سخنگوی وزارت خارجه: در مذاکرات وین موضوعی به‌نام توافق اولیه وجود ندارد/ گفت‌وگوهای ایران و عربستان درباره موضوعات منطقه‌ای است

سخنگوی وزارت خارجه: در مذاکرات وین موضوعی به نام توافق اولیه وجود ندارد/ گفت‌وگوهای ایران و عربستان درباره موضوعات منطقه‌ای است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره توافق اولیه با ۱+۴ اظهار داشت: هنوز گفت‌وگوها ادامه دارد، هر سه کارگروه کارهای خود را انجام دادند. درصد قابل‌توجهی از مسائل باقیمانده در این کارگروه تکمیل شده است درصدی هم به تصمیمات سیاسی نیاز دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه "امیدوارم به‌زودی آرمان بلند فلسطین تحقق یابد و شاهد آزادی فلسطین باشیم"، روز ارتباطات و روابط عمومی را به فعالان رسانه‌ای تبریک گفت.

وی با اشاره به تحولات حوزه دپیلماسی در هفته گذشته گفت: حوزه سیاست خارجی هفته گذشته شاهد تحولات و اقدامات مهمی بود که بخشی از آن به تحولات در سرزمین اشغالی و برخی در منطقه و حوزه روابط خارجه ایران برمی‌گردد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: وزیر امور خارجه دوشنبه گذشته با همتای عراقی درباره تحولات عراق و سرکنسولی ایران در کربلا گفت‌وگو کرد. علاوه بر گفت‌وگوهای سران کشورها با یکدیگر، ظریف با همتای ترکیه‌ای خود صحبت کردند و پیامی منتشر کردند.

خطیب‌زاده افزود: روز چهارشنه هم نشستی با کمیته ملی المپیک و دیداری با آقای صالحی داشتیم تصمیمات خوبی گرفته شد تا وزارت خارجه برای موفقیت کمیته در توکیو کمک کند.

وی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به سوریه گفت: آقای ظریف هفته قبل به سوریه برای موضوعات دوجانبه و انتخابات پیشِ‌روی این کشور و تحولات فلسطین انجام شد و ایشان در این سفر در دیدار با گروه‌های فلسطینی حاضر در سوریه بر حمایت همه‌جانبه ایران از مقاومت فلسطین تأکید کردند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به سفر ظریف به اروپا گفت: سفر اروپایی وزیر امور خارجه پنج‌شنبه با سفر به اسپانیا آغاز شد و در این سفر غیر از دیدار با همتای خود با وزیر اقتصاد این کشور هم تبادل نظر کرد.

خطیب‌زاده با اشاره به حضور  وزیر امور خارجه در نشست کنفرانس اضطراری مجازی وزیران خارجه کشورهای اسلامی گفت: ایشان دیروز وارد رم شدند و امروز هم با مقامات واتیکان دیدار داشتند و بعد هم با مقامات ایتالیا دیدار خواهند کرد. جلسات کمیسیون دوجانبه در وین پیگیری شده است و ادامه دارد.

هیچ توافقی صورت نمی‌گیرد مگر اینکه همه شرایط اتفاق بیفتد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: منتظر هستیم در صورت لزوم کمیسیون مشترک جلسه‌ای در وین داشته باشد.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره توافق اولیه با 1+4 گفت: هنوز گفت‌وگوها ادامه دارد هر سه کارگروه کارهای خود را انجام دادند. درصد قابل‌توجهی از مسائل باقیمانده در این کارگروه تکمیل شده است و درصدی هم به تصمیمات سیاسی نیاز دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: موضوعی به‌نام توافق اولیه وجود ندارد هیچ توافقی صورت نمی‌گیرد مگر اینکه همه شرایط اتفاق بیفتد.

 

نمایش‌ عادی‌سازی اجرا شد تا فلسطین به فراموشی سپرده شود

وی آرمان فلسطین را بلندترین آرمان ملل مسلمان در چند دهه گذشته عنوان و تصریح کرد: این اولویت دستگاه سیاست خارجی در این حوزه همواره مدنظر بوده است. برخی نمایش‌های عادی‌سازی اجرا شد تا موضوع اول جهان اسلام یعنی فلسطین را به فراموشی بسپارد درحالی که هیچ نمایشی نمی‌تواند این موضوع را به حاشیه ببرد.

خطیب‌زاده خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران رایزنی‌های دیپلماتیک خود را با کشورهای اسلامی و منطقه در چارچوب دوجانبه و چندجانبه پیگیری کرد و سخنرانی دیروز وزیر امور خارجه چند بند داشت که از جمله می‌توان به ضرورت شناخته شدن جنایت‌های رژیم صهیونیستی به‌عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت اشاره کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره حملات به کشتی‌های ایرانی گفت: حملات به کشتی‌ها در حوزه آب‌های بین‌المللی در دریای مدیترانه بررسی و ریشه‌یابی شده است. من گزارش‌ها را ندیدم باید منتظر باشیم مراجع ذی‌ربط گزارش نهایی خود را ارائه کنند.

تمهیدات وزارت امور خارجه برای برگزاری انتخابات در خارج از کشور

وی با اشاره به تمهیدات وزارت امور خارجه برای برگزاری انتخابات در خارج از کشور گفت: از هفته‌های گذشته جلساتی در وزارت خارجه درخصوص ستاد برگزاری انتخابات در حوزه خارج از کشور داشتیم و این ستاد در معاونت کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه تشکیل شد همه دستگاه‌هایی که باید عضو باشند عضو هستند و احکام صادر شده است، جلسات هم به‌طور منظم برگزار می‌شود.

خطیب‌زاده ادامه داد: همه پایتخت‌هایی که جمهوری اسلامی در آنها دفتر فعال دارد مانند دوره‌های قبل صندوق‌های اخذ رأی خواهیم داشت، علاوه بر این تلاش شد در شهرهایی که ایرانیان حضور دارند، در آن حوزه‌ها هم با کمک دولت محلی یا ایران اخذ رأی داشته باشیم، در عین حال هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک شویم دقیق‌تر می‌توانم  درباره اقدامات توضیح بدهم.

واکنش به شایعه ممنوع‌الخروجی همسر ظریف

به گزارش ایرنا، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه درباره فایل صوتی منتشرشده از وزیر امور خارجه گفت: مسئول پیگیری این امر وزارت اطلاعات است و ما با آنها در تماس هستیم، به‌محض اینکه به نتیجه‌ای برسند یا مصلحت بدانند پروسه را بیان کنند حتماً اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

وی یادآور شد: وزارت امور خارجه هم کنار نهاد ریاست جمهوری تلاش می‌کند تا این موضوع زودتر به نتیجه برسد.

خطیب‌زاده درباره شایعه ممنوع‌الخروجی همسر محمد جواد ظریف هم گفت: در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی چنین خبری را ندیدم اما در فضای مجازی ده‌ها و صدها شایعه از این دست منتشر شد.

توافق با روسیه برای واردات و تولید مشترک واکسن روسی

سخنگوی وزارت امور خارجه با توضیح روند کار خرید واکسن از روسیه گفت: میزان دقیق واردات واکسن را می‌توانید از وزارت بهداشت جویا شوید اما وزارت خارجه کنار دانشمندان پرافتخار ایرانی در حوزه واکسن تلاش‌های گسترده‌ای داشتند و به دستاوردهای بسیار خوبی رسیدند و به ملت ایران بابت داشتن چنین فرزندانی تبریک می‌گویم.

وی اضافه کرد: برای آنکه تأخیری در خرید و دریافت واکسن  انجام نشود مذاکرات خود را چه با کواکس و چه به‌صورت دوجانبه آغاز و اقدامات اولیه را برای ارتباط‌گیری آغاز کردیم. موضوع همکاری ایران و کوبا در سفر ظریف به هاوانا کلید خورد و این واکسن در فاز سوم است، هم قرارداد واردات آن وجود دارد و هم تولید مشترک در فاز سوم در حال اجرا است.

خطیب‌زاده ادامه داد: علاوه بر این واکسن‌های اهدایی و خرید از چین که چند میلیون دوز توافق شد و در سفر مقام چینی به ایران و گفت‌وگوی ظریف با وی این امر ادامه یافت.

به‌گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی توافق با روسیه هم برای واردات 60 میلیون دوز  واکسن و هم تولید مشترک است. میزان واردات در اختیار وزارت بهداشت است و 60 میلیون دوز غیر از توافقات قبلی است که از نیمه خرداد آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: گرفتن واکسن گروه‌های سنی حساس و بالا در همین چارچوب فعالیت‌ها و تحرکات دیپلماسی وزارت خارجه با همکاری دستگاه‌های دیگر انجام می‌شود.

سفرا دیپلمات‌های نظام هستند

خطیب‌زاده در واکنش به اظهارات یکی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری که اعلام کرد همه سفرا را در صورت رییس جمهور شدن برمی‌گرداند، گفت: وزارت امور خارجه دستگاه حاکمیتی است و دیپلمات‌ها، دیپلمات‌های نظام هستند و در چارچوب سازوکارهای حرفه‌ای و قانونی و بدون نظر به این دولت یا آن دولت، به کشورها اعزام می‌شوند.

این دیپلمات عالی‌رتبه ادامه داد: دستگاه سیاست خارجی همواره رویه‌ای داشته است که براساس آن رویه عمل می‌کند و در چند ماه آخر و نزدیک به انتخابات سفیری اعزام نمی‌کند اما سفیرانی که اعزام می‌شوند به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران استوارنامه خود را به رییس کشور میزبان تسلیم می‌کنند بنابراین این اظهارات، غیرحرفه‌ای و مضیق است.

گفت‌وگوهای ایران و عربستان درباره موضوعات منطقه‌ای است

خطیب‌زاده  همچنین گفت‌وگوهای ایران با عربستان را درباره موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان و تصریح کرد: هر موضوع دیگری درباره این گفت‌وگوها اساساً صحت ندارد.

آژانس هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد

وی درباره توافق ایران و آژانس و موضوع دسترسی‌های پادمانی تأکید کرد: قانون مجلس الزام‌آور است. این قانون درباره منع دسترسی‌های فراپادمانی آژانس بود که از سه ماه گذشته آغاز شده است و اکنون آژانس هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به توافق رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: توافق این بود که فیلم‌ها را ضبط کنند اما در اختیار آژانس قرار نگیرد و این تصمیم داخلی بود و این امکان وجود دارد در یک ماه این فیلم‌ها پاک شود. مهم این است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از همان زمان مصوب مجلس هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد.

خطیب‌زاده همچنین گفت: این‌که ما به این توافق ادامه بدهیم هم نقض قانون مجلس نخواهد بود، چرا که قرار شد در صورت رسیدن به توافقی در وین، فرجه‌ای به آژانس داده شود.

وی همچنین با اشاره به حضور خود در کمیته ملی المپیک گفت: تحت تأثیر موزه‌ای که آنجا تأسیس شد و همچنین امکانات و اعزام‌ها قرار گرفتم، چند ده سهمیه المپیک گرفته شد و اگر چند سهمیه دیگر بگیرند رکورد کسب سهمیه برای کمیته ملی المپیک ثبت می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: نشست ما برای تسهیل حضور هماهنگی‌ها برای اقامت و استقرارشان با کمک سفارت ایران در ژاپن و همچنین تمرکز بر ابعاد سیاسی دیپلماسی این رویداد که بزرگترین رویداد همبستگی جهانی است، بود. وزارت خارجه هم در تحولات بین‌المللی کنار سایر دستگاه‌ها است و در کمیته‌ای به‌صورت مشترک توافق شد بر ابعاد المپیک متمرکز شویم.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon