تبدیل طرح فاز دو برج میلاد به بام فرهنگی و هنری تهران


تبدیل طرح فاز دو برج میلاد به بام فرهنگی و هنری تهران

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به تصویب کاهش بارگزاری مربوط به طرح فاز دو برج میلاد، گفت: رویکرد کلی ما تبیدل این محدوده به بام فرهنگی هنری شهر تهران است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری مشترک با پیروز حناچی شهردار تهران و معاون فنی و عمرانی شهردار، اظهار کرد: معاونت شهرسازی و معماری وظایف کلیدی در شهر برعهده دارد که ممکن است برخی از این وظایف طی سالهای مختلف به فراموشی سپرده شده باشد.

وی ادامه داد: عمده‌ترین تعریف معانت شهرسازی و معماری صدور پروانه ساخت و ساز شناخته شده بود اما بازگرداندن این حوزه به جایگاه اصلی‌اش مهمترین کاری بود که باید انجام می‌دادیم.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران تصریح کرد: وظیفه طرح‌های توسعه شهری این است که بستر مناسب برای تبادلات فرهنگی و اجتماعی را در یک بستر مناسب فراهم کند و به آن استمرار بخشد. در چارچوب پایبندی به طرحهای توسعه شهری که برای رسیدن به یک شهر خوب نیاز است، ماموریت حوزه شهرسازی و معماری عمدتا به تهیه طرح‌های شهری، اصلاح طرح‌های شهری و ارائه آنها به کمیسیون ماده 5 و حفظ دارایی‌های شهر و همچنین بسط و گسترش عدالت اجتماعی در شهر است.

وی ادامه داد: رویکرد اساسی این دوره مدیریت شهری حفظ دارایی‌های شهر و شهرنفروشی بوده که در این راستا اقدامات اساسی طی 30 ماه گذشته به وقوع پیوسته است. این اقدامات عمدتا ناظر بر رسیدن به شهر پایدار و شهرمطلوب است.

به گفته گلپایگانی حفظ ارزشهای طبیعی و تاریخی شهر و بسط عدالت اجتماعی باعث می شود دارایی های شهر در اختیار عده‌ای محدود قرار نگیرد.

وی با اشاره به طرح‌های موضوعی و موضعی شهر تهران، گفت: وقتی طرح جامع ساختار راهبردی برای تهران تصویب شد حدود 600 طرح موضعی تهیه شده بود که معاونت شهرسازی و معماری وظیفه داشت بخش عمده ای از آنها را به سامان برساند. همچنان نزدیک به 100 طرح موضوعی در دستور کار کمیسیون ماده 5 قرار دارد و با ابلاغ طرح تفصیلی از سال 91 نزدیک به 20 طرح موضوعی و موضعی تهیه و تصویب شد اما در 30 ماه گذشته 40 طرح موضوعی و موضعی درکمیسیون ماده 5 یا شورای عالی شهرسازی به تصویب رسیده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با اشاره به اجرای طرح محله نفرآباد در شهر ری، گفت: از 60 سال پیش که شورای عالی شهرسازی شکل گرفت برای حفظ ارزشهای معماری ایرانی که با روح اسلام آغشته است علی رغم اینکه در همه موارد در استفاده از آن تاکید شده اما نمونه‌ای اجرایی نادری با حفظ سنت معماری ایرانی اسلامی در سطوح فعلی شهری به چشم می خورد.

وی ادامه داد: در این راستا برای نخستین بار  محله نفرآباد که همجوار حرم عبدالعظیم حسنی(ع) است را براساس معماری ایرانی و اسلامی تهیه کردیم و به تصویب کمیسیون ماده 5 رساندیم. عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده و امیدواریم سرعت بیشتری بگیرد.

گلپایگانی افزود: خیابان ولی‌عصر نیز به عنوان طولانی‌ترین خیابان تهران که دارای ارزش تاریخی است، به ثبت ملی رسیده و مقدمات ثبت جهانی آن را نیز آماده کرده‌ایم. خیابان فداییان اسلام در جنوب شرق تهران نیز که از سی سال گذشته به عنوان یک محور بااهمیت بالا قلمداد می‌شد تا بتواند موتور محرک جنوب شهر باشد از فریز بودن خارج کردیم.

وی اظهار کرد: حدود 7 هزار هکتار به عنوان زمین‌های ذخیره نوسازی در نظر گرفته شده بود و قرار بود برای آن چارچوبی تهیه شود اما طبق این طرح 40 الی 50 درصد قطعات آن قرار است به توسعه خدمات هفتگانه در شهر تهران اختصاص یابد. برای محور شارباغ نیز مسابقه‌ای بین المللی برگزار شد و انتخاب طرح مناسب با نهایت دقت و مراقبت درحال انجام است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با بیان اینکه صدور پروانه ساخت و ساز ابزار قدرتمندی برای تحقق طرح‌های شهری است، گفت: اکنون هیچ پروانه‌ای خلاف ضوابط صادر نمی‌شود که این امر به دلیل استفاده درست از زیرساختهای نرم‌افزاری است که از  گذشته فراهم شده است. براین اساس امکان کنترل سیستمی نقشه ها را فراهم کردیم و اصولا اماکن خلاف وجود ندارد.

وی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی درباره دریافت عوارض علی الحساب در برخی مناطق تهران که مورد اعتراض یکی از اعضای شورای شهر نیز قرار گرفته بود، گفت: طبق برنامه های از پیش تعیین شده معاونت شهرسازی از 20 اردیبهشت امکان دریافت عوارض علی الحساب غیرممکن می شود و عوارض باید به صورت مشخص و سیستمی به ارباب رجوع اعلام شود.

گلپایگانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه معماری بی هویتی در تهران شکل گرفته و باعث شده ساختمان‌ها چشم انداز مناسبی نداشته باشند، گفت: چهره تهران حاصل یک فرایند طولانی مدت حدودا 50 ساله است البته بازگشت از این وضعیت 50 سال به طول نمی‌‌انجامد اما به هر ترتیب وضعیت قابل اصلاح است. از یک میلیون قطعه شهر تهران برای 300 هزار قطعه پروانه صادر شده و اگر مسیر را اصلاح کنیم تهران می تواند به یکی از زیباترین شهرها تبدیل شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات ما در این حوزه بازنگری اساسی در طرح تفصیلی در بخش مربوط به خط آسمان بوده  تجدیدنظرهایی در این زمینه صورت گرفته و قرار است ساخت‌وسازهای شهر تهران در پهنه مسکونی ساماندهی شود. امیدوارم با تصویب این طرح در شورای عالی شهرسازی بخشی از نارضایتی‌های مربوط به این موضوع برطرف شود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره طرح فاز دو برج میلاد، اظهار کرد: قرار بود دو هتل و برج اداری در این محدوده ایجاد شود اما کاهش بارگزاری آنها به تصویب کمیسیون ماده 5 رسیده و براساس این مصوبه عملیات اجرایی انجام خواهد شد اما رویکرد کلی ما این است که این محل به بام فرهنگی و هنری شهر تهران تبدیل شود وکالاهای فرهنگی صنایع دستی و ... که ریشه در فرهنگ و هویتمان دارد ارائه شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon