اظهارنظرها در خصوص ۱۰ مصوبه بورسی شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا
پس از تصویب پیشنهادات سازمان بورس در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، برخی از نمایندگان و کارشناسان اقتصادی مشخصا به دو مصوبه که مربوط به نظام بانکی و استفاده از منابع توسعه ملی است، انتقاد کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی هفته اخیر پیشنهادات سازمان بورس و اوراق بهادار که به منظور حمایت از بازار سرمایه ارائه شده بود، به تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رسید که مفاد آن منجر به برخی واکنشها از سوی کارشاناسان و نمایندگان مجلس شد.
سیداحسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در خصوص این مصوبات نوشت: تلاش مجلس و دولت ارزشمند است اما رئیس بانک مرکزی باید در برابر 2 مورد از 10 فرمان میایستاد: 1. سال 1399 تسهیلات بانکی به مقصد بورس بازی چند برابر تسهیلات کمک به اقتصاد کرونا بود. 2. دستبردن به سهم 85 میلیوننفر از صندوق توسعه ملی منصفانه نیست، بویژه وقتی ارز نیست و چاپ پول...
وی در توییت بعدی خود ضمن اشاره به پاسخ بانک مرکزی نوشت: با تشکر از اصلاح بانک مرکزی. درباره 8 ابزار دیگر موافقیم. البته حمایت پایدار از بورس یعنی: حذف قیمتهای دستوری، منابع درونزار، برای صندوق تثبیت، اصلاح رفتار ناظر بازار، حذف دستکاری قیمتی، شفافیت ریزدادهها، رفع انحصار مجوزها، اصلاح فرهنگ سرمایه گذاری و ارتقاء جایگاه سازمان بورس در دولت.
محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص نوشت: روسای محترم قوا مصوب کردید دولت خسارات خریداران صندوق یکم را جبران کند. دولت در اوج سهام فروخت و اکنون از بیت المال خسارت فقط خریداران سهام خود را میدهد. این یعنی؛ رانت دو جانبه برای شرکتهای دولتی، عدم رعایت عدالت برای سایر سهامداران و بدعنی نو در تضاد با اصول بازار سرمایه.
مجید شاکری کارشناس اقتصادی نیز در این خصوص اظهار کرد: مصوبات شورای سران آن هم در وضعیت فعلی به راحتی پتانسیل اثرات مخربتر از پرونده موسسات غیرمجاز را دارد. امیدوارم رهبر معظم انقلاب جهت بررسی بیشتر دستکم مانع از دو بند مربوط به نظام بانکی و صندوق توسعه شوند.
انتهای پیام/