وضعیت نابسامان اصناف زنجان در پی تعطیلیهای کرونایی/ "تسهیلات دولت کفاف یک ماه اجاره را هم نمیدهد"
گروه استانها ــ با اینکه نزدیک به دو ماه از شروع سال جدید میگذرد اما به لطف تعطیلیهای کرونایی کاسبان زنجانی چیزی دشت نکردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، در حالی که شرایط اقتصادی جامعه به دلیل فشار تحریمها و تورم بالا در وضعیت مناسبی قرار ندارد، محدودیتهای ایجاد شده به واسطه شیوع ویروس کرونا میزان تحمل مردم را کاهش داده و زیر بار نبود درآمد و افزایش لحظهای قیمتها کاسه صبر مردم لبریز شده است.
با اینکه نزدیک به دو ماه از شروع سال جدید میگذرد اما شنبه این هفته نخستین روز کاری سال جدید اصناف در استان زنجان بوده است. وضعیت قرمز کرونایی و تشدید محدودیتها، ستاد کرونا و مسئولان را ملزم به ایجاد چنین محدودیتی کرد اما به نظر میرسد که در این بازه به هیچ وجه اوضاع اقتصادی اصناف در نظر گرفته نشده است و نتیجه مطیع بودن اصناف به فرامین ستاد کرونا تنها به تحقق نیافتن وعدهها و بیتوجهی به آنها ختم شده است.
با وجود اینکه در این مدت بارها و بارها مردم از طرق مختلف خواستار حمایت و نگاه ویژه دولت برای عبور از این گذرگاه سخت در این برهه حساس بودند اما واکنش مثمر ثمری از سوی دولت تدبیر و امید به چشم نمیخورد، اما سوال این است که آیا اگر تنها یک ماه حقوق مسئولان بالا رتبه دولتی کاهش یابد سکوت خواهند کرد؟ آیا میتوان در مقابل نبود هیچ حمایتی همچنان از اصناف که در واقعیت همان مردم عادی کشور هستند انتظار همراهی داشت؟
در این راستا سیدمحمود موسوی، رئیس اتاق اصناف استان زنجان در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه بخش عظیم صنوف گروه دو از شنبه این هفته شروع به کار کردهاند، اظهار داشت: علیرغم اینکه همه سال گذشته محدودیت و تعطیلی برای اصناف وجود داشت اما از ابتدای سال جاری تمام پاساژها و بازارها تعطیل بودهاند و اوضاع اصناف مناسب نیست و این در حالی است که هیچ یک از وعده و وعیدهای دولت در هیچ کجای کشور عملیاتی نشد.
وی با اشاره به وضعیت تالارها که یکی از متضررترین صنوف بودهاند، گفت: برای مثال فعالیت این صنف در ارتباط مستقیم با حدود 10 صنف دیگر قرار دارد که وضعیت اقتصادی همگی آنها را تحت تاثیر قرار داده است و همه فعالان این حوزه درماندهاند. با این حال دولت به جای حمایت دستورالعملهایی را ارائه میدهد که بیشتر هزینه مازاد است و در عمل هیچ کارایی ندارد.
رئیس اتاق اصناف زنجان در زمینه موضوع ممیز بهداشتی که ناظران بهداشت باید از طریق خود صنف مربوطه استخدام شوند که بر بهداشت آنها نظارت کنند، عنوان کرد: این اقدام علاوه بر اینکه سالها است در دستور کار قرار دارد اما به تازگی عملیاتی میشود و در عمل کاملا غیرمنطقی است و هزینه آن نیز بر دوش صنف گذاشته شده است که نیاز به تامل بیشتر دارد و این تنها یک نمونه از بیتوجهی دولت به اصناف است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی اصناف قشر معتمد جامعه بودهاند و در حالی که هیچ بار مالی برای دولت نداشتهاند، هر زمان که نیاز بوده به کمک آن آمدهاند که نمونه آن کمکهای اصناف در سیل، زلزله و بلایای دیگر است که در سالهای اخیر کم نبوده است. حتی این قشر در زمان دفاع مقدس به شکل خودجوش علاوه بر اینکه به جبههها اعزام میشدند، کمکهای مالی زیادی را برای رزمندگان ارسال میکردند.
موسوی ابراز کرد: خواهشمندیم در حالی که اصناف در این سالها از هیچ کمکی دریغ نکردهاند دولت نیز در این برهه حساس حمایت درست و به جای خود را برای آنها در نظر بگیرد. در سال 1400 هنوز کاسبان زنجانی چیزی دشت نکردهاند و واقعا روزهای سختی را سپری میکنند.
وی در پایان گفت: تعطیلیهای اصناف دور از عدالت است. در این یک سال گذشته بسیاری از چکهای اصناف برگشت خورده است و ما انتظار داریم دولت همزمان با تعطیلیهای اصناف، بانکها را هم تعطیل کند.
افزایش وامهای کرونایی
از سوی دیگر هم ناصر فغفوری رئیس سازمان صمت استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: از دولت محترم تقاضا داریم از آنجایی که اصناف زنجانی در دوران کرونایی بسیار متضرر شدهاند، کمی مبلغ وامهای کرونایی افزایش یابد چرا که این وامها حتی کفاف یک ماه از اجاره مغازه آنها را نمیکند.
با تمام آنچه گفته شد، دوران شعار و وعده و وعید به اتمام رسیده است و وضعیت کنونی جامعه مرد میدان میطلبد. بیتوجهی و ناتوانی دولت فعلی در کمک به اصناف و ارائه سیاست درست در بهبود شرایط اقتصادی گرد ناامیدی را در جامعه پراکنده است، در حالی که دولت برای سفرهای نوروزی فرش قرمز کرونایی پهن میکرد باید به فکر "اقتصادی" بود که اکنون به واسطه پیک چهارم کرونا به خواب زمستانی در قلب بهار 1400 رفته است.
انتهای پیام/س