تهدید کرونا در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی به فرصت تبدیل شد


تهدید کرونا در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی به فرصت تبدیل شد

گروه استان‌ها-مدیرکل فنی و حرفه استان مرکزی با بیان اینکه شیوع کرونا سبب تعطیلی آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای شد گفت: در همه مراکز دولتی  آموزش مجازی  جایگزین آموزش‌های حضوری شد به‌این ترتیب تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   اراک  ، آموزش‌های مهارتی در ایجاد فرصت‌های شغلی نقش مهم و ارزشمندی دارند و این آموزش‌ها همتی اثربخش برای رسیدن به شغل و علاج بیکاری است و می‌تواند برای مهارت‌آموزان فرصت های شغلی در بخش‌های مختلف کشاورزی، خدمات و صنعت ایجاد کند.

امروزه بیکاری به عنوان یک معضل و چالش به شمار می‌رود و یکی از دلایل مشکل بیکاری عدم بهره‌مندی جوانان جویای کار از مهارت است و تقویت آموزش‌های مهارتی راهکاری مهم برای دستیابی به شغل است که باید بیشتر از قبل مورد توجه قرار گیرد چراکه عدم توجه به حرفه‌آموزی و مهارت در همه عرصه‌ها دستیابی به شغل را دچار مشکل می‌کند.

کشورهای توسعه‌یافته به آموزش‌های مهارتی به عنوان یک اصل جدایی‌ناپذیر در پیشرفت کشور نگاه می‌کنند و اکنون دغدغه شغل موضوعی است که بخش عمده‌ای از جامعه با آن مواجه هستند و ترغیب افراد به فراگیری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای یکی از اقدامات مهم برای رسیدن به شغل و پیشرفت کشور است.

متاسفانه با شیوع بیماری کرونا محدودیت‌هایی در روند برگزاری کلاس‌های مهارت‌آموزی ایجاد شد و برگزاری این کلاس‌ها و موضوع مهارت‌آموزی را تحت تاثیر قرار دارد.

موضوعی که منصور جلیلوند، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان مرکزی در بازدید از دفتر خبرگزاری تسنیم در استان مرکزی به آن پرداخت و پیرامون وضعیت مهارت‌آموزی و نحوه فعالیت فنی و حرفه‌ای در زمینه مهارت‌آموزی در ایام کرونا با خبرنگاران این رسانه به گفت‌و‌گو پرداخت.

منصور جلیلوند، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم و در پاسخ به این سوال که کرونا با حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای چه کرد؟ اظهار داشت: سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا سالی بسیار سخت برای همه مردم از جمله حوزه آموزش بود که تمام آموزش‌های ما را تحت تاثیر قرار داد و منجر شد حدود 6 ماه آموزش‌های حضوری در مراکز کارگاه‌ها و آموزشگاه‌های آزاد با محدودیت مواجه شود.

وی با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در دو بخش دولتی(مراکز ثابت ) و خصوصی(آموزشگاه‌های آزاد) فعالیت می‌کنند، افزود: با شروع سال 1399 عملا با تعطیلی مواجه شدیم ولی دلیل بر این نبود که فعالیت‌ها و آموزش‌های خود را تعطیل کنیم و دست روی دست بگذاریم.

مدیرکل فنی و حرفه استان مرکزی خاطرنشان کرد: در نخستین گام با هماهنگی ستاد مدیریت ویروس کرونای استان  و پدافند غیرعامل تعداد کارآموزان حاضر در کارگاه را از 15 نفر به 6 تا 7 نفر کاهش دادیم و این نخستین اقدام حمایتی ما از مهارت آموختگان بود و سعی کردیم با کم کردن تعداد کارآموزان فعالیت آموزشی آموزشگاه‌ها ادامه داشته باشد و مانع تعطیلی کامل آموزشگاه‌ها شویم اما با افزایش شیوع ویروس کرونا آموزش حضوری در مراکز دولتی و آموزشگاه‌های خصوصی تعطیل شد. 

جلیلوند بیان کرد: سال گذشته به آموزش‌های مجازی رو آوردیم و یک تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و فرصت‌هایی را ایجاد کردیم به گونه‌ای که از شهریورماه به صورت جدی در همه مراکز دولتی  آموزش مجازی  را جایگزین آموزش‌های حضوری کردیم و علی‌رغم اینکه تعداد مهارت آموزان حضوری درمراکز آموزشی کاهش پیدا کرده بود ولی در بخش آموزش مجازی از نظر تعداد کارآموزان جبران کسری عملکرد صورت گرفته و حدود 800 هزار (نفر –ساعت) آموزش‌های مجازی انجام شده است.

وی تصریح کرد: در سال 1400 نیز از ابتدای سال بر اساس نشستی که با آموزشگاه‌های آزاد و کانون انجمن‌های صنفی داشتیم مقرر شد که زمینه جهت استفاده از آموزش مجازی را برای این حوزه نیز فراهم کرده  و خوشبختانه در نخستین گام از 280 آموزشگاهی که در سطح استان فعالیت دارند 30 مجوز برای آموزش مجازی آموزشگاه‌ها در قالب پورتال آموزش فنی و حرفه‌ای اخذ شد و این 30 فرصت فقط در نخستین گام است و ما در چند مرحله تمام آموزشگاه‌های استان را وارد بخش آموزش مجازی می‌کنیم تا بخشی از آسیب آموزشگاه‌های آزاد جبران شود.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان مرکزی افزود: در سال گذشته با اینکه ما نتوانستیم در بخش آموزش‌های دولتی به طور کامل کار کنیم با کمک آموزش‌های مجازی 2 میلیون و 976 هزار و 919 نفر ساعت در سطح استان و در بخش آموزشگاه‌های آزاد یک میلیون و 294 هزار و 872 نفر ساعت آموزش دیدند که در مجموع 22 هزار و 572 نفر دوره که در بخش دولتی 16 هزار و 700 نفر و در بخش غیر دولتی 5 هزار و 872 نفر می‌شود تحت آموزش قرار گرفتند.

جلیلوند با بیان اینکه در 16 طیف مختلف آموزش می دهیم، گفت: در بخش سکونتگاه‌های غیر رسمی 77 هزار و 410 نفر ساعت در قالب 341 نفر، در بخش دانش‌آموزان که در قالب رشته‌های کار و دانش با ما قرارداد داشتند 430 هزار و 645 نفر ساعت بالغ بر هزار و 585 نفر، در بخش دانش آموختگان 5 هزار و 537 نفر ساعت و 37 نفر دوره، در بخش دانشجویان 64 هزار و 747 نفر ساعت را بالغ بر 593 نفر، در بخش آموزش سربازان وظیفه در پادگان‌ها خوشبختانه آمار بسیار خوبی بالغ بر 275 هزار و 550 نفر ساعت در قالب 2 هزار و 445 نفر، در بخش معلولان 7 هزار و 485 نفر ساعت و بالغ بر 67 نفر با کمک بهزیستی، در بخش زندانیان در سطح زندان‌های استان 181 هزار و 109 نفر ساعت و بالغ بر هزار و 229 نفر، در بخش زنان سرپرست خانوار 10 هزار و 500 نفر ساعت بالغ بر 59 نفر آموزش دیدند.

وی ادامه داد: قسمتی از فعالیت‌های فنی و حرفه‌ای در زمینه اتباع خارجی است که در استان مرکزی سکونت دارند و ما موظف به توانمندسازی این قشر هستیم و در همین راستا 79 هزار و 504 نفر ساعت و بالغ بر 254 نفر، در زمینه آسیب‌دیدگان اجتماعی 5 هزار و 443 نفر ساعت و بالغ بر 39 نفر در منطقه ساوه، فوتبال و باغ خلج با همکاری استانداری و شرکای اجتماعی اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد همکاری شدند تا تعداد بیشتری را در بخش آسیب‌های اجتماعی پوشش دهیم و در این زمینه اقدامات موثری صورت گرفته و قصد داریم رشته‌های آموزشی را افزایش دهیم و اکنون در منطقه کوی علی بن ابیطالب(ع)(فوتبال) قرار است شهرداری مکانی را در اختیار ما بگذارد تا در آن منطقه نیز آموزش داشته باشیم.

مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: در زمینه روستایی 71 هزار و 658 نفر ساعت و بالغ بر 520 نفر را آموزش دادیم و امسال نیز در بخش روستایی با همراهی دهیاری‌ها قصد داریم این بخش را گسترش دهیم و در بخش بیمه بیکاری نیز 4 هزار و 553 نفر بالغ بر 38 نفر، در بخش معتادان بهبودیافته که با همکاری استانداری انجام می‌شود و روی آن تاکید ویژه‌ای دارند 14 هزار و 238 نفر ساعت و بالغ بر 132 نفر، در بخش محیط کار واقعی 487 هزار و 670 نفر ساعت و بالغ بر 2 هزار و 271 نفر و مهم‌ترین بخش که شامل شاغلان بنگاه‌های اقتصادی است 371 هزار و 495 نفر ساعت و بالغ بر 2 هزار و 847 نفر تحت تعلیم قرار گرفتند.

انتهای پیام/712/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon