موشک‌های مقاومت فلسطین چه بلایی بر سر اقتصاد صهیونیست‌ها آورد؟


موشک‌های مقاومت فلسطین چه بلایی بر سر اقتصاد صهیونیست‌ها آورد؟

بعد از گذشت ۵ روز از درگیری میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی، گزارش‌های متعددی از منابع صهیونیستی در زمینه خسارت‌های هنگفت اقتصادی برای این رژیم پس از حملات موشکی مقاومت منتشر می‌شود.

‎به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، هم‌زمان با پایان ضرب‌الاجلی که دوشنبه هفته گذشته مقاومت فلسطین برای صهیونیست‌ها جهت خروج از مسجدالاقصی و پایان دادن به تجاوزات علیه فلسطینی‌ها تعیین کرده بود، حملات موشکی بی وقفه مقاومت علیه مواضع صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی آغاز شد؛ با این تفاوت که این بار قدس اشغالی اولین هدف مقاومت بود و حملات راکتی با محله‌های غربی و صهیونیست‌نشین شهر بیت المقدس آغاز شد تا پیامی واضح به اشغالگران قدس صادر شود. در همین راستا 7 فروند راکت بدر3 به سوی این منطقه که در 60 کیلومتری نوار غزه قرار دارد شلیک شد و بنا بر اعتراف منابع اسرائیلی سامانه پدافندی گنبد آهنین تنها موفق به رهگیری 1 تیر راکت شد.

شهرهای صهیونیستی زیر موشک‌های مقاومت

این نخستین بار است که گروه‌های مقاومت فلسطین مواضع صهیونیست‌ها در قدس اشغالی را هدف حمله موشکی قرار می‌دهند و این موضوع نشان می‌دهد که دقت موشک‌های مقاومت تا چه اندازه افزایش یافته است. حمله موشکی مقاومت به قدس اشغالی همچنین موجب تعطیل شدن جلسه کنست رژیم صهیونیستی شده و سران این رژیم را از ساختمان کنست فراری داد.

به دنبال آن و پس از تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه و جنایت‌های اشغالگران علیه غیرنظامیان فلسطینی از جمله زنان و کودکان ، حملات موشکی مقاومت فلسطین در ابعاد گسترده‌تری دنبال شد.

یکی دیگر از نقاط عطف عملیات بی‌سابقه گروه‌های فلسطینی انتقال جنگ از غزه به سراسر اراضی اشغالی است و حملات موشکی حماس منحصر به شهرک‌های صهیونیست‌نشین در اطراف نوار غزه نبوده و به شکل بی‌وقفه، تل‌آویو یعنی پایتخت صهیونیست‌ها را هدف قرار می‌دهد.

صهیونیست‌ها روانی شدند

اما گذشته از رعب و وحشت بی‌سابقه‌ای که شهرک‌نشینان صهیونیست‌ها این روزها تجربه می‌کنند و نگرانی عمیقی که در محافل امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی وجود دارد، حملات موشکی مقاومت زندگی و از جمله اقتصاد صهیونیست‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد. یک روز بعد از آغاز عملیات‌های موشکی فلسطین، زندگی روزمره شهرک‌نشینان صهیونیست در مواردی همچون تردد قطارها، فعالیت مدارس، برگزاری مسابقات ورزشی و... با مشکلات جدی مواجه شده و در حالت تعلیق قرار گرفت.

علاوه بر آن با تداوم این حملات موشکی، مراکز بهداشتی رژیم صهیونیستی گزارش می‌دهند که تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها با مشکلات روانی ناشی از رعب و وحشت روبرو شده و تحت درمان قرار دارند.

خسارت 106 میلیون دلاری به اقتصاد اشغالگران

اما دو روز قبل انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی از خسارت 106 میلیون دلاری به اقتصاد صهیونیست‌ها در پی حملات موشکی مقاومت فلسطین خبر داد. البته این حجم از خسارت تنها در عرض 3 روز بر صهیونیست‌ها تحمیل شده است.

بامداد 12 مه جاری منابع صهیونیستی از هدف قرار گرفتن خط لوله ایلات-عسقلان در حملات راکتی مقاومت فلسطین از نوار غزه خبر دادند که به دنبال آن یک آتش‌سوزی گسترده در یکی از انبارهای بزرگ سوخت به راه افتاد. منابع اسرائیلی خبر دادند که خطوط لوله انتقال نفت میان ایلات و عسقلان آسیب جدی دیده و همچنین فعالیت در میدان گاز طبیعی تمار در دریای مدیترانه به حالت تعلیق درآمده است. منابع خبری گزارش دادند که رژیم اسرائیل برای نخستین بار کارشناسان اقتصادی را برای پیگیری و ارزیابی خسارت‌های ناشی از این اوضاع فراخوانده است.

پروازهای بین‌المللی به اراضی اشغالی لغو شد

همچنین در پی بالا گرفتن تنش بین رژیم صهیونیستی و حماس و گسترش حملات موشکی فلسطینی‌ها به سرزمین‌های اشغالی بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی بزرگ بین المللی پروازهای خود به سرزمین‌های اشغالی و فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی را لغو کردند.

بر همین اساس شرکت‌های دلتا ایرلاینز، امریکن ایرلاینز، یونایتد ایرلاینز آمریکا، لوفتانزای آلمان و بریتیش ایرویز انگلیس تمام پروازهای خود را به رژیم صهیونیستی متوقف کردند. حداقل 6 پرواز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه بین نیویورک و تل‌آویو متعلق به شرکت هواپیمایی دلتا ایرلاینز لغو شده است. امریکن ایرلاینز هم بنا به گفته سخنگوی این شرکت دیگر پروازهای بین نیویورک و تل‌اویو را متوقف می‌کند.

شرکت یونایتد هم سیاست مشابهی را در پیش گرفته است. بریتیش ایرویز نیز گفته که پروازهای بین لندن و تل‌اویو از روز پنجشنبه لغو شده است. شرکت لوفتانزای آلمان نیز از دیروز پروازهای خود را به تل‌آویو متوقف کرده است.

روز پنجشنبه شبکه 12 رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مقاومت توانسته است مسیر تمامی هواپیماهایی که به سمت فرودگاه «بن گوریون» پرواز می‌کردند را تغییر داده و آن‌ها مجبور کند تا به سمت کشور دیگری پرواز کنند.

در همین حال فرودگاه بین‌المللی «رامون» در 220 کیلومتری جنوب غزه و نزدیک بندر «ایلات» پس از شلیک موشک حماس تعطیل شد و هم اکنون تمامی فرودگاه‌های اسرائیل به حالت تعطیل قرار دارند.

شهرک‌های صهیونیستی در خاموشی فرو رفت

در ادامه مشکلات شهرک‌نشینان صهیونیست در زندگی روزمره پس از حملات موشکی مقاومت، روز گذشته (جمعه) شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف منطقه غزه شاهد شلیک صدها راکت و موشک از منطقه غزه بود و بر اثر این حملات، برق شهرک «بئر السبع» قطع شد و تاریکی خانه‌های صهیونیست‌ها را فرا گرفت. رسانه‌های رژیم صهیونیستی در این باره نوشته‌اند که دو شبکه اصلی برق‌رسانی این شهرک بر اثر اصابت موشک آسیب دیده و برق بخش عمده شهرک قطع شده است.

بورس تل‌آویو سقوط کرد

از سوی دیگر طی دو روز گذشته روزنامه صهیونیستی معاریو از سقوط سهام در بازارهای مالی و بورس تل‌آویو خبر داد.

هزینه‌های نظامی سرسام‌آور برای صهیونیست‌ها در پی حملات موشکی مقاومت

گذشته از خسارت‌هایی که این روزها مستقیما به صهیونیست‌ها وارد آمده، برخی هزینه‌های سرسام‌آور نیز به شکل غیرمستقیم در جریان درگیری با فلسطینیان به رژیم اشغالگر صهیونیستی تحمیل می‌شود.

در همین راستا گزارش‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر موشک شلیک شده توسط مقاومت فلسطین یک موشک اسرائیلی با هدف سرنگونی آن شلیک می‌شود که 50 هزار دلار هزینه برای صهیونیست‌ها دارد. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در این زمینه فاش کرد که قیمت هر باتری گنبد آهنین حدود 100 میلیون دلار است و قیمت هر موشک 50 هزار دلار تخمین زده می‌شود. ارتش رژیم صهیونیستی در تجاوزات خود علیه غزه در سال 2014 از 9 باتری گنبد آهنین استفاده کرد که به معنی هزینه حدود یک میلیارد دلاری است. البته در اینجا قیمت موشک‌ها و سایر هزینه‌های نظامی رژیم اشغالگر را در نظر نگرفته‌ایم.

کارشناسان معتقدند، اگر هزینه‌ای را که رژیم صهیونیستی در برابر موشک‌های فلسطین بدون در نظر گرفتن سایر هزینه‌ها پرداخت می‌کند حساب کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اسرائیل در هر تقابل آشکار با مقاومت بودجه هنگفتی را از دست می‌دهد. به این ترتیب اگر مقاومت هزار موشک به سمت اسرائیلی‌ها شلیک کند این رژیم 50 میلیون دلار ضرر خواهد کرد.

در این شرایط منابع خبری گزارش دادند که اسرائیل برای نخستین بار کارشناسان اقتصادی را برای پیگیری و ارزیابی خسارت‌های ناشی از این اوضاع فراخوانده است. البته این حجم از خسارتی که به اقتصاد صهیونیست‌ها وارد شده تنها مربوط به 5 روز گذشته است و از آنجایی که مشخص نیست درگیری‌ها چه زمانی متوقف شود اقتصاددانان صهیونیست نمی‌توانند ارزیابی دقیقی از وضعیت اقتصاد این رژیم در پایان درگیری‌ها ارائه دهند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon