ربیعی: دولت در انتخابات ریاستجمهوری نمایندهای ندارد/ درباره استعفای جهانگیری قانون انتخابات حاکم است
سخنگوی دولت گفت: مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰ بیش از هر دوره دیگری برای حیات اقتصادی و سیاسی ایران ضروری است.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب در زمینه انتخابات خرداد ماه گفت: این بیانات باید سرلوحه تمامی اقدامات قرار گیرد.
وی افزود: مشارکت حداکثری در انتخابات 1400 بیش از هر دوره دیگری برای حیات اقتصادی و سیاسی ایران ضروری است.
سخنگوی دولت درباره تعدد کاندیداهای دولتی در انتخابات ریاستجمهوری گفت: دولت برای کسی برای نمایندگی در انتخابات ریاستجمهوری مجوز نداده است. این عزیزان هم خودشان را نماینده دولت نمیدانند.
ربیعی تصریح کرد: تأکید میکنم ثبتنام اعضای دولت در انتخابات تصمیم تشکیلاتی نبوده است و هر کدام از این افراد با عنوان یک خواست شخصی وارد عرصه انتخابات شدند، و یقین دارم برای ثبتنام نه با هم هماهنگ بودهاند و نه از اقدام هم مطلع بودهاند. اولویت دولت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است و تلاش برای حضور همه سلایق و اجرای مرّ قانون اساسی و برگزاری انتخاباتی همراه با سلامت مردم در شرایط کرونا است. در مورد منع حمایت و فعالیت اعضای دولت بهنفع کاندیداها قانون انتخابات و آییننامه مربوط به آن حاکم است و دولت خود را متعهد به اجرای کامل قانون میداند و صرفاً در راستای تحقق هدف مشارکت حداکثری و با توجه به شرایط کرونایی تلاش میکند، در همین راستا تأکید کردهایم تمام مراکز روابط عمومی دستگاههای اجرایی نیز از هرگونه فعالیتی که شائبه حمایت و سوگیری انتخاباتی داشته باشد پرهیز نمایند.
وی ادامه داد: امیدواریم تمام ارکان و رسانههایی که مستقیم و غیرمستقیم از پول بیتالمال استفاده میکنند و تریبونهای عمومی و نهادها اصل بیطرفی را رعایت کنند، متأسفانه سابقه خوبی در این خصوص در اذهان جامعه وجود ندارد.
ربیعی درباره بغض اسحاق جهانگیری در روز ثبتنام برای انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: این بغض بهخاطر حجم فشارهایی بوده که به دولت وارد شده است. من کاری به سؤال شما در مورد بغض آقای جهانگیری ندارم اما باور دارم وقتی شاهد تحمیل اینهمه فشار بر جامعه بودم و در عین حال ضمن آنکه نمیشد علتها را بیان کرد و انواع تهمتها و قضاوتهای نارواها نیز شنیده میشد ناخودآگاه بغض بهسراغ هر کس میآید.
سخنگوی دولت در خصوص نامزدی معاون اول رئیس جمهور در انتخابات ریاست جمهوری و اینکه "آیا ایشان با توجه به اینکه ممکن است در ایام تبلیغات وارد فضای مبارزات انتخاباتی شوند از سمت خود استعفا خواهند داد یا خیر؟" گفت: مجدداً تأکید میکنم ثبتنام اعضای دولت در انتخابات تصمیم تشکیلاتی نبوده است و هر کدام از این افراد با عنوان یک خواست شخصی وارد عرصه انتخابات شدند و یقین دارم برای ثبتنام با هم هماهنگ نبودهاند و از اقدام هم مطلع نبودهاند.
وی افزود: همانطور که گفتم اولویت دولت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است که این امر را به مصلحت و منافع ملی نزدیک میداند.
مردم بدانند اگر مایل به ایجاد هر نوع تحولی که در ذهن دارند، هستند باید صندوقهای رأی را برای این تغییرخواهیها پاس بدارند. امیدواریم همه سلایق آنچنان حضوری در انتخابات داشته باشند که مردم تجلی دیدگاهها، امال، آرزوها و رؤیاهای خود را در این زمینه بیابند.
سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد آقای جهانگیری، ایشان شخصیتی روشن و مشی مستقلی دارد و در مورد استعفا و عدم استعفای وی قوانین انتخابات حاکم میباشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که "رئیس جمهور در نامهای به وزیر کشور دستور داد ثبتنام از داوطلبان ریاست جمهوری طبق قانون فعلی انتخابات انجام بشود، البته هیچ بازتابی از این نامه رئیس جمهور در رسانه ملی دیده نشد، آیا وزارت کشور مطابق بخشنامه رئیس جمهور، ثبتنامها از داوطلبان ریاست جمهوری را انجام داد؟" گفت: وزارت کشور پیرو تأکید رئیس جمهور و استفساریه معاونت حقوقی ریاست جمهوری، طبق مُرّ قانون اساسی اقدام کرد و مطابق قانون فعلی انتخابات، از همه کاندیداها ثبتنام بهعمل آورده است.
وی اضافه کرد: مطلعم حتی شورای نگهبان محترم، خواستار تحویل پروندهها طبق غربالگری مدنظر خود در مصوبه اخیرشان شده بود اما وزارت کشور مطابق با قانون فعلی انتخابات، تمام مدارک و پروندهها را برای تصمیمگیری به شورای محترم نگهبان تحویل داده است. در مورد انعکاس خبری نامه رئیس جمهور به وزارت کشور نیز، نکته شما درست است. متأسفانه رسانه ملی، نهتنها آنچنان که شایسته بود نامه رئیسجمهور را منعکس نکرد بلکه بهطور غیرقابل توجیهی، در یکی از بخشهای خبری، یکی از شهروندان مسن را که برای ثبتنام به وزارت کشور مراجعه کرده بود، بهشیوه غیرمناسب به نمایش گذاشت و گفت که "نامزدی این فرد، نتیجه دیدگاه رئیس جمهور است"!
سخنگوی دولت درباره اتهاماتی که درباره نقش ایران درباره کمک تسلیحاتی به غزه مطرح میشود گفت: اساساً این جنگ، جنگی بین گروهی خاص با رژیم صهیونیستی نیست بلکه مقاومتی ستودنی از سوی مردم فلسطین در برابر تجاوزگری بیشرمانه آن رژیم است. رسانههای صهونیستی تلاش دارند مسئله مقاومت ملت فلسطین و روح آزادگی در مقابل رژیم صهیونیستی را به سطح یک گروه مقاومت تقلیل دهند و با فرافکنی موضوع ظلم فاحش و جنایت در روز روشن و گسترش سرزمین به زور و آپارتاید منتهی به نژادپرستی را توجیه کنند.
ربیعی گفت: مقاومت مردم فلسطین مقابل یک یورش ددمنشانه ضد قدس شریف و مردم فلسطین هست. از ویژگی های جدید این مقاومت میزان فراگیری هم در سرزمینهای اشغالی و هم در عرصه بینالمللی است و اقشار جدیدی وارد این عرصه شدهاند. هیچ سطحی از تبلیغات و جعل واقعیات نمیتواند این حقیقت درخشان را پنهان کند که رژیم صهیونیستی با یک رسوایی اخلاقی و راهبردی روبهروست و تنها عامل این رسوایی، خطاهای مکرر سران آن رژیم و اراده شکستناپذیر مردم آزادیخواه فلسطین برای احقاق حقوق بدیهی و اولیه خود منطبق بر اسناد بینالمللی و ارزشهای جهانشمول است.
به گزارش تسنیم، سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری خود نیز با اشاره به وضعیت غزه گفت: امروزها خصلت آپارتاید رژیم صهیونیستی در جهان نمایان شده است. این روزها در فلسطین، آسمان در بامداد سربی است و در شبها نارنجی است.
وی ادامه داد: این روزها شاهدیم که رژیم صهیونیستی بیتوجه به ابتداییترین اصول و معاهدات و قطعنامههای جهانی بهروشی مبتنی بر زور و ظالمانه، جنایات خود را علیه مردم مظلوم فلسطین بهطور وقیحانه انجام میدهد. بار دیگر مسئله فلسطین به پویش اخلاقی جهانی تبدیل شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: ایرانیان از دیرباز با فرهنگ آزادیخواهانه و دفاع از حق مظلومان کنار مردم فلسطین بودهاند و این روزها خصلت نژادپرستانه و آپارتاید رژیم صهیونیستی در تمام جهان مشهود شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه "امروز شاهدیم که صدای حمایت از عدالت و آزادیخواهی مردم فلسطین از پنج قاره جهان شنیده میشود"، گفت: امروز که وجدان جهانی در برابر این بربریت رخنهکرده در قرن بیست و یکم بیدار شده است، ما همچنان با پشتیبانی از این دادخواهی جهانی کنار مردم فلسطین ایستادهایم و به احقاق حق این مردم تحت ستم مطابق قوانین و هنجارهای بینالمللی اصرار داریم.
ربیعی با تأکید بر اینکه "این روزها کشور وارد فضای انتخاباتی شده است"، تصریح کرد: در مورد انتخابات ابتدا سپاس خود را از بیانات روشنگرانه رهبری معظم انقلاب ابزار میکنم. این رویکرد باید سرمشق همه دستگاهها و نهادهایی قرار گیرد که بهنحوی در فرآیند انتخابات تأثیر دارند. معظمله مشارکت حداکثری را اولویت اول همه دستاندرکاران و ملت اعلام کردند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در بیانات دیگری که فرمودند «بنده در مورد انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکنم. در دورههای گذشته افرادی که قصد کاندیداتوری داشتند نظر من را میپرسیدند که میگفتم نه موافقم نه مخالفم یعنی نظری ندارم، اما در این دوره گفتم همین مطلب را نیز نمیگویم.»، موضع قاطع و غیرقابل خدشهای را که اعلام کردند راه را برای هر گونه القائات شیطنتآمیز رسانههای خارجی علیه مشارکت حداکثری مردم و سوءاستفادههای احتمالی در داخل بستند.
ربیعی اظهار داشت: مشارکت حداکثری در 1400 بیش از هر دوره دیگری برای حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران ضروری است. بیتردید دولتی بدون پشتوانه آرای قاطبه ملت، از آنچنان سرمایه اجتماعی برخوردار نخواهد بود که بتواند در دورانی که تحریم و کرونا، فشارهای اقتصادی و اجتماعی زیادی را بر جامعه تحمیل کردهاند و مردمی را که نیازمند بهرهبرداری از مقاومت خود و تحولات پساتحریمی و پساکرونایی در زندگی خود هستند پاسخگو باشد.
وی خاطرنشان کرد: از سویی دیگر در دنیای پرتلاطم و در حال شکلگیری تحولات منطقهای و نظم جهانی جدید، نخواهد توانست در جایگاهی مناسب برای منافع ملی ایران قرار گیرد، زیرا کسب جایگاه شایسته ایران در منطقه و جهان امروز حد بالایی از سرمایه اجتماعی را طلب میکند که نیازمند مشارکت حداکثری مردم در انتخاب رییس جمهور و دولت آینده است. غلبه بر مسائل داخلی و حضور پرقدرت در عرصههای بینالمللی مستلزم یک دولت قوی است و دولت قوی با مشارکتی بالا حاصل خواهد شد.
ربیعی تصریح کرد: همگان باید به مشارکت حداکثری متعهد باشیم و تمام تلاش خود را برای تحقق آن بهکار گیریم، بهنحوی که تمام آحاد جامعه در یک سبد انتخاباتی بتوانند خواست و مطالبه خود را در سیمای نامزدها تجلییافته ببینند.
وی ابراز کرد: دولت همانگونه که در ثبتنامها مطابق مرّ قانون اساسی عمل کرد، از این پس نیز در امتداد همین حرکت دولت برای فراهم آوردن زمینه حضور مردم پای صندوقها و نیز حراست از آرا با شفافیت تمام تلاش خواهد نمود.
ربیعی اظهار داشت: قطعاً رسانه ملی و همه رسانههایی که بهنحوی مستقیم و غیرمستقیم از بودجه عمومی استفاده میکنند، رفتاری منصفانه و با فرصتهای برابر برای همه نامزدها خواهند داشت؛ هم فرصتهای برابر به همه آنان باید داده شود و هم از اقدامات سلبی و تخریبی مستقیم و غیرمستقیم، اجتناب صورت گیرد.
وی بیان داشت: بهرغم اینکه همواره تبلیغات بدخواهان و برخی مواضع در داخل بیاثر نشان دادن آرای مردم را القا کردهاند، اما شاهد بودیم که در این سالها با رأی قاطع مردم ایران در سالهای 92 و 96 و تکیه بر دیدگاه مورد نظر اکثریت جامعه، چطور دولت توانست از تداوم روندی که در نتیجه فهم غلط از جهان، ایران را بهسمت دام تعارضهای صهیونیستساخته سوق میداد، جلوگیری کند، تلههایی که منجر به ضایع شدن حق و منافع مردم از اقتصاد جهان میشد و نیز ایران را در معرض تهدیدات بینالمللی قرار داده بود اما با وجود به قدرت رسیدن ترامپ و حامیان صهیونیستیاش، آمریکای قدرتمند بالاخره وادار به اعتراف به شکست در جنگ اقتصادی شد و بالاخره در همین روزها بهسمت حضوری قدرتمند و عزتمند در معاهدات بینالمللی حرکت میکند.
ربیعی گفت: هرچند ترامپ دستاوردهای دولتهای یازدهم و دوازدهم را دچار چالش کرد و خسارت بزرگی به ملت ایران وارد آمد، اما میخواهم بگویم که باز هم دولت برخاسته از آرای مردم بود که ترامپ با آنهمه قدرت شیطانی، به انزوای اخلاقی در جهان کشیده شد، و حتی در ایالات متحده آمریکا دولتی با وعده بازگشت به برجام بهروی کار آمد.
وی اضافه کرد: اگر در این سالها که ترامپ بود، دولتی ناشی از اکثریت جامعه ایران، در مسند قرار نگرفته بود؛ در این صورت فشارها بهمراتب به مردم و کشور بیشتر میشد و اگر دولت، همراهی مردم را با خود نداشت، مقاومت سهساله و پیروزمندانه را به دست نمیآورد، هرچند مردم در این دوره فشارهایی را نیز متحمل شدند و دولت، نقدها و نگرانیهای آنان را نیز به جان خریداری کرد و برای حفظ مصالح و آرامش جامعه پاسخهای آنانی را که سهم زیادی در نگرانیها داشتند نیز نداد.
ربیعی با تأکید بر اینکه دولت حداقلی نمیتواند و نخواهد توانست مطالبات حداکثری جامعه را پیگیری کند، تصریح کرد: امیدواریم که همه نهادها، سازمانها و دستگاههای دخیل در انتخابات به الزامات مشارکت حداکثری مردم پای صندوقهای رأی متعهد باشند و شاهد باشیم که مردم هم در پاسخ و با اعتماد به اثرگذاری رأیشان برای آینده کشور، سپردن سکان کشور را به دست دولتی بدون رأی اکثریت بر خود روا بدارند.
وی در مورد مسئله کرونا و واکسن این ویروس تصریح کرد: دولت موضوع خرید واکسن و واردات آن از تمامی کشورها و شرکتهایی را که امکانپذیر میباشد و نیز حمایت از تولید داخلی را در چند جلسه اخیر ستاد اقتصادی دولت با حضور وزیر بهداشت مورد بحث و بررسی قرار داده است.
ربیعی بیان داشت: خوشبختانه با پیگیریهای دغدغهمند همه اعضای دولت و تلاشهای بیوقفه در وزارت امور خارجه بهعلاوه همکاری تنگاتنگ بانک مرکزی و با پیگیریهای وزارت بهداشت امروز به نتایج امیدوارکننده و قابل اطمینان رسیدهایم.
وی ادامه داد: امروز اعلام میکنم دولت با شفافیت و عدالت، واکسیناسیون گروههای سنی را با اولویت مشخصشده دنبال کرده و امکانات اجرای آن را به سامان رسانده است و در راستای اجرای عدالت سلامت نیز، از همان روزهای اول با برخی سوءاستفادههای جزیی برخورد جدی صورت داد و امروز نیز برنامه واکسیناسیون بهصورت شفاف و عادلانه در حال پیگیری هست و این روند تا پایان ادامه خواهد یافت.
ربیعی گفت: امروز خرسندم اعلام کنم با تمهیداتی که اندیشیده شد حدود 15 میلیون نفر از سالمندان و افرادی که در معرض خطر هستند بهزودی واکسینه خواهند شد. تلاشهای جمعی دولت، ترتیبی را ایجاد کرده است که روند واردات و تولید داخلی در چند مرکز در ماههای آینده، بهگونهای خواهد بود که دیگر، همه ایرانیان دغدغه واکسیناسیون را نداشته باشند. این تعهد دولت به مردم بوده است و قطعاً دولت آینده با بهرهمندی از این دستاوردها ادامه این روند را با زیرساختهای ایجادشده ادامه خواهد داد.
وی با ابراز اینکه "همه اینها در شرایطی رخ داد که با شدیدترین تحریم و جنگ اقتصادی روبهرو بودیم"، گفت: آمار پنج کشور با بیشترین میزان واکسیناسیون در جهان نشان میدهد این کشورها خود سازنده واکسن هستند، این واقعیت نشان میدهد که سرمایهگذاری ایران برای تولید واکسن در داخل، بسیار درست و راهبردی بوده است. با تولید انبوه واکسن ایرانی که بهزودی در برنامه واکسیناسیون عمومی قرار خواهد گرفت، ایران به یکی از کشورهای دنیا با بیشترین میزان تزریق واکسن تبدیل خواهد شد.
سخنگوی دولت با تسلیت بهمناسبت درگذشت مرحوم ترکان بیان داشت: زندهیاد اکبر ترکان از پیشگامان حرکت و نهضت انقلاب اسلامی بود که تا واپسین روزهای زندگی بدون توجه به جایگاه و سمت، هیچ فرصتی را برای خدمت به مردم از دست نداد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم ترکان از حضور در حرکت انقلاب اسلامی، مقابله با دشمن بعثی و دفاع از ایران، ارتقای توان دفاعی کشور تا ایجاد زیرساختهایی برای رشد و توسعه را در تجربه موفق خود داشت. مفتخرم که چهار دهه آشنایی را با مرحوم ترکان داشتم. وی فردی مملو از دانش و معرفت بود و از فرهنگ جوانمردی، مرام، فداکاری و مردمیاری ایرانیان بهطور وافری بهرهمند بود.
انتهای پیام/+