جهش در ساخت مسکن روستایی در گلستان/ ۱۰ هزار خانوار امسال خانهدار میشوند
گروه استانها- در دو سه سال اخیر نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در استان گلستان شتاب گرفته و آن طور که مدیرکل بنیاد مسکن استان میگوید: امسال جهشی در ساخت مسکن روستایی شاهد خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، خانههای کاهگلی با دیوارهای ترک خورده که دیگر توان نگه داشتن سقفهای چوبی را ندارند؛ تصویری آشنا و البته غم انگیز نه فقط در روستاها بلکه در برخی مناطق شهری استان است. آن طور که آمارها نشان میدهد از 228 هزار واحد مسکونی موجود در روستاهای استان بیش از 110 هزار خانه، غیرمقاوم و ناایمن است.
با توجه به حادثه خیزی گلستان از سیل گرفته تا زلزله و زمین لغزش و رانش، بی توجهی به مقاوم سازی خانههای روستایی ممکن است در زمان بروز حوادث، فاجعهای انسانی به بار بیاورد. در سالهای اخیر به ویژه بعد از سیل نوروز 98، روستاها به کارگاههای بزرگ ساخت و ساز تبدیل شدهاند. خانههای بسیاری نو نوار شده و آن طور که مسئولان استان میگویند در دو سال اخیر دست کم حدود 15 هزار خانه جدید در روستاها ساخته شده است.
علاوه براین در دهههای اخیر مهاجرت روستاییان به شهرها در حال افزایش بوده است؛ تفکیک، قطعه بندی و فروش زمینهای کشاورزی و از بین رفتن تولید در برخی روستاها و البته توسعه حاشیه نشینی در اطراف شهرها و حتی روستاهای بزرگ، یکی از دغدغههای جدی در استان است. ماندگاری جمعیت در روستاها و حتی مهاجرت معکوس به مناطق روستایی، یک اولویت است و بنیاد مسکن هم در این زمینه برنامههای مختلفی دارد.
به گفته سیدمحمد حسینی 60 روستا در برنامه مهاجرت معکوس قرار داشت و امسال تعداد این روستاهای اولویتدار به حدود 150 روستا رسیده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان اظهار داشت: یکی از راههای توسعه روستاها از طریق تامین زیرساختها و رفع نیازهای روستاییان است که میتواند بخشی از معضل حاشیه نشینی را هم برطرف کند.
طبق آمارها استان گلستان بعد از استان سیستان و بلوچستان با 46.8 درصد، دارای دومین جمعیت روستایی در سطح کشور است که باید برای حفظ و ماندگاری این جمعیت عظیم و مولد در روستاها فکری کرد.
حسینی یکی از اتفاقات مثبت در سالهای اخیر را مهاجرت معکوس به برخی روستاها عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر شاهد مهاجرت معکوس به 60 روستای استان بودیم و امسال تعداد این روستاها به 150 روستا افزایش پیدا کرده است.
وی بیان داشت: طبق برنامهای که تدوین شده اولویت اجرای طرحهای عمرانی در این روستاها بوده که البته باید برخی ویژگیها از جمله وسعت، جمعیت و غیره را هم مدنظر قرار دهیم.
مدیرکل بنیاد مسکن استان خاطرنشان کرد: روستاها و روستاییان همیشه در کلیه امور اثرگذار بوده و هستند و میتوان گفت روستاهای آباد، زمینه ساز شهرهای آباد هستند پس باید به تناسب، موجبات توسعه اقتصادی و اجتماعی و عمرانی روستاها فراهم شود. مجموعه بنیاد مسکن نیز به عنوان یکی از متولیان اصلی روستاها، توسعه پایدار و رفع محرومیتها را دنبال کرده و میکند.
وی یکی از اقدامات مهم و اثرگذار را اجرای طرحهای هادی در روستاها برشمرد و گفت: طرح هادی با هدف عمران و آبادانی در 670 روستای استان گلستان اجرا شده و برای سال جاری نیز با افزایش دو برابری اعتبارت عمرانی بنیاد، یکهزار و 500 پروژه عمرانی روستایی برنامه ریزی و تامین اعتبار شده است که امیدواریم شاهد افزایش چشمگیر سطح برخورداری روستاییان از این خدمات باشیم.
وی با اشاره به جهش در ساخت مسکن روستایی نیز ادامه داد: با استقبال خوب مردم از ظرفیتهای بنیاد در بخش مسکن تا کنون بیش از 80 هزار واحد مسکونی روستایی احداث شده که 22 هزار واحد آن مربوط به سالهای 98 و 99 بوده و برای سال جاری نیز احداث 10 هزار واحد مسکونی روستایی در دستور کار است.
حسینی افزود: تثبیت مالکیت با صدور بیش از 100 هزار جلد سند مالکیت شهری و روستایی(با همکاری اداره ثبت)، واگذاری بیش از 8 هزار و 500 قطعه زمین با کاربری مسکونی با مساحت بیش از 2 میلیون متر مربع به جوانان، زوجهای جوان و فاقدین مسکن در روستاهای استان از دیگر اقدامات بنیاد برای توسعه روستاها، حفظ و افزایش جمعیت روستایی از طریق مهاجرت معکوس است.
انتهای پیام/581/ش