عربستان| مانور ملک سلمان برای کمک به کشورهای فقیر در میان خشم فقرای سعودی
در سایه بحران مالی عربستان و تشدید فقر در این کشور مرکز امدادرسانی ملک سلمان ادعا کرد که هیچ فقیری در عربستان وجود ندارد و فطریه امسال به کشورهای فقیر اعطا میشود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الواقع السعودی، عربستان سعودی اردن را به عنوان نیازمندترین و فقیرترین کشور برای دادن فطریه امسال اعلام کرد و این امر منجر به ایجاد جنجالی در رسانههای سعودی و اردن شد.
مرکز امداد رسانی ملک سلمان در عربستان سعودی در بیانیهای ادعا کرد از آنجا که هیچ فقیری در عربستان وجود ندارد، فطریه امسال را میتوان به ملت اردن و گروه پناهندگان فلسطینی و سوریه در اردن داد.
این بیانیه الکترونیکی عربستان مبنی بر طبقه بندی اردن به عنوان فقیرترین کشور منجر به جنجالی در رسانهها شد و بسیاری از کاربران توییتری در عربستان و اردن از این بیانیه انتقاد کردند.
یکی از کاربران توییتر در اردن نوشت: مرکز امداد رسانی ملک سلمان اعلام کرد که فطریه امسال را به افراد مستحق در سراسر جهان اعطا کنید و نام اردن به همراه کشور سومالی، پاکستان،یمن و لبنان در میان کشورهایی قرار گرفته که فطریه سعودیها به آنها تعلق میگیرد و اما ملت سعودی سزاوارتر به این فطریه هستند که تنها خداوند متعال شرایط و بحران معیشتی آنها را میداند؛ درحالی که ما در خارج از عربستان به وضعیت این ملت فقیر سعودی فکر میکنیم.
حساب کاربری سعودی با نام عبدالله بدران نیز نوشت: بسیاری از ملت سعودی ورشکسته شدهاند که قادر به پرداخت بدهی خود نیستند و برای حل مشکلات مالی خود به مرکز امداد ملک سلمان مراجعه کردهاند؛ اما به نظر میرسد که هدف عربستان درگیری سیاسی با برخی از کشورهایی است که اخیرا با آنها دچار تنش شده است.من و خانوادهام به عنوان شهروند سعودی به این فطریه احتیاج داریم؛ چراکه اجاره مسکن در عربستان کمتر از 1500 و برق کمتر از 500 ریال نیست. باید به کجا پناه ببرم؟من حتی شغلی نتوانستم پیدا کنم تا بتوانم معیشت فرزندانم را تامین کنم و از تمام خیرین طلب کمک کردهام.
یکی از زنان سعودی که همسرش در جریان تصادف فوت شده در حساب کاربری خود نوشت: برق خانه به علت عدم پرداخت بدهی قطع شده است.خواهران و برادران نیکوکار بمن کمک کنید تا بتوانم بدهی خود را پرداخت کنم.
در حساب کاربری شهروند سعودی آمده است: مردم خیر من از شما میخواهم به ما در پرداخت اجاره مسکن کمک کنید و شرایط زندگی ما دشوار است وما درآمد کافی به جز حقوق مستمری پدرم نداریم که این مبلغ نمیتواند نیازهای ما را تامین کند.
شایان ذکر است که میلیونها سعودی فقیر در بسیاری از مناطق ، به ویژه مناطقی که در حاشیه قرار دارند ،از بی توجهی دولت سعودی رنج میبرند.
در زمانی که گزارشهای غیررسمی نرخ فقر در عربستان سعودی را بین 15 تا 25 درصد تخمین زده بودند واشنگتن پست آمریکایی در گزارشی افزایش نرخ بیکاری و فقر در عربستان را تأکید کرد و نوشت که بین دو تا چهار میلیون سعودی در این کشور زندگی می کنند کمتر از 530 دلار در ماه ، یعنی 17 دلار در روز) در آمد دارند و دولت سعودی نرخ فقر در عربستان را پنهان میکند.
بانک جهانی در گزارش «چشم اندازهای اقتصادی عربستان» که در 16 آوریل 2018 صادر شد ، به خطر افزایش نرخ فقر در سالهای آینده در عربستان هشدار داد.
دولت عربستان در دسامبر 2017 نرمافزار «حساب شهروند» را برای حمایت از افراد کم درآمد راه اندازی کرد ، که شاخص های آن تشدید فقر در این کشور را نشان میدهد ، زیرا تعداد افراد ذینفع به 12.5 میلیون نفر در ژوئن گذشته ، از مجموع تعداد سعودی ها حدود 20.5 میلیون رسید و ارزش حمایت مالی تخصیص یافته به این حساب تا ژوئیه گذشته از حدود 18 میلیارد ریال معادل 4.8 میلیارد دلار فراتر رفته است.
«مروان سلامه» مدیرکل مرکز بین المللی مشاورههای اقتصادی میگوید که ثروت کشورهای حاشیه خلیج فارس به صورت نابرابر در میان ملت توزیع شده ، با وجود این واقعیت که این کشورها حدود 35٪ از ذخایر جهانی نفت را و بیش از 2.5 تریلیون دلار دارایی ، معادل 37٪ از کل دارایی های کلیه صندوق های حاکمیت در جهان را در اختیار دارند.
اواسط آوریل سال جاری میلادی وبگاه «میدل ایست مانیتور» با انتشار گزارشی اعلام کرد که بیکاری رو به گسترش، نرخ فزاینده فقر، کسری در بودجه عمومی، افت شدید درآمدهای کلی و ذخایر ارزی، رکود در بازار، خروج کارگران خارجی از کشور، افت فراوان در سودآوری بانکها و شرکتهای بزرگ و دیرکرد پرداخت دستمزدها از شاخصهایی هستند که نشان از بحرانی بودن اقتصاد عربستان سعودی دارند.
شهروندان سعودی با معضلاتی مانند افزایش مخارج زندگی از جمله بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی و سوخت روبه رو هستند اگرچه این کشور بهعنوان بزرگترین تولیدکننده سوختهای فسیلی در جهان شهره باشد. علاوه بر آن بهای آب مصرفی، برق، حملونقل عمومی و صورتحساب تلفن و موبایل هم با افزایش روبرو شده و این امر با بالا رفتن میزان مالیات بر درآمد مخصوصاً مالیات بر ارزشافزوده، فشار بیشتری به شهروندان خواهد آورد.
سایتهای شبکههای اجتماعی در عربستان سعودی مملوء از فیلمهای شکایت شهروندان سعودی از فقر و گرسنگی در زمان حکومت «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است. ملت سعودی از فقر، گرسنگی و ناتوانی در پرداخت هزینههای اجاره و هزینه برق و آب شکایت دارند.
انتهای پیام/