جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| نفس‌های پایانی ‌پیک‌ چهارم / ایرانگردی ویروس آفریقایی / هرمزگان نگرانی تازه برای انتشار ویروس جهش یافته+ نقشه و نمودار


جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| نفس‌های پایانی ‌پیک‌ چهارم / ایرانگردی ویروس آفریقایی / هرمزگان نگرانی تازه برای انتشار ویروس جهش یافته+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ روز گذشته درحالی مرگ دو نفر از هموطنان براثر ابتلا به ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی کرونا تایید شد که کارشناسان براین باورند قدرت سرایت بالای این ویروس می‌تواند بحرانی تازه در سراسر کشور ایجاد کند.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، روز گذشته رسماً مرگ دو هموطن در استان هرمزگان براثر ابتلا به ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی کرونا در استان هرمزگان تایید شد، درحالی که مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا همواره نسبت به انتشار این نوع از ویروس منحوس و آثار مخرب آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

نزدیک به 10 روز پیش بود که مسئولان وزارت بهداشت رسماً ورود ویروس جهش یافته هندی کرونا به کشور را تایید کردند، خبری که می‌توان از آن به عنوان سوغاتی شوم کارگران هندی یاد کرد و به سرعت شاهد تایید گردش این ویروس در استان هرمزگان، بوشهر و البته آذربایجان غربی بودیم.

اتفاقی که ظاهرا تنها با گذشت همان دوره نهفتگی ویروس یا 14 تا 12 روزی که برای بروز علایم بیماری پزشکان تایید کردند، به نگرانی تازه‌ای برای نظام بهداشت و درمان ایران تبدیل شده است. چون قدرت سرایت بالای این نوع از ویروس، تهاجمی‌تر شدنش و البته عدم پاسخ به درمان‌های موجود می‌تواند دردسری بسیار نگران کننده برای ایران شناخته شود.

ایرانی که به گفته وزیر بهداشت درصورت آغاز چرخش ویروس جهش یافته هندی و انگلیسی در آن تضمینی برای استوار ماندن کادر درمانش نیست و احتمالا اخبار نگران کننده بسیار بدتری را در رسانه‌ها با ایرانگردی این نوع از ویروس‌ کرونا خواهیم شنید و نباید فراموش کنیم که در بسیاری از آزمایشگاه‌های تشخیصی معمول امکان شناسایی این نوع از ویروس‌های جهش یافته وجود ندارد..

به‌هرحال مسئولان بهداشت و درمان استان هرمزگان دیروز رسما تایید کردند که دو هموطن 71 و 28 ساله در شهرستان‌های پارسیان و میناب به دلیل ابتلا به ویروس جهش‌یافته هندی و آفریقایی کرونا جان خود را از دست داده‌اند؛ خبری که با توجه به سن این دو نفر نشان می‌دهد خطر جدی و البته بسیار تلخ است.

نگرانی بیشتر درست زمانی ایجاد می‌شود که ظاهرا در همین استان از دو هفته پیش تا امروز 44 مورد کرونای آفریقایی هم فقط در شهرستان‌های پارسیان، بندرعباس و بندرلنگه شناسایی شده است درست شهرستان‌هایی که از نظر تردد، جمعیت و البته میزان جمعیت سیال می‌تواند محلی برای آغاز سفر دور ایران ویروس جهش یافته باشدو اتفاقاً مسئولان بهداشت و درمان همین استان معتقدند چرخه ورود ویروس جهش یافته آفریقایی به مناطق همجوار شهرستان‌های یاد شده آغاز شده است.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه ضمن ابراز نگرانی از احتمال آغاز کانون‌های بسیار خطرناک و بحرانی با ویروس جهش یافته تاکید دارند: ترسیم مسیر حرکتی این 44 مورد ابتلا در نوار ساحلی خلیج فارس نشان می‌دهد احتمالا باید در هفته آینده منتظر تایید ابتلا در استان‌های کرمان، بوشهر و البته فارس نیز باشیم .

 این گروه معتقدند با درنظر گرفتن مدل سرایتی ویروس ووهان یعنی 2.5 نفر به ازای هر یک بیمار در 5 روز دور از واقعیت نیست که از دو هفته پیش تا تایید رسمی مرگ دو مورد به دلیل ابتلا به این ویروس و البته ابتلای قطعی 44 مورد تاکنون چیزی حدود 150 مورد ابتلای قطعی به ویروس آفریقای جنوبی رخ داده باشد.

نگرانی اصلی این گروه از متخصصان بهداشت و درمان اینجاست که با درنظر گرفتن جابجایی گسترده جمعیت از مناطق یاد شده به شهرهای صنعتی و البته پایتخت ایرانگردی ویروس آفریقایی رسماً آغاز شده باشد و شاهد مثالش هم تایید ورود ویروس هندی به شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی است، یعنی از جنوب ایران به شمال غربی کشور آنهم فقط در چند روز که قطعا عامل نگرانی گسترده است.

البته این پایان ماجرا نیست چون نگرانی فقط در محدوده‌های مشخص شده نقشه بالا وجود ندارد و به دلیل ترددهای مرزی میان کشورهای همسایه شرقی ایران یعنی در استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و البته کرمان احتمال بروز مشکل در آینده نزدیک وجود دارد هرچند تا این لحظه هیچ خبر رسمی و تایید شده از وجود این نوع ویروس جهش یافته از سوی وزارت بهداشت منتشر نشده است، اما کاهش رعایت پروتکل‌ها در این مناطق می‌تواند دردسری بزرگ و باری بسیار سنگین برای نظام سلامت ایران ایجاد کند.

کارشناسان بهداشت و درمان  براین موضوع اتفاق نظر دارند که جمعیت سیال و البته جابجایی احتمالی بیماران بدون علامت - که در ایران سابقه‌دار است و چندی پیش شاهد جابجایی 40 هزار بیمار کرونا مثبت بوده‌ایم - به‌خصوص در کلانشهرهایی مثل تهران، اصفهان و شهرهای صنعتی در هفته‌های آینده می‌تواند چالشی قابل تامل باشد.

این گروه معتقدند رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و ادامه محدودیت‌ فعالیت اصناف، ادارات، سازمان‌ها و موسسات در کلانشهرها الزامی است چون تردد در سطح شهر و استفاده از وسایل نقلیه عمومی می‌تواند سرعت انتشار احتمالی ویروس جهش یافته و افزایش بار ورودی بیماران تازه به مراکز درمانی بسیار بسیار گسترش دهد، خصوصاً اینکه شناسایی بیماران مبتلا به ویروس جهش یافته کمی دشوارتر شده و همه آزمایشگاه‌ها امکان این کار را ندارند.

در این زمینه البته بیماریابی فعال و اعمال قرنطینه اجباری تمامی افرادی که با بیماران ارتباط داشته‌اند در دوره نهفتگی ویروس راهکاری بسیار کارآمد است که در کشورهای توسعه یافته مثل انگلستان، استرالیا، هلند و آلمان استفاده شده و اتفاقا دستاوردهای بسیاری داشته است، از این رو افزایش تعداد مراکز تست رایگان، شناسایی دقیق بیماران  و قرنطینه آنها اکنون بهترین و ایمن‌ترین راهکار است.

شیب‌نزولی پیک‌چهارم در اغلب نقاط

در همین حال گزارش‌های منتشر شده از سوی وزارت بهداشت بیانگر این نکته است که خوشبختانه پیک‌چهارم همه‌گیری کرونا با گردش غالب ویروس انگلیسی سیرنزولی خودرا همچنان طی می‌کند اما این روند در برخی نقاط با سرعت کمتری نسبت به سایر بخش‌ها ادامه دارد که برای تثبیت شرایط ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید دارد رعایت پروتکل‌ها تعیین کننده است.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی هموطنان در ادارات، مراکزخرید، سیستم حمل و نقل عمومی و از همه مهمتر در خانواده‌ها می‌تواند عامل قابل توجهی در کاهش سرعت چرخه انتقال بیماری باشد و در این میانه با کاهش تعداد موارد ابتلای جدید این فرصت به کادر درمانی ایران داده می‌شود تا بتوانند قدرت خود را بازیابی کنند تا درصورت بروز مشکلات آتی توان مقاومت داشته باشند.

 

جان باختن 7 هرمزگانی دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در شبانه روز گذشته تمامی آمارهای مرتبط با بیماری کرونا در استان هرمزگان روند افزایشی داشته است و همچنان علائمی از پایان اوج کرونا در این استان دیده نمی‌شود. 

از طرفی جان باختن دو بیمار مبتلا به کرونای نوع هندی و آفریقایی سبب بروز نگرانی بسیاری در بین مردم و مسئولان شده و احتمال می‌رود به زودی این سوش‌ها در هرمزگان شیوع پیدا کند. 

آمارهای شبانه روز گذشته حاکی از آن است که در این روز متاسفانه 7 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان جان خود را از دست دادند و شمار قطعی جان باختگان کرونایی استان به رقم 1202 نفر رسید. 

این بیماران شامل 1 زن و 6 مرد در محدوده سنی 41 تا 89 سال و از شهرستان‌های بندرعباس، رودان و میناب بودند.

از طرفی هنوز همچنان روند مراجعه به بیمارستان‌ها از سوی بیماران رشد دارد و خبری از کاهش آمار در این زمینه نیز نشده است. 

در حال حاضر 428 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری هستند که از این تعداد 70 بیمار تحت مراقبت‌های ویژه پزشکی بوده و در آی‌سی‌یو بستری شده‌اند و وضعیت 11 بیمار نیز وخیم است. 

آمار مرتبط با بیماران قرنطینه خانگی نیز با رشدی اندک مواجه بوده و در حال حاضر 5792 نفر در قرنطینه خانگی درحال سپری کردن دوران 2 هفته‌ای این قرنطینه هستند. 

روند شیوع ویروس کرونا در مازندران افزایشی است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  ساری، حدود 15 ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و به تناسب آن مازندران از استان‌هایی بوده که دارای شکنندگی و خطرآفرینی بسیاری نسبت به شیوع ویروس کرونا نسبت به استان‌های دیگر کشور است. 

اکنون شاخص مرگ و میر کرونایی در مازندران کاهشی بوده ولی به واسطه اینکه ورودی مسافر در مازندران در روزهای قبل از عید فطر به مازندران افزایشی بوده، هر روز بر تعداد بیماران کرونایی در مراکز بیمارستانی استان به صورت پلکانی افزایش می‌یابد و اکنون 670 بیمار کرونایی در مراکز بیمارسانی استان حضور دارند.

متاسفانه حضور مردم و مسافران در روز عید فطر به دل طبیعت و تفرجگاه‌ها و سواحل به صورت محسوس بسیاری بوده و کمتر افراد حاضر در این اماکن بودند که مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

به گفته سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، 106 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران شناسایی و 120 فرد مشکوک بستری شده از بیمارستان‌ها مرخص شدند.

وی افزود: هم اکنون 524 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد 132 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

فرزاد جلالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به پذیرش 29 بیمار جدید و ترخیصی 24 بهبودیافته در مراکز بهداشتی و درمانی بابل، گفت: با بستری 37 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه، 148 نفر در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند.

180 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 180 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 34 هزار و 202 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 289 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 173 بیمار حاد تنفسی و 90 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

سیر نزولی کرونا در کاشان ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد به نحوی که به نظر می‌رسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی وخیم‌تر از شرایط قرمز باشد و وجود تعداد بالای بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 17 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 13 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و چهار نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 41 و حداکثر 83 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء 29 سال و حداکثر 105 سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 220 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 195 بیمار در شهرستان کاشان و 25 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.

وی از بستری 39 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار آقا 68 ساله و دو بیمار خانوم 69 و 71 ساله در شهرستان کاشان و یک نفر خانم 84 ساله بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 58 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد قابل توجهی بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و 660 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

60 درصد موارد ابتلا به کرونا در خوزستان از طریق دورهمی خانوادگی است

مهران احمدی بلوطکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: یکی از سنت‌های خوب اقوام و طوایف خوزستانی برگزاری مراسم‌های عید سعید فطر است.

وی افزود: در روزهای اخیر پیام های متعددی از سوی علما، نخبگان و فرهیختگان مبنی بر عدم حضور مردم در مراسم عید فطر و دید و بازدیدهای عید منتشر شده است که امیدواریم با توجه به شیوع بیماری کرونا، تمامی شهروندان عزیز این هشدارها را جدی گرفته و از برگزاری مراسم‌های عید دیدنی و دورهمی های خانوادگی خودداری کنند.

احمدی بیان داشت: 60 درصد میزان ابتلا به کرونا ناشی از تجمعات و مراسم‌های خانوادگی است و در پیک جدید کرونا روزانه شمار زیادی از همشهری‌های ما جان خود را از دست می‌دهند.

وی  تصریح کرد: این عامل موردی است قابل پیشگیری و بسیار تأسف برانگیز است که همشهریان خود را به این دلیل قابل پیشگیری از دست بدهیم.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: هم اکنون کار تزریق واکسن به ترتیب گروه‌های سنی در تمامی مراکز بهداشت غرب اهواز از ساعت 8 صبح لغایت 18 در حال انجام می باشد و امیدواریم حال که بارقه امیدی برای مبارزه با این اپیدمی ایجاد شده است با غفلت مردم عزیزمان به هدر نرود.

وی از همشهریان خود خواست تا صبوری پیشه کنند و در ایام عید فطر از تجمعات و دورهمی های خانوادگی اجتناب کنند به امید خدا با انجام واکسیناسیون عمومی و رسیدن به ایمنی جمعی همه با هم و در کنار عزیزانمان جشن خواهیم گرفت و چه بهتر که در آن روز نادم و پشیمان نباشیم.

شناسایی 111 مبتلای جدید به کووید 19 در استان سمنان

حبیب‌الله خجسته پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، با اشاره به آمار مبتلایان و جان‌باختگان بیماری کرونا در شبانه‌روز گذشته اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته 111 مبتلای جدید در مراکز درمانی و بیمارستانی استان سمنان و در مناطق تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود شناسایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: با احتساب این تعداد افراد مجموع مبتلایان به بیماری کرونا در استان سمنان به 37 هزار و 676 نفر رسید.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان با بیان اینکه در شبانه‌روز گذشته متأسفانه یک نفر از هم استانی‌ها در اثر بیماری کرونا فوت شدند؛ خاطر نشان کرد: آمار جان‌باختگان کرونا از ابتدای شیوع تا کنون به یک هزار و 66 نفر رسید.

خجسته پور از ترخیص 31 بیمار کرونایی در 24 ساعت اخیر خبر داد و افزود: خوشبختانه تعداد افراد بهبود یافته از بیماری کرونا در استان سمنان مطلوب بوده و از ابتدای بیماری تا کنون نیز 10 هزار و 14 نفر با حال مناسب از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود مرخص شدند.

وی تعداد افراد بستری در بیمارستان‌های استان سمنان را 237 نفر عنوان کرد و گفت: از ابتدای بیماری کرونا تا کنون تعداد 28 هزار و 361 نفر مبتلا به بیماری نیز به‌صورت سرپایی شناسایی شدند.

سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان با بیان اینکه همه باید به فکر کادر درمان باشیم افزود: مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از سفر و دورهمی‌ها به کمک کادر درمان بیایند.

29 نفر  براثر کرونا در اصفهان جان باختند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان ، ویروس منحوس کرونا در کمین نشسته تا با کوچک‌ترین اشتباهی موجی جدید را راه بیندازد. و تا زمان واکسینه شدن  پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی تنها سد دفاعی در مقابل این دشمن هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی  اصفهان  با اشاره به آمار مبتلایان به کرونا در استان اظهار داشت: براساس آخرین آمار از 2708 فرد مشکوک به کووید19 نمونه‌گیری شد که از این تعداد تست 918 نفر مثبت بود، بر این اساس 284نفر به بیماران بستری شده مبتلا به ویروس کرونا افزوده شد و تعداد کل افراد بستری در بیمارستان به 1710کاهش یافت.

آرش نجیمی ادامه داد: خوشبختانه 304نفر در شبانه‌روز گذشته از بیمارستان مرخص شدند و این در حالی است که 314بیمار نیز همچنان در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند. متاسفانه طی 24 ساعت گذشته 29 مورد فوتی قطعی و مشکوک به همراه داشتیم که از این تعداد 16 نفر فوت مثبت قطعی بودند.

مجموع مبتلایان به کرونا در ایلام به 37 هزار و 615 نفر افزایش یافت

محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام با بیان اینکه کرونا تمام نشده است و شهروندان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از خطر آلودگی به این ویروس و روند افزایش مبتلایان پیشگیری کنند اظهار داشت: مجموع مبتلایان به کرونا در ایلام به 37 هزار و 615 نفر افزایش یافت.

رئیس دانشگاه ایلام گفت:طی 24 ساعت گذشته تعداد 115 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

وی بیان کرد: خوشبختانه در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان نداشتیم و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا این لحظه 767 نفر است.

کریمیان به بستری‌های جدید اشاره کرد و افزود: طی شبانه روز گذشته 28 بستری جدید ناشی از کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بسترهای موجود استان به 145 نفر کاهش یافت.

وی افزود: از بستری های جدید 9 نفر مربوط به ایلام، چهار نفر آبدانان، سه نفر ایوان، سه نفر چرداول، سه نفر دهلران، سه نفر مهران و 2 نفر دره شهر و یک نفر نیز مربوط به ملکشاهی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شهرستان های ایلام، ایوان، مهران، چوار، چرداول، دهلران، دره شهر، آبدانان در وضعیت نارنجی و سیروان، بدره، ملکشاهی و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.

آمارهای کرونایی بار دیگر در آذربایجان‌غربی کاهشی شدند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، برخلاف روزهای آغازین هفته، تمامی آمارهای کرونایی در آذربایجان‌غربی بار دیگر به‌صورت جزئی کاهش داشته است که اگر خیز دیگری نداشته‌ باشد می‌توان امیدوار بود که شرایط بار دیگر به حالت اولیه بازگردد و حدأقل زیان‌های اقتصادی ناشی از کرونا بار دیگر جبران شود.

آذربایجان‌غربی یک استان کوهستانی است اما با این وجود چند ماه فصل گرما دارد که مردم با توجه به طولانی بودن روز در استان سعی در حضور در خارج از خانه دارند که این می‌تواند در روزهای پیش‌رو، کنترل بیماری کرونا و به خصوص پیک چهارم را سخت می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با ارائه آمار روزانه کرونا در استان گفت: خوشبختانه بار دیگر تعداد ابتلای روزانه کاهش نسبی داشته و در روز چهارشنبه 22 اردیبهشت‌ماه 555 نفر در استان به کرونا مبتلا شده‌اند که با احتساب آمار این روز، تعداد مبتلایان به 162 هزار و 164 نفر رسیده است.

جواد آقازاده با ابراز خرسندی از کاهش حدودی بستری‌ها در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در روز چهارشنبه کل بستری سندرم حاد تنفسی یک هزار و 161 نفر و بستری مشکوک 482 نفر در بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی گزارش شده است که از این تعداد، 84 نفر در ارومیه، 37 نفر در خوی، 21 نفر در میاندوآب و 20 نفر در بوکان بستری شده‌اند.

وی در خصوص فوتی‌های کرونایی آذربایجان‌غربی هم تصریح کرد: در 22 اردیبهشت‌ماه پنج نفر در ارومیه، دو نفر در شهرهای خوی و سلماس و یک نفر هم در شهرستان‌های ماکو، میاندوآب، مهاباد، تکاب و پیرانشهر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند که سبب شد تا جمع کل فوتی‌های روزانه استان در چهارشنبه به 14 نفر و جنع کل فوتی‌های کرونایی به چهار هزار و 409 نفر برسد.

5 بوشهری دیگر به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه ویروس کرونا جان همه افراد جامعه تهدید می‌کند اظهار داشت: برای اینکه از این بیماری در امان باشیم باید از ابزارهای تعیین شده همواره استفاده شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، استفاده مکرر از ماسک، پرهیز از دورهمی و تجمعات، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از مواد ضدعفونی کننده را از موارد مهم دانست و بیان کرد: تاکنون در جهان بیش از 161 میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد بیش از 3 میلیون و 350 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، از فوت 5 نفر دیگر در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: روز گذشته با جان باختن 5 بیمار کرونایی دیگر شامل 2 آقا و 3 خانم با بیماری زمینه‌ای، آمار فوتی‌های مبتلا به کرونا ویروس در استان بوشهر به یک‌هزار و 99 نفر رسید.  

کشمیری با بیان اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون 40 هزار نفر به علت ابتلا و یا مشکوک بودن به این ویروس نمونه‌برداری و یا بستری شده‌اند گفت: از مجموع بیماران مبتلا به این ویروس بیش از 87 درصد با بهبودی کامل از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند.

وی، تعداد بستری‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: در استان بوشهر هم اکنون 338 نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی این بستری هستند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به بستری 77 نفر بیمار جدید در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر افزود: 77 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ابتلای 40 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ترخیص 56 بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر در روز گذشته خاطر نشان کرد: اکنون 40 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه قرار دارند که از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 13 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری، از کاهشی شدن شیب ابتلا و بستری به کرونا در استان بوشهر خبر داد و تأکید کرد: برای مصون ماندن از ابتلا به کرونا ضمن استفاده مکرر از ماسک، از دورهمی خانوادگی و تجمعات پرهیز شود.

وی، بیان کرد: آمار فوتی‌های کرونایی با کاهش بستری‌ها نزولی می‌شود که هفته آینده امید می‌رود این مهم محقق شود.

75 بیمار بدحال کرونایی در بخش ICU بیمارستان‌های کردستان بستری هستند

فرزین رضاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از شناسایی 106 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تا کنون در استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 401 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های کردستان بستری هستند.

وی به آمار بستری‌شدگان در استان به تفکیک شهرستان‌های کردستان اشاره کرد و افزود: در حال 219 در بیمارستان‌های سنندج، سقز 42 نفر، مریوان 21 نفر، قروه 37 نفر، بیجار 11 نفر، کامیاران 26 نفر، دیواندره 8 نفر، بانه 35 نفر و دهگلان 2 نفر بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: هم‌اکنون 75 نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) استان بستری و حالشان وخیم است.

وی از مرگ 2 بیمار در 24 ساعت گذشته خبر داد و آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون را 1287 نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد 511نفر در سنندج، 238 نفر در سقز، 99 نفر در قروه، 74 نفر در کامیاران، 99 نفر در بانه، 73 نفر در دیواندره، 59نفر در بیجار، 111 نفر در مریوان، 20نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باختند که همه موارد به صورت بهداشتی و با رعایت دستورالعمل‌های مرتبط دفن شده‌‌اند.

رضاعی خطاب به شهروندان تاکید کرد: همچنان روند فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، اجرای اصول بهداشتی و قرنطینگی را تا قطع زنجیره این ویروس مهلک رعایت کنید در غیر این‌صورت افزایش تعداد زیاد مبتلایان و مرگ بر اثر کرونا در استان را شاهد خواهیم بود.

ثبات آمار بستری‌های مشکوک به کرونا در یزد

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به اینکه بستری‌های مشکوک به کرونا در استان یزد، امروز  به 361 نفر رسید اظهار داشت: در حال حاضر از این تعداد، 84 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته، 74 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند، تصریح کرد: در حال حاضر شهرستان‌های بافق و اشکذر در وضعیت زرد کرونایی و سایر شهرستان‌ها در وضعیت نارنجی قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر رعایت  شیوه‌نامه‌های بهداشتی و عدم برگزاری دورهمی‌های خانوادگی برای کنترل این بیماری و رسیدن به وضعیت آرامش به لحاظ شیوع کرونایی تاکید کرد.

آمار فوتی‌ها در اردبیل به 5 نفر رسید

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل  اظهار داشت: در اردبیل با تداوم روند آرام و نزولی کرونا در شبانه روز گذشته 28 نفر دیگر در استان به این ویروس مبتلا شده و 5 نفر دیگر هم جان باختند و هم اکنون در بیمارستان های استان 362 نفر مبتلا به کرونا بستری هستند که از این تعداد 66 نفر در بخش های ویژه تحت مراقبت قرار دارند.

وی بیان کرد: وضعیت کاهشی شیوع کرونا در این استان همچنان شکننده بوده و در صورت بی‌توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، احتمال صعودی شدن دوباره وجود دارد و امیدواریم از سفرهای غیرضروری و همه دورهمی‌ها مانند شب نشینی، عروسی و مراسم دید و بازدید جمعی عید فطر شد به شدت پرهیز شود.

حبیب‌زاده گفت: برای مهار این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت سفت و سخت ضروری است و هر تجمع ضروری حتما باید با زمان بسیار کم و رعایت فاصله 2 تا سه متری برگزار شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل برگزاری هر گونه تجمع را موجب افزایش شمار مبتلایان کرونا عنوان و اضافه کرد: مهم‌ترین خطر در روزهای آینده، برگزاری مراسم عروسی و سفر شهروندان است و باید این مساله فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شود.

وی با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا که دارای علایم حاد نبوده و در منزل حضور دارند، توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.

جنوب استان کرمان در شیب نزولی کرونا همچنان قرمز است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، در شرایطی که همچنان شاهد افت و خیز کرونا در استان کرمان هستیم جنوب استان همچنان بیشترین شهرستان‌های کرونایی را به خود اختصاص داده است و از پنج شهرستان قرمز کرونایی در استان، چهار شهرستان جیرفت، کهنوج، رودبار جنوب و قلعه گنج در جنوب و شهرستان سیرجان در غرب استان قرار دارد و در این شرایط مسئولان به اعمال محدودیت‌های تردد در تعطیلات پایان ماه رمضان امیدوارند.

در روزهایی که به نظر می‌رسد استان کرمان پیک چهارم کرونا را با 520 بیمار در نخستین هفته اردیبهشت را پشت سر گذاشته و شیب نزولی کرونا را در استان شاهد هستیم، در حال حاضر از 23 شهرستان استان، 11 شهرستان در وضعیت زرد و 7 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

مهدی شفیعی سخنگوی ستاد کرونا استان کرمان با اشاره به آخرین وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19تا روز گذشته اظهار داشت: 355 مورد موارد بستری قطعی کرونا در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی استان است که از این تعداد 204 نفر در سطح دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 32 نفر در سطح دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 64 نفر در سطح دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 3 نفر در سطح دانشگاه علوم پزشکی بم و 52 نفر در سطح دانشکده علوم پزشکی سیرجان قرار دارند.

وی با بیان اینکه تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان کرمان 19 هزار و 881 مورد است گفت: مجموع جانباختگان کرونا در استان کرمان تا روز گذشته 2 هزار و 809 نفر است.

سخنگوی ستاد کرونا استان کرمان با اشاره به اینکه واکسیناسیون کرونا جهت سالمندان متولد 1320 به قبل در حال انجام است افزود: مراکز واکسیناسیون کرونا در شهر کرمان در مرکز سعادت حدفاصل میدان فابریک و میدان خواجو و مرکز فنی و حرفه‌ای سه راه کشاورز همه روزه، حتی روزهای تعطیل از ساعت 7:30 تا 18:30 آماده خدمت‌رسانی است.

روند شیوع ویروس کرونا در مازندران افزایشی است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  ساری، حدود 15 ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و به تناسب آن مازندران از استان‌هایی بوده که دارای شکنندگی و خطرآفرینی بسیاری نسبت به شیوع ویروس کرونا نسبت به استان‌های دیگر کشور است. 

اکنون شاخص مرگ و میر کرونایی در مازندران کاهشی بوده ولی به واسطه اینکه ورودی مسافر در مازندران در روزهای قبل از عید فطر به مازندران افزایشی بوده، هر روز بر تعداد بیماران کرونایی در مراکز بیمارستانی استان به صورت پلکانی افزایش می‌یابد و اکنون 670 بیمار کرونایی در مراکز بیمارسانی استان حضور دارند.

متاسفانه حضور مردم و مسافران در روز عید فطر به دل طبیعت و تفرجگاه‌ها و سواحل به صورت محسوس بسیاری بوده و کمتر افراد حاضر در این اماکن بودند که مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

به گفته سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، 106 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران شناسایی و 120 فرد مشکوک بستری شده از بیمارستان‌ها مرخص شدند.

وی افزود: هم اکنون 524 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد 132 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

فرزاد جلالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به پذیرش 29 بیمار جدید و ترخیصی 24 بهبودیافته در مراکز بهداشتی و درمانی بابل، گفت: با بستری 37 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه، 148 نفر در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند.

روند ابتلا به کرونا در لرستان همچنان رو به کاهش

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مریم کوشکی ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماران کرونایی استان لرستان اظهارداشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 346 هزار و 73 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 342 هزار و 777 مورد پاسخ داده شده است و جواب آزمایش 230 هزار و 664 نفر منفی بوده است.

وی با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته 397 بیمار جدید به مجموع کرونایی‌های استان لرستان اضافه شده است افزود: با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در استان به 112 هزار و 113 نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: متاسفانه با فوت 6 بیمار دیگر تعداد فوتی‌های ناشی از این بیماری در لرستان به هزار و 788 نفر مورد رسیده است.

وی بیان کرد: در بحث بیماران بستری نیز هم اکنون 792 بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند. روز گذشته مجموع بستری‌ها 788 بیمار بود. 

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon