تمرکز شهرداری یاسوج بر احداث پارک در بستر رودخانه بشار؛ محرومیت مناطق مختلف شهری از فضای سبز
گروه استانها-تمرکز شهرداری یاسوج بر احداث پارک در کنار رودخانه بشار سبب نگرانی شهروندان شده زیرا معتقد بوده خدمات شهری به صورت عادلانه در نقاط مختلف توزیع نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، وجود فضای سبز و پارک و بوستان در هر منطقهای میتواند زمینهساز ایجاد نشاط و شادابی در زندگی مردم باشد که به دلیل بی توجهی مسئولان مدیریت شهری در دورههای مختلف شاهد توزیع ناعادلانه پارکها در شهر یاسوج هستیم.
یکی از اصلیترین وظایف شهرداری در انجام امور عمرانی و خدماترسانی به شهروندان احداث پارک و بوستان در مناطق مختلف شهری برای استفاده شهروندان است.
شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در برخورداری از پارکهای محلهای در فقر شدید به سر میبرد، به گونهای که در مناطق شهری اکبرآباد، نجفآباد، سروک، شرفآباد، شهرک امام حسین، شهرک جهاد، مناطق سالمآباد، ارم و ... این ضعف به خوبی احساس میشود.
شهرداری یاسوج در طی فعالیت خود در زمینه ایجاد پارک و بوستان فعالیت خود را بر ایجاد چنین فضایی در بستر رودخانه بشار متمرکز نمودهاست، موضوعی که باعث تراکم فضای سبز در این نقطه شده و در کنار مزیتها و محاسن آن معایب و مشکلاتی نیز بهوجود آورده است.
متأسفانه بیتوجهی به ساخت اصولی پارکها در شهر یاسوج و ضعف کارشناسی مکانها باعث شده تا در روند هر بارش سیل آسا در شهر شاهد تخریب بخشی از فضای پارکهای احداث شده در حاشیه رودخانه بشار و تلف شدن سرمایه و منابع باشیم.
در جریان سیل زمستان 97 در شهر یاسوج که باعث خسارت میلیاردی به زیرساختهای شهری شد، بخشی از پارک تازه احداث شده غدیر در دامنه رودخانه بشار دچار خسارت جدی شد.
تجمع و تمرکز پارکها در بستر رودخانه بشار حد فاصل پائین دست بیمارستان امام سجاد تا پل سوم بشار در حالی است که عدم مدیریت صحیح، امکان توزیع مناسب و عادلانه فضای سبز در سایر مناطق را از شهر و شهروندان دریغ نمودهاست.
معضل ترافیک خسته کننده بهار و تابستان در محدوده میدان امام حسین تا ورودی منطقه اکبرآباد تنها بخشی از مشکلات ناشی از تمرکز پارکها و فضای سبز در منطقه ساحلی به شمار میرود.
شهرداری یاسوج در دور پنجم یاسوج اشتباه شهرداران گذشته در احداث پارک و عدم توجه به توزیع فضای سبز در سایر مناطق شهری را تکرار نموده و احداث پارک امید به مساحت ده هکتار در حاشیه رودخانه بشار و در ضلع غربی پل سوم بشار یاسوج را در تیرماه سال گذشته کلنگ زنی کرد.
نستهن مقدم شهردار یاسوج در حالی از بهرهبرداری این پارک در شهریورماه امسال خبر میدهد، که توزیع سرانه فضای سبز به صورت عادلانه در مناطق شهری یاسوج یکی از مهمترین دغدغههای شهروندان و حتی از اساسیترین شعارهای نامزدهای ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر یاسوج به شمار میرود.
باید منتظر ماند که آیا پارک امید نیز به سرنوشت پارک غدیر در بستر رودخانه بشار یاسوج دچار میشود یا نه؟
محمد علی جاوید شهردار فعلی بیرجند و شهردار سابق یاسوج به تسنیم گفت: در شهر یاسوج ظرفیتهای مناسب وجود دارد که در واقع ظرفیت استانی، شهرستانی و شهری محسوب میشوند.
وی افزود: پارک جنگلی، رودخانه بشار و آبشار در شهر یاسوج از جمله ظرفیتهای مناسب در شهر یاسوج هستند و پارک جنگلی در این شهر برای توسعه و توجه مستعدتر از رودخانه بشار و حتی آبشار است.
شهردار سابق مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه تصریح کرد: در ساخت پارک غدیر در حاشیه رودخانه بشار، تملک زمین بیشتر از احداث پارک مد نظر بود.
جاوید خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای موظف به احداث دیوار ساحلی پارک غدیر بود، که متأسفانه تعلل در ساخت این دیوار باعث شد تا در سیل سال 97 قسمتی از پارک تخریب شود.
شهردار بیرجند افزود: به عقیده بنده ایجاد دیوار ساحلی با همکاری آب منطقهای و تعمیر پارک غدیر باید در اولویت شهرداری یاسوج قرار میگرفت.
جاوید در ادامه گریزی به سرانه فضای سبز در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد زد و بیان کرد: شهرداری برای افزایش سرانه فضای سبز با محدودیت زمین مواجه است و عملاً ایجاد پارکهای بزرگ در مناطق مختلف شهری با توجه به کمبود زمین امکان پذیر نیست.
شهردار سابق شهر یاسوج گفت: احداث پارکهای محلهای در شهر یاسوج با توجه به نیاز زمین محدود امکانپذیر است و با احداث چنین فضاهایی در محلهها میتوان به کنترل ترافیک و جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی کمک کرد.
وی افزود: در دور چهارم شورای شهر یاسوج پارک ولایت، چشمه نباتی ساماندهی شدند و دو پارک غدیر و بانوان در مرکز شهر و دو پارک محلهای در شهرک جهاد احداث شد.
جاوید در پایان گفت: با توجه به گسترش شهر یاسوج و نبود زمین برای ایجاد فضاهای مختلف نظیر پارک و فضای سبز، سازمان راه و شهرسازی در تأمین زمین شهرداری را کمک کند.
انتهای پیام/541/ش