رایزنی پوتین و پاشینیان درباره وخامت اوضاع در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان
رئیس جمهوری روسیه و نخست وزیر موقت ارمنستان امروز در جریان گفتوگوی تلفنی، وخامت اوضاع بوجود آمده در یکی از مناطق مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان را بررسی کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز (جمعه) در جریان مکالمهای تلفنی با "نیکول پاشینیان" نخست وزیر موقت ارمنستان، وضعیت در خطوط مرزی این کشور با جمهوری آذربایجان را مورد بررسی قرار داد.
طبق اطلاعات کرملین، در جریان این گفتوگوی تلفنی که به ابتکارعمل طرف ارمنستانی انجام شد، حادثه اخیر در مرز مشترک ارمنستان و آذربایجان مطرح شد و ولادیمیر پوتین بر ضرورت اجرای دقیق تمامی مفاد توافقنامههای مشترک رهبران روسیه-ارمنستان-آذربایجان در ماه نوامبر سال گذشته میلادی و اواسط ماه ژانویه سال جاری (2021)، بهخصوص در رابطه با رعایت رژیم آتشبس بین دو طرف مناقشه قره باغ تأکید کرد.
رئیس جمهوری روسیه بار دیگر تمایل این کشور برای ادامه تلاشهای میانجیگرانه و حمایت مسکو از برقراری تماسها بین مقامات ایروان و باکو در جهت تأمین امنیت در منطقه را مورد تأیید قرار داد.
در جریان این مذاکرات، پاشینیان از مواضع پوتین قدردانی کرده و از همکاری و برقراری مذاکرات سازنده در جهت حل و فصل تمامی مشکلات بوجود آمده از راههای دیپلماتیک و سیاسی حمایت کرد.
در رابطه با وخامت اوضاع در مرزهای ارمنستان و آذربایجان، شب گذشته "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیز گفتگوی تلفنی با "جیحون بایراموف" همتای آذربایجانی خود انجام داده و بر ضرورت رعایت کلیه توافقات سهجانبه مربوط به برقراری رژیم آتشبس تأکید کرد. لاوروف بار دیگر بر لزوم حل و فصل چنین حوادثی از طریق دیپلماتیک و آمادگی مسکو برای ارائه هر نوع کمک لازم با هدف عادی سازی شرایط و تثبیت اوضاعدر منطقه قفقاز جنوبی تأکید کرد.
روز چهارشنبه وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرده بود که نیروهای نظامی آذربایجانی با هدف "تغییر خطوط مرزی" تلاش کردند تا "اقدامات خاصی" را در منطقه سولیچ در مرز مشترک دو کشور انجام دهند.
در این رابطه، پاشینیان روز گذشته جمهوری آذربایجان را به قصد تجاوز به تمامیت ارضی ارمنستان متهم کرده و یادآور شد که نیروهای نظامی آذربایجانی به عمق 3.5 کیلومتری از خاک این کشور نفوذ کرده و قصد داشتند دریاچه سولیچ را تحت کنترل خود درآورند.
بر اساس توافقات سهجانبه، این منطقه مرزی باید راه ارتباطی بین باکو و منطقه جدا افتاده نخجوان و ترکیه باشد. "الهام علیاف" رئیس جمهوری آذربایجان پیش از این هشدار داده بود که باکو حاضر است این کریدور حمل و نقل را حتی به زور حفظ کند.
انتهای پیام/