۲۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین رفع تداخل شد


211 هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین رفع تداخل شد

گروه استان‌ها- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ۹ پلاک معادل ۲۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین از سال ۹۵ تاکنون رفع تداخل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نخستین جلسه کمیسیون رفع تداخل اراضی کشاورزی استان بعدازظهر امروز با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل اقتصاد و دارایی، مدیرکل ثبت اسناد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در سالن جلسات ساختمان باغستان برگزار شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ابتدای این جلسه با بیان اینکه در 5 سال گذشته 211 هزار هکتار از اراضی و زمین‌های کشاوزی و منابع طبیعی استان قزوین رفع تداخل شده است، اظهار داشت: از این 211 هزار هکتار 121 هزار هکتار جزو محدوده اراضی ملی و 89 هزار هکتار هن جزو مستثنیات یا همان زمین‌های شخصی و خصوصی مردم بوده است.

فاطمه خمسه با یادآوری اینکه 489 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی در استان قزوین وجود دارد، اضافه کرد: با توجه به مشکلات مهم مردم برای استعلام‌گیری از 3 دستگاه اجرایی و حاکمیتی منابع طبیعی، امور اراضی و ثبت اسناد باید با تکمیل عملیات کاداستر یا حدنگاری در استان قزوین یک نقشه مشترک در اختیار هر 3 دستگاه یادشده قرار بگیرد تا مردم و سرمایه‌گذاران ما در این حوزه سرگردان نشوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نبود این نقشه‌های مشترک عملیات استعلام کاربری زمین‌ها به ویژه برای ایجاد واحدهای مسکونی و صنعتی وقت بسیار زیادی از مردم تلف می‌شود و نتیجه آن تلف شدن بیش از حد وقت و هزینه افراد است. به همین خاطر اگر حدنگاری تکمیل شده و نقشه‌های مشترک در اختیار دستگاه‌های متولی قرار بگیرد، رفع تداخل با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد.

نقشه‌های دهه 40 مبنای بایر یا دایر بودن اراضی قرار می‌گیرد

رئیس کمیسیون رفع تداخل اراضی کشاورزی استان قزوین با اشاره به مصوبات 28 بهمن‌ماه سال 99 گفت: بر اساس این مصوبات باید نقشه‌های کاربری اراضی از دهه 1340 تا امروز مبنای تشخیص بایر یا دایر بودن اراضی کشاورزی قرار گیرد تا با مشکلاتی مانند زمین‌خواری‌های هفت‌سنگان و صدور مجوز ساخت برای تعاونی‌ها در اراضی کشاورزی و منابع طبیعی روبه‌رو نشویم.

خمسه افزود: در نهایت مبنا قرار دادن نقشه‌های دهه 40 می‌تواند روشن‌کننده ادعاهای مختلف افراد و دستگاه‌ها در مورد کاربری زمین‌های مورد اختلاف باشد و بار پرونده‌های ورودی به کمیسیون رفع تداخلات را کاهش دهد.

بدون کاداستر روشن شدن کاربری اراضی سخت است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به فصل‌الخطاب بودن نقشه‌نگاری کاداستر در بحث تعیین کاربری و رفع تداخلات ارضی گفت:‌ اگر مبنای ما کاداستر نباشد، در آن صورت مثل امروز هر کسی با هر سند و قولنامه‌ای ادعایی برای کاربری یک زمین مطرح می‌کند و اگر هم با درخواست او برای احداث یک واحد تولیدی در یک زمین منابع ملی مخالفت شود، موضوع را به دستگاه قضا می‌کشاند.

محسن قاسم‌زاده اضافه کرد:‌ در ضمن یکی از مشکلات ما در استان قزوین همین مشخص نبودن محدوده برخی اراضی است که سبب می‌شود که دستگاه‌های مختلف عمران و اوقاف بعضاً در این حوزه ادعاهایی مطرح کنند که رد یا تأیید آنها بسیار سخت خواهد بود.

به گزارش تسنیم، در نهایت در پایان این جلسه قرار شد که نقشه‌های دهه 40 هم در میزان تشخیص دایر و بایر بودن اراضی مورد استفاده دستگاه‌های سه‌گانه امور اراضی، منابع طبیعی و ثبت اسناد قرار بگیرد.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon