بلینکن: برای احیای برجام راه طولانی در پیش است

بلینکن: برای احیای برجام راه طولانی در پیش است

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کشورش ثابت کرده در مذاکرات وین برای احیای برجام جدی بوده اما هنوز راه طولانی در پیش است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونتی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در نشست گروه 7 در لندن حضور دارد، با استقبال از گفت وگوهای ایران و عربستان سعودی، این سوال را مطرح کرد: «آیا گفت‌وگوی سعودی‌ها و ایرانی‌ها به نتیجه‌ای منجر خواهد شد؟ این موضوع دیگری است».

وی به روزنامه «فایننشال تایمز» درباره تاثیر انتخابات ریاست جمهوری ایران بر مذاکرات هسته‌ای گفت که نمی تواند در این باره ارزیابی داشته باشد.

وزیر خارجه آمریکا با مطرح کردن این ادعا که «ثابت شده آمریکا در تلاش برای بازگشت متقابل به اجرای تعهدات براساس برجام چقدر جدی است.»  اظهار داشت: هنوز راه طولانی در پیش داریم ولی  اگر قرار باشد به جایی برسیم، باید ببینیم که آیا ایران می خواهد و می تواند به اتخاذ تصمیم های لازم برای بازگشت بر توافق را اتخاذ کند یا خیر.

تاکنون  چند دور مذاکرات برای احیای برجام میان ایران و اعضای برجام در وین برگزار شده است. دور آخر این مذاکرات روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت در پایتخت اتریش آغاز شد؛ نشستی که همانند قبل «سیدعباس‌ عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدایت هیات نمایندگی ایران را برعهده داشت. وی در آن روز ضمن گفت وگو با مقامات 1+4 با «انریکه مورا» مدیر سیاسی اقدام خارجی اتحادیه اروپا هم دیداری جداگانه‌ داشت. افزودن بر آن، هیات‌های روسیه، ایران و چین نیز در حاشیه اجلاس با یکدیگر دیدار و در ارتباط با موضوعات مرتبط گفت وگو کردند.

در این دور از مذاکرات، علاوه بر فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای، گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شده و وارد بحث و گفتگو شد.

اصلی‌ترین مانع دستیابی به توافق، رفع تحریم‌ها است که دولت آمریکا در رفع آنها کارشکنی می‌کند و خود را به ادامه سیاست دولت دونالد ترامپ متعهد می‌بیند. 

«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه وین پس از نشست روز شنبه کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی درباره فهرست تحریم‌ها و گفت‌وگوهای انجام شده در این زمینه، عنوان کرد:‌ «تحریم‌های موضوعی و بخشی مثل تحریم بخش انرژی ایران که شامل نفت و گاز می‌شود یا تحریم صنعت خوردو، تحریم مالی، بانکی و بنادر، براساس توافقاتی که تا الان صوت گرفته همه این تحریم‌ها باید برداشته شود و توافق هم در این زمینه وجود داد.»

او در ادامه اضافه کرد: «در کنار این برخی افراد، اشخاص و نهادها هستند که به صورت خاص مورد تحریم واقع شدند و لیست بلندبالایی است. مذاکرات درباره این لیست هنوز ادامه دارد و بیش از اکثریت آنها تا الان موافقت شده که از فهرست تحریم‌ها خارج شوند.»

عراقچی یادآور شد: «دیگرانی هستند که هنوز به دلایل مختلف در فهرست وجود دارند و مذاکره ما برای این قسمت از کار هنوز ادامه دارد.»

با وجود این، یک روز بعدتر دیپلمات‌های انگلیس، فرانسه و آلمان در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز تصریح کردند در گفت‌وگوهای وین درباره دشوارترین مسائل پیش رو تفاهمی حاصل نشده است.

دولت آمریکا در روزهای گذشته تأکید کرده آماده رفع تنها «بخشی از تحریم‌های وضع‌شده» علیه جمهوری اسلامی ایران است. چند روز پیش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده بود هیات آمریکایی به طور اصولی اعلام آمادگی کرده که تحریم‌هایی که بنا بر اتهام ادعایی «تروریسم» علیه بانک مرکزی ایران، شرکت ملی نفت، خطوط کشتیرانی و چند بخش اقتصادی از جمله فولاد و آلومینیوم این کشور وضع کرده است را رفع کند، اما مثلاً آماده نیست لغو تحریم‌های اصطلاحاً «تروریستی» وضع‌شده علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بررسی کند. 

این در حالی که ایران بارها تأکید کرده است که همه تحریم‌هایی که در دولت ترامپ علیه ایران وضع شده است، تحریم‌های مرتبط با برجام به‌شمار می‌روند و تلاش آمریکا برای امتناع از لغو برخی از تحریم‌ها به‌بهانه‌ اینکه آنها ذیل عناوین دیگر ـ از جمله ادعای واهی حمایت از تروریسم ـ وضع شده‌اند، به هیچ وجه پذیرفته نیست.


انتهای پیام/

 
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon