شده در بعضی از افراد مشاهده و در نتیجه رفاه مصرف‌کننده  با مشکل مواجه می‌شود.

حسین پژمان، رئیس جهاد کشاورزی استان فارس نیز در همان تاریخ از عرضه بیش از 7 میلیون قطعه مرغ در نیمه اردیبهشت ماه خبر داده است. وی دلیل عدم رعایت قیمت مرغ توسط برخی از واحدها را وجود واسطه‌ها دانسته و البته اعلام کرده که امکان حذف این  واسطه‌ها نیز وجود ندارد. 

با این احوال شرایط به گونه‌ای پیش رفته که وجود این واسطه‌ها بازار را به شدت مختل کرده و نیاز است که برخورد جدی و شاید قهری در این زمینه صورت گیرد تا ضمن آرامش بازار و فضای روانی جامعه سودجویان نیز آنگونه که شایسته است، پاسخ اعمال خود را دریافت کنند.

انتهای پیام/424/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon