آمریکا تهدیدی بزرگتر نسبت به چین و روسیه برای دموکراسی در جهان


آمریکا تهدیدی بزرگتر نسبت به چین و روسیه برای دموکراسی در جهان

نتایج جدیدترین نظرسنجی که در ۵۳ کشور انجام شده نشان می‌دهد که با وجود روی کار آمدن "بایدن" در آمریکا اما مشارکت کنندگان نفوذ واشنگتن بر دموکراسی جهانی را روندی منفی ارزیابی کرده و این کشور را نسبت به روسیه و چین تهدید بزرگتری دانسته‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان می دهد با وجود تغییر دولت در آمریکا و روی کار آمدن "جو بایدن"، به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور، اما آلمانی ها همچنان نسبت به آمریکا دید انتقادی دارند.

این نتیجه شاخص درک دموکراسی (DPI) موسسه تحقیقات بازار لاتانا است.

بر این اساس حدود یک سوم شهروندان آلمانی ( 36 درصد) بر این عقیده‌اند که نفوذ آمریکا تهدید بزرگتری برای دموکراسی در آلمان است، در مقایسه با نفوذ چین ( 33 درصد) یا نفوذ روسیه ( 29 درصد).

بر این اساس حدود 51 درصد شهروندان آلمانی نفوذ آمریکا بر دموکراسی جهانی را بیشتر منفی ارزیابی می کنند و تنها 32 درصد شهروندان آن را مثبت می دانند.

"یوهانس پالرو پلسنر"، از مقامات این موسسه در این باره گفته است که دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعتماد به ایالات متحده در بین شرکای اروپایی آن را بدون شک خدشه دار کرده است.

نتایج این بررسی همچنین نشان می دهد که شهروندان آلمانی بزرگترین تهدید برای دموکراسی کشورشان را 49 درصد نابرابری های اقتصادی و بعد از آن 46 درصد قدرت شرکت های بزرگ فناوری ارزیابی کردند. 40 درصد هم محدودیت در آزادی بیان را بزرگترین تهدید برای دموکراسی در کشورشان ارزیابی کردند.

انستیتو تحقیقت بازار "لاتانا"، از سال 2018 سالانه از بین بیش از 50 هزار نفر در 53 کشور دنیا این نظرسنجی را انجام می دهد و در کشور آلمان 1009 نفر در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند. این نظرسنجی امسال بین اواخر فوریه و اواسط آوریل از بین بیش از سه چهارم مردم دنیا انجام شد. همچنین در این نظرسنجی درباره سیاست های دولت ها در قبال بحران کرونا هم سوالاتی به عمل آمد.

همچنین در نظرسنجی کل که در 53 کشور انجام شده مشخص شد که 44 درصد از مشارکت کنندگان آمریکا را تهدیدی برای دموکراسی در جهان می‌دانند در حالی که این مقدار درباره چین و روسیه به ترتیب 38 و 28 درصد بوده است.

نتایج این نظرسنجی نشان داد که کمتر از نیمی از شهروندان آلمانی اعتراف کردند که کشورشان به خوبی به این بحران واکنش نشان داد. در بهار سال 2020 بیش از 70 درصد شهروندان چنین دیدگاهی داشتند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که حدود نیمی از شهروندان آلمانی و شهروندان اکثر کشورهای اروپایی شرکت کننده در این نظرسنجی اعلام کردند که کشورهای آن ها آزادی شهروندان در دوران این بحران را به شدت محدود کرده‌اند. از هر سه شهروند آلمانی هم یک نفر این محدودیت ها را مناسب ارزیابی کرده بودند. این در حالی است که سال گذشته تعداد افرادی که چنین دیدگاهی داشتند 10 درصد بیشتر بود.

نتایج این نظرسنجی نشان داد که در مجموع نارضایتی از واکنش کشورها به این پاندمی در دنیا افزایش پیدا کرده است.

بر این اساس در پاسخ به این پرسش که آیا آلمان در حال حاضر کشوری دموکراتیک است 65 درصد با این مسئله موافق بودند و 38 درصد هم بر این عقیده بودند که دولت در واقع به نفع گروه های کوچکتر مردمی رفتار نمی کند.

همچنین با توجه به نزدیک بودن انتخابات پارلمانی در آلمان حدود نیمی از شهروندان بر این عقیده بودند که دخالت یک قدرت خارجی نتیجه این انتخابات را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

انتهای پیام/

 
 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon