۱۸۰۰۰ تن نهادههای دامی در استان خراسان جنوبی توزیع میشود
گروه استانها- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی از اختصاص ۱۸ هزار تن نهاده دامی به استان برای اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: تاکنون ۶ هزار تن جو از این مقدار وارد استان شده که دو هزار و ۵۰۰ تن آن به صورت خام توزیع شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، داستان بیداد خشکسالیها در خراسان جنوبی حکایت امروز و دو روز نیست، حکایت 20 ساله ایست که مردمان کویرنشین با آن خو گرفته اند و به ناچار با آن دست و پنجه نرم میکنند.
هرچند چند روزیست بغض آسمان در خراسان جنوبی ترکیده وسبب خوشحالی کشاورزان و دامداران شده است اما در حال حاضر علوفه ای برای سیر کردن شکم دام ها نیست و چرای دام را مختل کرده است، دامهایی که در بهار سال قبل از مراتع سرسبز تغذیه میکردند حال امسال علوفه ای برای خوردن ندارند و بیم لاغری و گرسنگیشان تا زنگ خطر نابودی این صنعت به صدا در آمده است.
ازدحام دامداران در شرکتهای توزیع نهاده دامی
یکی از دامداران بیرجند با بیان اینکه در چند وقت گذشته ازدحام دامداران در شرکتهای تعاونی توزیع نهادههای دامی را شاهد بودیم، گفت: یا نهادههای دامی ناکافیست یا هم اگر توزیع میشود عادلانه نیست.
دامداران بیرجندی هر روز باید برای خرید مقدار ناچیزی علوفه صف بکشند، تازه آن مقداری هم که گیرشان میآید کفاف یک هفته خوراک دام هایشان را نمیکند چه رسد به اینکه خاطر جمع از تغذیه یک ماه دامهای گرسنه باشند.
یکی از دامداران ساکن روستای دستگرد با گلایه از توزیع نامناسب علوفه گفت: قبلاَ دام هایمان هر چقدر علوفه نیاز داشت به ما میدادند، اما از زمان سهمیه بندی ابتدا برای هر رأس گاو 8 کیلو علوفه میدادند و الان این سهمیه را دو کیلو کرده اند!
وی افزود: برای گاوی که باید روزی 50 کیلو شیر بدهد، 100 کیلو گرم علوفه در یک ماه میتواند به کجای گاو برسد.
حال امروز مسئولان خبر از اختصاص سهمیه نهادههای دامی برای استان میدهند.
محمد ابراهیم ابراهیمی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی صبح امروز در نشست خبری از اختصاص 18 هزارتن نهاده دامی به استان برای اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار داشت: تاکنون 6 هزار تن جو از این مقدار وارد استان شده است که دو هزار و 500 تن آن به صورت خام توزیع شد.
وی با بیان اینکه 7 هزارتن ذرت هم به صورت مرحله ای وارد استان میشود افزود: مابقی نهادهها هم به صورت کنسانتره تامین و توزیع میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در دو سال قبل به دلیل بارندگیهای زمستان و بهار وضعیت مراتع ما بسیار خوب بود و سبب افزایش حجم دام در خراسان جنوبی شد.
کاهش بارندگی استان در نیم قرن اخیر بی سابقه بود
ابراهیمی با بیان اینکه در سال زراعی جاری به علت کاهش شدید بارندگی که در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده است تعادل حجم دام و مراتع در استان از بین رفت، افزود: حجم توزیع نهادههای دامی در فروردین ماه امسال به 1400 تن رسید که پیش بینی ما این است که حجم نهاده دامی در اردیبهشت ماه به 18 هزارتن برسد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع 91 هزارتن نهاده توزیع شده که در دو سه ماه اخر سال 99 این میزان به 9 هزارتن در ماه هم رسید ادامه داد: در زمینه تولید علوفه هیدروپونیک کم آب توصیه ما این است که واحدها در این زمینه برای خود مصرفی (مصرف خود واحد دامداری) وارد شوند و نگاه تجاری نداشته باشند چرا که این علوفه باید زود مورد استفاده قرارگیرند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشار به سامانه بازارگاه گفت: این سامانه شفافیت را برای مصرف کننده به همراه داشته است چرا که در گذشته در زمینه نهادهها دلالها و واسطهها ورود پیدا میکردند و نهاده با قیمتهای مختلفی عرضه میشد.
ابراهیمی افزود: توزیع نهاده از طریق سامانه بازارگاه برای واحدهای طیور گوشتی و تخمگذار انجام شده است، واحدهای دامداری شیری و صنعتی نیز اقدامات مورد نیاز برای دریافت نهاده از طریق سامانه را در ماه جاری انجام دهند تا در ماه آتی با مشکل رو به رو نشوند.
وی در زمینه کشتار دام مولد گفت: در شرایط طبیعی خروج و کشتار 20 تا 25 درصد از دام گله به واسطه جایگزینی با دام جوان طبیعی است که در سالهای خشکسالی تا 30- 35 درصد هم میرسد و اگر آمار از این بیشتر شد، جای نگرانی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در زمینه خرید دام سبک توسط شرکت پشتیبانی امور دام گفت: خرید دام در شرایط خشکسالی اقتصادی با خرید تضمینی در راستای تأمین گوشت متفاوت است و قیمت آن در حدی خواهد بود که تنها از ضرر رسیدن به دامدار جلوگیری کند.
ابراهیمی اظهارکرد: در زمینه توزیع اقلام یارانهدار چون نهاده دامی تلاش ما این است که با تعدد انبارها و تشکلهای توزیع کننده از تجمع جلوگیری شود ولی میدانیم که حجم نهاده دولتی توزیع شده کفاف غذایی دام را نمیکند.
معاون بهبود تولید دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به دیدار رئیس جهاد کشاورزی و نمایندگان استان با معاون وزیر جهادکشاورزی یادآور شد: در این سفر قول تأمین 6 هزار تن جو و 7 هزار تن ذرت علاوه بر سهمیههای ماهیانه داده شد.
مدیر پشتیبانی امور دام استان هم با بیان اینکه در مورد خرید دام سبک نیز هم سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان استانی پیگیر هستند تا موافقت وزارت جهاد کشاورزی أخذ شود، اظهار داشت: در کل سال گذشته 30 هزار تن جو و 33 هزار تن ذرت و 32 هزار تن سویا از انبارهای شرکت پشتبانی امور دام خراسانجنوبی تحویل دامداران و مرغداران استان شده است.
روشن افزود: پشتیبانی امور دام استان به ازای تحویل هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد سه هزار و 800 گرم جو و هزار و 340 گرم ذرت را با نرخ مصوب دولتی تحویل دامداران خواهد داد و سهمیههای قابل قبولی از نهاده دامی را در ابتدای امسال از تهران أخذ کردیم.
مدیر پشتیبانی امور دام خراسانجنوبی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام آماده أخذ قرارداد با تشکلها و واحدهای صنعتی دام در زمینه خرید گوشت گوساله منجمد است، بیانکرد: قیمت خرید 82 هزار و 500 تومان به ازای هر کیلوگرم است.
انتهای پیام/254/ی