علیزاده: قهرمانان قرآنی از مشکل مسکن رنج میبرند/ رهبر انقلاب علت موفقیتم در مسابقات مالزی را خادمی حرم رضوی دانست
نفر اول مسابقات قرآن مالزی، ایجاد رفاه برای قهرمانان قرآنی را یکی از دغدغههای اصلیاش عنوان کرد و گفت: باید مشکلات و موانع پیشروی قهرمانان قرآنی رفع شود تا با فراغبال بتوانند در رقابتهای مختلف حاضر شوند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، "حامد علیزاده" نفر اول رشته قرائت مسابقات بینالمللی قرآن کشور مالزی با اشاره به اینکه رسیدن به حد مطلوب قرائت قرآن در تلاوتهای مسابقهای بدست میآید، گفت: در تلاوت مسابقهای همه معیارها و مشخصههای یک تلاوت توسط داوران ارزیابی میشود.
وی ایجاد رفاه برای قهرمانان قرآنی و مقامآوران رشتههای قرآنی را یکی از دغدغههای اصلیاش عنوان کرد و در این باره افزود: باید مشکلات و موانع پیشروی قهرمانان قرآنی رفع شود تا با فراغبال بتوانند در رقابتهای مختلف حاضر شوند.
در ادامه مشروح گفتوگو با حامد علیزاده را میخوانید.
آیا قاریان قرآن پس از حضور در مسابقات و کسب رتبه به حد مطلوب قرائت میرسند؟
تلاوت در دو بخش خلاصه میشود. اولی، تلاوت مجلسی است و دیگری تلاوت مسابقهای. معیارهای مختلفی در دو بخش وجود دارد. شاید بتوان اینگونه گفت که حد مطلوب قرائت در تلاوت مسابقهای بدست میآید. در مسابقات، معیارها و فاکتورها برای کسب بالاترین امتیاز مشخص است؛ از این جهت که تمام مشخصههای یک تلاوت محوری در مسابقات توسط داوران ارزیابی میشود.
در تلاوت مجلسی اما این مسائل خیلی مورد توجه قرار نمیگیرد. تلاوت مجلسی باید گرم و گیرا و مردمپسند باشد. در تلاوت مجلسی، مردماند که قاری و نوع تلاوت را ارزیابی میکنند. در مسابقات، خیلی نمیتوان به نغمه اضافه کرد چراکه اگر یه مقدار طول و تفصیل دهید از شما نمره کم میشود. نهایتاً هرچقدر هم هنر داشته باشید هر نغمه را در سه یا پنج نفس میخوانید. ما در مجلسیخوانی، کسی از شما ایرادی نمیگیرد. در تلاوت مجلسی برای اینکه شما باید لحن را بسیار مناسب ادا کنید خیلی از ظرافتهای تجویدی کاسته میشود.
پس می توان اینگونه گفت که یک قاری مسابقهای میتواند در مجلس هم خوب بخواند اما یک قاری مجلسیخوان لزوماً نمیتواند در مسابقات موفق باشد؟
دقیقاً همینطور است. بهترین وجه برای این مسأله این است که قاری هر دو وجه را دارا باشد. هم در مسابقات موفق باشد و هم در مجلس بتوانید تلاوتی موفق را داشته باشد.
علت موفقیت قاری برتر مالزی از نظر رهبر انقلاب
در سالهای اخیر مشهد مقدس پایگاه تربیت قاریان و حافظان برتر شده است. چه مؤلفهای در مشهد وجود دارد که آنجا را مهد قاریان و حافظان کرده است؟
مشهد دو ویژگی دارد که این شهر را به پایگاه قرآنیان تبدیل کرده است. مهمترین فاکتور که برای کسی پوشیده نیست، مجاورت قاریان مشهدی با حرم علی ابن موسی الرضا (ع) است. خاطرم است وقتی از مسابقات مالزی برگشتم و خدمت رهبر انقلاب رسیدم. ایشان فرمودند: اگر شما در این مسابقات رتبهای کسب کردید یقیناً از تلاش و همت خودتان بوده اما آنچه شما را به مقام اولی رساند، تلاوتها و اذانهایی بود که در حرم علی بن موسی الرضا (ع) اجرا شده است. آن نمکی که تلاوتهای حرم در صدای شما گذاشته سبب شده تا این رتبه برای شما بدست بیاید.
سخن حضرت آقا خیلی به دلم نشست. قبل از اعزام به مسابقات، حال و هوای خوبی در حرم امام رضا (ع) داشتم. یادم است چند ساعت پیش از اعزام وقتی برای عرض ارادت به حرم رفتم، خطاب به حضرت عرض کردم که من قصد دارم به مسابقات بروم؛ اگر حامد علیزاده در این مسابقات مقامی کسب نکند هیچ ایراد و اشکالی بوجود نمیآید اما اگر خادم امام رضا (ع) و موذن حرم در این مسابقات مقام نیاورد، دور از شأن شما است و همه میگویند که موذن حرم نتوانست مقام بیاورد.
کسب رتبه در مسابقات مالزی به منزله درآوردن لقمه از دهان شیر است
مسابقات قرآن مالزی چه ویژگیهایی دارد؟ حضور استاد شاهمیوه بهعنوان استاد راهنما تا چه میزان در کسب رتبه شما مؤثر بود؟
رتبه اول در مسابقات مالزی به منزله درآوردن لقمه از دهان شیر است. آنها براحتی نمره نمیدهند. قاری باید بجنگد تا رتبه را بدست بیارود. نماینده جمهوری اسلامی ایران بهعنوان تنها نماینده مکتب تشیع در جهان اسلام باید خود را آماده کند تا در رقابتی سخت و تنگاتنگ مقام کسب کند. کشور مالزی هرساله وقتی میخواهد به کشورهای مدعی تلاوت برای اعزام قاری دعوتنامه ارسال کند این نکته را مطرح میکند که بهترینهایتان را به این مسابقات اعزام کنید. واقعاً هم همین است. وقتی با استاد شاهمیوه تلاوتها را بررسی میکردیم یکی بهتر از دیگری بود.
من با آمادگی کامل به این مسابقات رفتم. امید داشتم که مقام اول را کسب خواهم کرد. یکی از خبرگزاریها در فرودگاه امام خمینی (ره) با من تماس گرفت و مصاحبهای را درباره روحیه و میزان آمادگیام پرسید. به آن خبرنگار گفتم که این را تیتر کن که حامد علیزاده میرود و سالن مسابقات مالزی را به لرزه در میآورد. استاد شاهمیوه گفت حالا یه مقدار با تأمل بیشتر این نکته را مطرح کن. گفتم استاد، من آمدم تا مقام اول را بدست بیاورم و به ایران برگردم.
استاد شاهمیوه همچون پدر همراهم بود
استاد شاهمیوه در مسابقات مالزی برایم دو وجه داشتند. یکی وجه استاد و شاگردی که واقعاً همراهم بودند و استادانه قرعهها و تلاوتها و مسائل دیگر را بررسی میکردند اما وجه اصلی حضور ایشان این بود که همانند پدر در کنارم بودند و به من روحیه میدادند. وقتی تلاوت متسابقین را در صحن مسابقات میشنیدم بعضاً رنگ میباختم و وقتی به هتل میآمدم در مقابل آیینه به خودم میگفتم این قاری خیلی خوب خواند. استاد شاهمیوه به خاطر اینکه فشار و استرس را از من بردارد میگفت "علیزاده تو در اولین اوج این قاری را میگیری". من دوباره از یخ وارفته به اوج میرسیدم.
شما دغدغهای دارید که محقق نشده باشد؟
یکی از دغدغههایی که ما قاریان و حافظان که دارای مقام و رتبه هستیم، نداشتن رفاه و بهویژه مشکل مسکن است. اگر تمام ادوار مسابقات داخلی و خارجی را بررسی کنیم شاید 40 تا 50 نفر هستند که از مشکل مسکن رنج میبرند. آیا یک ساختمان 40 واحدی برای قهرمانان قرآنی چقدر هزینه دارد؟ من حتی بیمه خدمات درمانی هم ندارم. اغلب قرآنیان از مقولههای معیشت و درمان به شدت رنج میبرند. بنابراین از مسئولان میخواهیم که توجه ویژهای به این قشر داشته باشند.
انتهای پیام/