بسیج سازندگی در استان خراسان جنوبی زمینه اشتغال ۱۶۵۰ نفر را فراهم کرد
گروه استانها-رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان ینکه در یک سال گذشته هزار و ۶۵۸ نفر اشتغال مستقیم با هزینه ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با کمک بسیج در استان فراهم شد گفت :سند اشتغال ۱۵۰ روستا در استان در حال تدوین است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، سرهنگ مهدی هنری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت 17 اردیبهشت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: در سال 79 بود که موضوع حرکت جهادی با حضور جوانان در کشور گزارشش به رهبری رسید که با توجه به نیازی که در کشور احساس میشد با تدبیر رهبری سازمان بسیج سازندگی در 17 اردیبشهت 79 تشکیل شد.
وی با بیان اینکه به سابقه اردوهای جهادی به سال 46 قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی حضور رهبری در زلزله فردوس میتوان اشاره کرد افزود: شجره طیبه بسیج براساس فرمان امام خمینی تشکیل شد و بسیج سازندگی یکی از موضوعات بود که با تدبیر رهبری تشکیل شد و از ابتدای تاسیس این نهاد تاکنون در عرصههای مختلف کار شده و روز به روز گسترش کمی کیفی آن را شاهد هستیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه طبق صحبت رهبری کسی که در اردوهای جهادی شرکت میکند در وهله اول به خود خدمت میکند وبه عبارتی متوسل برای خود سازی انسان سازی میشود افزود: در سالهای گذشته فقط در مناسبتهای خاص مثلا فقط ایام تعطیل اردوهای جهادی رقم میخورد اما از چند سال گذشته حرکت جهادگران به عنوان حرکت و جریان جهادی شکل گرفته و در بیشتر ایام سال شاهد حضور اردوهای جهادی هستیم.
هنری با بیان اینکه اردوهای جهادی در آینده به حل مسائل و مشکلات کمک خواهند کرد افزود: هر تهدیدی که پیش می آید جهادگران خود جوش وارد حل مسائل میشوند ودر یک سال گدشته با توجه به کرونا، جهادگران در تامین ملزومات بهداشتی در عرصههای مختلف حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: در اوایل کرونا کمبود ملزومات احساس میشد که 60 کارگاه تولید ماسک و گان با کمک گروههای جهادی در استان فعال کردیم که 650 هزار ماسک، 250 هزار دستکش و 8 هزار لوازم پزشکی تولیدو به صورت رایگان در بین اقشار آسیب پدر توزیع شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت:در بحث کرونا گروههای جهادی برای تامین مواد اولیه پای کار بودند آن طور که 405 گروه حضور میدانی داشتند و در کمک مومنانه و توزیع کمکهای بسته بندی معیشتی باز هم همراهی جهادگران را داشتیم وعلاوه براینکه طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اطلاع رسانی شد، گروه جهادی به میدان آمدند که 4600 نفر در زمینههای مختلف که نیاز بود چه افراد که در بیمارستانها حضور یافتند و چه تیمهای غربالگری ضد عفونی،گند زدایی و خدماتی پای کار بودند و در طرح شهید سلیمانی از طریق گروههای جهادی انجام شد.
هنری با بیان اینکه در سامانه ملی اطلس جهادی گزارش عملکرد یکساله گروههای جهادی ثبت میشود، گفت: بخشی از گروهها جغرافیا محور هستند و هدف گروهها در سامانه اطلس مشخص و تعیین میشود که در 5 سال اول فعالیت متمرکز خواهند داشت و 680 گروه جهادی جغرافیا محور خراسان جنوبی فعالیت خود را درسامانه اطلس ثبت کردند.
وی از افزایش دو برابری گروههای ثبت شده جهادی محور در اطلس خبر داد و افزود: با انسجام آموزش بهتر تلاش داریم افزایش کمی به افزایش کیفی تبدیل شود و حضور جهادگران در مناطق محروم هزینه بر نیست بلکه سرمایه گذاری برای نیروهای مورد نیاز نظام است که در سال گذشته دو هزار و 173 اردوی جهادی در خراسان جنوبی برگزار شد که 20 هزار و 300 نفر در عرصههای مختلف فعالیت کردند.
هنری با بیان اینکه در شش ماه آخر سال گذشته راه اندازی گروههای مهارتی تخصصی را داشتیم که در این راستا اردوهای جهادی فنی و مهارتی در نقاط مختلف استان را شاهدبودیم، اظهار کرد: در این مدت هزار و 322 جهادگر در عرصه مختلف گچ کاری، جوشکاری و تعمیرات خوردو فعالیت کردند که ارزش ریالی خدمات 480 میلیون تومان در این چند ماهه بود.
وی بیان داشت: امسال هم با هماهنگی انجام شده آموزش مهارتی تخصصی جهادگران را خواهیم داشت تا جهادگران با مهارتهای مختلف آشنا شوند و آموزشهای مهارتی در نقاط هدفی که برای مردم برگزار میشود، خروجی و بازخورد خوبی برای مردم داشته باشد.
وی گفت: راه اندازی گروههای جهادی در بین نیروهای مسلح از دیگر برنامههای امسال است و در راستای گروههای جهادی تخصصی تا کنون 15 گروه تخصصی مهارتی تشکیل شده است و ابتدا گروههای جهادی گچ کاری تشکیل شد ودرحال حاضر گروه جهادی کاشی کاری، تعمیرات،گاز کشی، لوله کشی و تاسیسات و موضوعات مختلف صنعت ساختمان راه اندازی شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: امسال تلاش داریم گروههای جهادی تخصصی مهارتی را افزایش دهیم و علاوه بر این گروه جهادی واکنش سریع را در استان تلاش داریم که فعال کنیم تا با دادن آموزشهای لازم در هنگام بروز حوادث کمک کار باشند.
هنری راه اندازی قرارگاه جهادی را از دیگر برنامههای بسیج سازندگی دانست و تاکید کرد: قرارگاه جهادی ملی مدرسه ساز و قرآنی جزو قرارگاههای ملی است که به تبع ملی بودن باید در استان هم شکل گیرد و اینها شاکله گروههایی هستند که میتوانند جمع شوند و در زمینه موضوع خاص پیگیری کنند تا خروجی بهتری باشد.
وی گفت: اخذ مجوز فعالیت به گروههای جهادی از دیگر برنامهها است که امسال هرگروه جهادی فعال باید مجوز فعالیت خود را از بسیج سازندگی بگیرند و در حوزه اشتغال و توانمند سازی با توجه به شعار سال قرارگاهی در بسیج مستضعفین شکل گرفته است که موضوعات مرتبط با مشکلات حوزه تولید بررسی میشود و موانعی که شناسایی شده است در استان پیگیری میشوند در غیر این صورت موضوعات به صورت کشوری مطرح میشود.
هنری با بیان اینکه در همین مدت کوتاه از راه اندازی صندوقهای قرض الحسنه کمک خوبی در بحث اشتغال در استان رقم خورد افزود:سال گذشته در صندوقهای قرض الحسنه مردمی هزار و 550 شغل مستقیم با هزینه کرد 10 میلیارد و500 میلیون تومان ایجاد شد که بیشتر این مشاغل خانگی است و از طریق تسهیلات ومنابع داخلی اعطا شده است برخی هم از طریق کارگاههای تجمعی اشتغال داشتند که در این راستا 69 اشتغال در حوزه کارگاههای تجمیعی با اعتبار 200 میلیون تومان ایجاد شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه در مجموع هزار و 658 شغل مستقیم با حمایت سازمان بسیج سازندگی در یک سال گذشته با اعتباری بالغ بر 11 میلیارد و500 میلیون تومان ایجاد شد تصریح کرد: طرح اشتغال معیشتی هم در سال گذشته با توزیع مرغ بومی در روستاهای استان در دو مرحله انجام شد.
هنری از تلاش برای تدوین سند اشتغال زایی روستایی در استان خبر داد و افزود: تلاش داریم سند اشتغال زایی 150 روستا که در حال حاضر مرحله نهایی آن برای نگارش است رقم بخورد وپیش بینی ما این است که تا پایان ماه به سرانجام میرسد تا در راستای سند اشتغالزایی با طرفیت تسهیلگران با کمک تیمهای جهادی بتوانیم قدم برداریم.
وی اظهار داشت:در بحث عمرانی محرومیت زدایی براساس نیاز سنجی در قالب طرح جامع محرومیت زدایی بسیج از ابتدای سال گدشته تا کنون براساس تفاهم نامهها عملیات اجرایی 740 پروژه کوچک و زودبازده آغاز شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به کمکهای مومنانه افزود:در این برنامه نیز در مجموع عملکرد استان آنچه سال گذشته بود 205 میلیون تومان بود که 165 میلیارد تومان تسهیلات از طریق مردم وادارات در اختیار اقشار آسیب دیده قرار گرفت و ارزش ریالی مجموع خدمات ارائه شده در نهضت کمک مومنانه به 370 میلیارد تومان رسیده است.
وی از آغاز نهضت کمک مومنانه در سال جاری خبر داد و گفت: تاکنون در این خصوص 38 میلیارد تومان کمک جمع آوری شده است.
انتهای پیام/254/ی