قشم پیشگام تولید مناطق آزاد در دوران کرونا و تحریم است
گروه استانها ـ سابقه چند دهه تحریم ظالمانه آمریکا و آغاز جنگ تمامعیار اقتصادی علیه کشورمان، شرایط تولید را با توجه به کاهش شدید واردات مواد اولیه با مشکل مواجه کرد و دوران سخت کرونایی هم مزید بر آن شد، اما قشم در این مدت پیشگام تولید بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم ، مناطق آزاد در کشور با هدف پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب درآمدهای ارزی تأسیس شدند.
علیرغم اینکه مناطق آزاد کشورمان بهدلایل مختلف موفقیت چندانی در اهداف تعریفشده نداشتند اما در سالهای اخیر که شاهد تبدیل تحریمها به جنگ همهجانبه اقتصادی بودیم، اتفاقات خوبی در این مناطق از جمله در منطقه آزاد قشم رقم خورد.
تولید 116میلیوندلاری کالا در قشم
مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم از تولید 116 میلیون دلاری و هفده هزار و 724 میلیارد ریالی کالا که سال گذشته در چهار شهرک صنعتی این منطقه با محوریت صادرات تولید شد، خبر داد.
محمد مهدی برنجی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قشم اظهار داشت: هماینک 209 شرکت تولیدی با شش هزار و 553 نیروی کار و سرمایهای افزون بر 123 هزار میلیارد ریال و 340 میلیون دلار در چهار شهرک صنعتی تولا، فجر، کاوه و سوزای قشم فعالیت میکنند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 112 طرح تولیدی با سرمایهگذاری بیش از 39.19 میلیارد ریال و 9.158 میلیون یورو در این منطقه آزاد ایجاد شده است، افزود: این طرحها در زمینههای شیلات، صنعتی، نفت و انرژی در منطقه آزاد قشم در دست احداث است که بسیاری از محصولات تولیدی این شرکتها به حوزه صادرات اختصاص خواهد یافت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک دهه گذشته پیوسته نام هر سال را با تأکید بر اهمیت تولید و تقویت مسائل حوزه اقتصادی انتخاب کردند که این تأکیدات مستمر میبایست به نقشه راهی برای خروج از مشکلات اقتصادی کشور منجر میشد اما فشارهای خارجی از یک سو و نداشتن برنامه دقیق از سوی مسئولان و واحدهای تولیدی، مانع از تحقق شعارهای سال شد.
خوشبختانه در قشم علیرغم مشکلات اقتصادی دولت بهواسطه عدم فروش نفت و فشار تحریمها، اقدامات مهمی با حمایت از بخش خصوصی رقم خورده است.
ساخت 209 شناور لنج در قشم
مدیر صنعت، معدن و تسهیل تولید سازمان منطقه آزاد قشم گفت: سال گشته صنعتگران لنجساز جزیره قشم موفق شدند 209 فروند لنج باری بهارزش بیش از دو هزار و 474 میلیارد ریال در این منطقه تولید کنند و به بهرهبرداری برسانند.
بهگفته وی این لنجهای چوبی و فایبرگلاسی در ابعاد مختلف و با سفارش سرمایهگذاران بخش خصوصی و با دانش متخصصان بومی این جزیره و نظارت کارشناسان مجرب و متخصص سازمان بنادر کشور و رعایت استانداردهای بینالمللی ساخته شد.
برنجی یادآور شد: فعالان صنایع کشتیسازی و تجهیزات دریایی قشم با هدف تحقق شعار "جهش تولید" و عمل به سیاستهای اقتصادی مقاومتی ابلاغشده از سوی رهبر معظم انقلاب تلاش گستردهای را انجام دادند بهطوری که سال گذشته 13 واحد شناورساز این جزیره سفارش ساخت 706 لنج را دریافت کردند.
او ادامه داد: از این تعداد سفارش، 433 مورد مربوط به شناورهای باری، 266 مورد شناور صیادی، 7 مورد شناورهای تفریحی و مسافری و مابقی مربوط به سایر حوزههای مرتبط با تجهیزات دریایی است.
مدیر صنعت، معدن و تسهیل سازمان منطقه آزاد قشم در تکمیل سخنان خود افزود: از مجموع 706 شناور سفارششده در سال گذشته که توسط صنعتگران در این جزیره در حال تکمیل است، 610 شناور تا 200 تُن ظرفیت دارد و کنار آن 86 شناور 200 تا 500 تُنی، 10 شناور 500 تا 1000 تُنی و سایر اندازهها در خط تولید است.
بهنظر میرسد جزیره قشم با همت و تلاش متخصصان بومی و بهرهمندی از واحدهای تولیدی فعال در زمینه تولید شناورهای چوبی، فایبرگلاس، فلزی و آلومینیومی، به قطب مهم تولید شناورهای دریایی کشور تبدیل شده است که علاوه بر تأمین نیاز داخل کشور از امکان تولید شناورهای سفارش خارج هم برخوردار باشند و در سالی که به نام "تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها" مزین شده است انتظار میرود با چشمانداز رفع تحریمها، گامهای بسیار مهمی در حوزه تولیدات صادراتمحور در مناطق آزاد کشور بهویژه قشم برداشته شود.
جزیره قشم با یکهزار و 500 کیلومترمربع مساحت بهعنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس و یکی از مهمترین مناطق آزاد تجاری کشور میباشد که علاوه بر توانمندی در حوزه صنایع مختلف، از ظرفیت بسیار مهم در صنعت گردشگری هم با داشتن سایتهای مهم ثبتشده در سطح ملی و بینالمللی برخوردار است.
این شهرستان شامل سه جزیره قشم، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت بهعنوان یکی از شهرستانهای استان هرمزگان در جنوب ایران واقع شده است.
انتهای پیام/7558/ح+