پیام خطرناک عبور ۲ اردنی از مرز برای صهیونیستها چیست؟
همبستگی با ملت فلسطین در مناطق مختلف دنیا در حالی ادامه دارد که در این میان اوضاع اردن به سبب پیوند جغرافیایی و داشتن ۶۰۰ کیلومتر مرز مشترک با فلسطین اشغالی خاص است و عبور دو اردنی کارد به دست حامل پیامی خطرناک برای تل آویو است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، رای الیوم با اشاره به همبستگی شدید اردنیها با فلسطیبنیها گزارش داد: مفهوم اینکه دو جوان مسلح با کارد مرزهای اردن و فلسطین اشغالی را در راه قدس طی کنند، چیست؟ پیام بسیار خطرناک به نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیلی چیست؟ آیا اردن به کشوری ضد رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد؟
این رسانه مینویسد: میلیونها نفر از تظاهرات کنندگان غرب و مسلمان و افراد شریف در سراسر دنیا به خیابانها و میادین در همبستگی با موشکهای مقاومت و اعتراض به کشتاری که اسرائیلیها در بخش محاصره شده غزه به راه انداختهاند، وارد میدان شدهاند. آنها پرچمهای فلسطین را برافراشتهاند و پرچم اسرائیل را سوزاندند و چفیه فلسطینی به عنوان نماد مقاومت با رنگ قرمز و سیاه را پوشیدند و شعارهایی نه تنها در محکومیت اشغالگران بلکه علیه رژیم های عرب همسو با آن و سکوت کننده در قبال جنایات آن، سر دادند.
رای الیوم گزارش داد: اما یک تظاهرات شاخص جالب توجه بود میکند و این تظاهرات گسترده در مرز اردن با فلسطین اشغالی است که با گذشت بیش از چهل سال اگر بیشتر نباشد برای اولین بار رخ میدهد. نه به خاطر تعداد شرکت کنندگان در آن و نوع شعارها و احساسی که بیان میشود بلکه به خاطر عامل جغرافیایی که آنرا متمایز میکند و پیامی که ارسال میکند، است. البته این بدان مفهوم نیست که تظاهرات در دیگر مکانها کم اهمیت است.
اینکه نظامیان صهیونیست دو جوان اردنی کارد به دست را در راه قدس برای پیوستن به محافظان قدس بازداشت میکند به ویژه که آنها موفق به عبور از مرز و همه موانع امنیتی شده اند، این حامل پیامی است که خطرش کمتر از موشکهای مقاومت که بر« تل آویو»، «عسقلان»، «اسدود» و « بئر السبع» در طی هفت روز گذشته فرود آمده است، نیست زیرا گواهی دهنده رعب و وحشت و آینده سیاه و خونین برای اشغالگران است.
این رسانه آورده است: نظامیان رژیم صهیونیستی در برابر اینکه هزاران تظاهرات کنندگان در غور اردن حامل پرچمهای و پلاکاردها و در حالی که مسلح هستند، از مرز عبور کنند چه اقدامی میتوانند انجام دهند؟ نظامیان اسرائیلی در برابر کسانی که کلاشینکوف، بمبهای و شاید هم موشکهای دوش پرتاب در فردا یا پس از آن به همراه داشته باشند چه میتواند انجام دهد به ویژه که مرزهای اردن با فلسطین اشغالی طولانی ترین مرز کشور عربی با فلسطین اشغالی است و بیش از 600 کیلومتر میشود؟
رای الیوم با اشاره به این همبستگی عمیق میان اردنیها و فلسطینیها مینویسد: مرزها یکی شده است و همه موانع میان یک کشور واحد و مرزهای ساختگی میان دو کرانه که استعمار تحمیل کردهاند از بین رفته است. هویتها در زمینه مقاومت، لغو توافق سازش و قرارداد گاز فلسطینی مسروقه، یکی شده است.
این رسانه نوشت: جبهههای کشورهای ضد رژیم صهیونیستی که پس از توافقات سازش از بین رفته بود، در حال بازیابی و آماده شدن برای مرحله جدید آتی پس از سالها سکوت و آرامش است.
رای الیوم گزارش داد: تجمع هزاران نفر در میدان سرباز گمنام و در منطقهای که شاهد پیروزی کرامت است، گواهی دهنده تحول مهمی است که زمان ضعف و خواری و صلح مسموم به سر آمده است.
جهان عرب در حال حاضر شاهد خیزشی است که آنرا به شکل شتابزده به سوی اصول عربی، قومیتی و اسلامی و قرار گرفتن در کنار محافظان مسجد الاقصی و حامی قدس و بازپس گیری حقوق از دست رفته، سوق میدهد.
رای الیوم در پایان مینویسد: غزه که مساحت کوچکی دارد موفق به ساختن موشک و توسعه آن شده است و گنبد آهنین را به زانو درآورده است و ژنرالهای به اصطلاح شکست ناپذیر آن را پشت مرزهای غزه نگه داشته و اجازه عبور یک سانتیمتر را به تانکهای «مرکاوا» نداده است و 6 میلیون شهرک نشین صهیونیست را به پناهگاه فرستاده است، پس زمانه مقاومت عربی از راه رسیده است.
رای الیوم همچنین آورده است: دو جوان اردنی با نامهای «مصعب یحیی الدعجه» و «خلیفه العنوز» همه هشدارهای امنیتی اردنی را نادیده گرفته و به داخل اراضی اشغالی رخنه کردند.
بر طبق آنچه نظامیان رژیم صهیونیستی به اطلاع سفارت اردن در فلسطین اشغالی رسانده اند، دو جوان فقط چاقو به همراه داشتند و هدفشان رسیدن به قدس و حضور در کنار محافظان مسجد الاقصی بوده است.
نکته قابل توجه درباره این دوجوان این است که آنها از روستایی اردنی در شمال اردن رخنه کردند در حالی که دهها هزار اردنی در منطقه مرزی جنوبی اردن تظاهرات میکردند.
وزارت خارجه اردن اعلام کرد که موضوع دو جوان را پیگیری کرده و خواستار آزادی انها شده است.
نکته مهم این است که مرزهای اردن با فلسطین اشغالی با قدرت وارد معادله سیاسی طی روزهای گذشته شده است و منابع رسمی اردنی از شمار اردنیهایی که به فراخوان لبیک گفته و رهسپار مرزها شدهاند، غافلگیر شدهاند.
نیروهای گارد مرزی برای دور کردن تظاهرات کنندگان خشمگین که به دنبال عبور از مرز با زور بودند، از تیراندازی هوایی استفاده کردهاند.
همسویی اردنیها با ملت فلسطین به اوج خود رسیده است و راهپیمایی گسترده در سراسر اردن برگزار میشود و درخواست بازگشایی مرز برای یاری مسجد الاقصی وجود دارد که همسویی دینی و عشایری شروع شده است.
به گواه رسانههای عربی و بین المللی، مرزهای اردن با فلسطین اشغالی یکی از کانونهای مهم ضد صهیونیستی شده است که این توجه خبرنگاران را به خود مشغول کرده است.
این همزمان با شعارهای تند در مرزهای مصر با صحرای سینا است که خواهان بازگشایی مرزها هستند. در مرز لبنان با فلسطین اشغالی هم تحولاتی مشابه در جریان است.
رای الیوم مینویسد: مشخص نیست که مقامات اردنی به طور عمدی اجازه میدهند که اردنیها دست به تجمع در منطقه «الاغوار» در نزدیکی خط مرزی با فلسطین اشغالی بزنند، آنهم در شرایطی که اسرائیل در پشت پرده خواهان اقدامات از سوی اردن برای حمایت مرزی است.
این رسانه گزارش داد: نگرانی محافل رسمی از این است که احساسات اردنی و خشم آنها به رخنه موارد بیشتری به ویژه در نزدیکی دهها روستای مرزی، منجر شود به ویژه که مناطق مرزی معمولا تحت نظارت نظامی و امنیتی قوی نیست. انتظار میرود که موارد رخنه با توجه به ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه و اقدامات آن در قدس و کرانه باختری و سرکوبگری رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها تشدید شود.
این رسانه نوشت: منابع آگاه اینکه دولت اردن ظهر روز گذشته از گزینهها علیه تجاوزگری رژیم صهیونیستی سخن گفته است آنرا تلویحا حاکی از امکان بررسی برداشتن گامهای دیپلماتیک شدید و اعتراضی دانسته اند که با احضار سفیر اردن در تل آویو به بهانه مشورت و عدم بازگشت به محل ماموریتش، شروع میشود. هر چند که دولت اردن اقدامات مشخصی انجام نداده است. به هر حال مرز اردن با فلسطین اشغالی با همه هشدارهای امنیتی به کانون داغ تبدیل شده است. خیل عظیم از اردنیها در نزدیکی مرز هستند و خواستار بازگشایی هستند و همسویی اردن با ملت فلسطین در اوج خود قرار دارد.
انتهای پیام/