موزه ژئوپارک قشم ظرفیت منحصر بفردی برای جذب گردشگر بیشتر دارد + تصاویر
گروه استانها- موزه استثنایی ژئوپارک قشم ظرفیت منحصر بفرد از تاریخ و طبیعت و جزایر چهارگانه قشم، لارک، هنگام و هرمز برای جذب گردشگران بیشتر در این جزیره است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، گردآوری مجموعهای منحصربهفرد از تاریخ و طبیعت و جزایر چهارگانه قشم، لارک، هنگام و هرمز در دل موزه ژئوپارک قشم، این مجموعه را به یک فضای استثنایی تبدیل کرده است.
در این موزه میتوان یکهزار و 500 قطعه آبزی، 300 قطعه پرنده، 900 قطعه بندپا و خزنده، 400 قطعه حشره و 900 قطعه حیوان خشکی زی تاکسیدرمی شده را به تماشا نشست که حشره خوار کوتوله با حدود 2 گرم وزن، کوچکترین و نهنگ کوژ پشت با 45 تن وزن بزرگترین نمونه جانور این موزه هستند.
به بهانه روز جهانی موزه 28 اردیبهشتماه نشستی با علیرضا امری کاظمی مدیر ژئوپارک جهانی قشم داشتیم که نقطه نظرات او را با هم میخوانیم.
چهار جزیره در یک نگاه
مدیر ژئوپارک جهانی قشم با گرامیداشت روز جهانی موزه در نخستین مطلب خود اظهار داشت: ماکت شبیهسازی جزایر قشم، لارک، هنگام و هرمز به صورت کاملاً طبیعی از سوی هنرمندان کشورمان طراحی شده که هر چهار جزیره را در یک نگاه میتوان در موزه ژئوپارک قشم مشاهده کرد.
علیرضا امری کاظمی گفت: این ماکت در ابعادی با طول 12 و عرض پنج متر با مواد خاص ساخته شده و تنها ماکتی در کشور است که کل جزیره قشم و جزایر اطراف آن را در یک نگاه میتوانید مشاهده کنید و با ژئومورفولوژی و فرم زمین شناختی آن آشنا شوید.
وی ادامه داد: اطلاعات دقیق ژئوسایتها به همراه نقشه ژئوپارک برای مشخص شدن موقعیت و مکان هر ژئوسایت در این تابلو نصب شده است و بازدیدکنندگان به راحتی میتوانند از طریق این نقشه، با مسیرهای هر ژئوسایت آشنا شوند.
به گفته مدیر ژئوپارک جهانی قشم، ماکت بزرگ جزیره در حقیقت ابزاری کارآمد برای برقراری ارتباط بهینه بین اجزای موجود و ایجاد نگاه کلی و افزایش توان دیدارگری ذهنی به حساب میآید و در آن جزئیات، برجستگیها، پستی و بلندیهای جزیره قشم در یک نما به همراه تصویر جزایر پیرامونی آن مشهود است.
تاریخ و طبیعت در دل موزه ژئوپارک قشم
وی گفت: گردآوری گونههای تاکسیدرمی شده جانوری و ایجاد چندین ساختار مهم طبیعی و زمین شناسی توسط اساتید هنر ایران زمین و همچنین نمایش بخشی از فرهنگ و سنت بومیان قشم در موزه ژئوپارک قشم، این موزه را به یک مرکز مهم علمی تبدیل کرده است.
امریکاظمی اظهار داشت: شبیهسازی طولانیترین غار نمکی جهان، ساحل ماسهای و بام قشم با انسانهای نخستین در سه غرفه جداگانه براساس استانداردهای جهانی و به صورت منحصر به فرد در این مرکز طراحی شده به طوری که این موزه را از یک فضا صرفاً نمایشی به یک موزه با کارکرد آموزشی و پژوهشی تبدیل کرده است.
او عنوان کرد: بخشی از موزه ژئوپارک قشم هم به نمایشگاهی از فرهنگ جزیره همچون پوششهای محلی بانوان بومی(کندوره)، انواع رودوزیها، بافتههای حصیری، صنایع چوبی و صنایع دستی مانند سازهای موسیقی و لنج اختصاص داده شده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم همچنین یادآور شد: وجود ماکت انسانهای عصر پارینه سنگی به آثار موجود در موزه ژئوپارک قشم هم اضافه شد تا ظرفیتهای غنیترین موزه تنوع زیستی جنوب کشور در جزیره قشم، کاملتر شود.
وی با اشاره به تغییرات متعدد چیدمان موزه ژئوپارک قشم پس از مرحله دوم ساماندهی این مجموعه، زیبا گفت: چیدمان فضایی و نمایش نمونههای ارزشمند و استاندارد این موزه از نظر آموزشی ارتقا یافته است.
امریکاظمی با اشاره به سایت ویژه تخمگذاری لاکپشتهای پوزه عقابی در ساحل روستای شیب دراز قشم، بیان داشت: در این موزه همچنین نمونه تاکسیدرمی شده سه گونه از لاک پشتهای حوزه خلیج فارس همچون لاکپشت پوزه عقابی و پشت چرمی (با 725 کیلوگرم وزن و 2 متر قد) را میتوان مشاهده کرد.
این موزه سال 1379 در شهر قشم راهاندازی شد و تاکنون علاوه بر جذب مسافران و گردشگران، میزبان خیل عظیمی از گروههای پژوهشی بوده است.
در این مجموعه کم نظیر پرندگان تاکسیدرمی شده همانند گیلانشاه، فلامینگو، پلیکان، اردک سرسبز، خوتکا، گردن سرخ، فالاروپ و همچنین بلبل خرما، لیکو معمولی، شهدخور، زنبور خور سبز، حواصیل خاکستری، سبز قبای هندی به نمایش گذاشته شده است.
از بندپایان هم انواع صد پاها، عقربها، رتیلها، ملخها، سوسکها، قاب بالها و پروانهها و لارو آنها را در این موزه دیده میشود.
انواع مارهای سمی، نیمه سمی و غیر سمی از جمله مار شاخدار، جعفری به همراه مارهای دریایی و شتر مار و همچنین بزرگترین سوسمار ایران، بزمجه و چندین نمونه از لاکپشتها نیز به عنوان خزندگان در این مجموعه زیبا خود نمایی میکنند.
در موزه ژئوپارک قشم همچنین میتوان پستانداران تاکسیدرمی شده همچون حشره خوار کوتوله به عنوان کوچکترین پستاندار با حدود سه سانتی متر طول و اسکلت نهنگ گوژ پشت با 15 متر طول در کنار دلفینهای معمولی، خارپشت ایرانی، روباه، گونههای مختلف خفاشها، بزغاله عجیب الخلقه، موش خرما، انواع موشها و جربیلها به عنوان جوندگان، خرس قهوهای و یک نمونه فک دریای خزر را به تماشا نشست.
انواع ماهیهای خوراکی و تزئینی، انواع سخت پوستان شامل شاه میگو، مانتیس، میگو، گونههای مختلف خرچنگها، چندین نمونه کوسه، مارماهی و انواع سفره ماهیهای خلیج فارس نیز به عنوان آبزیان در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
در قسمتی از این مجموعه زیبا همچنین میتوان انواع دو کفهایها، تک کفهایها، شکم پایان، چند کفهایها، ناو پایان، سرپایان مثل هشت پا و ماهی مرکب را دید.
عروس دریایی، بادبزنهای دریایی و چندین نمونه زیبا از مرجانهای دریایی و اسفنج از جمله مرجانهای شاخ گوزنی و ستارهای به عنوان زیباترین نمونههای مرجانی نیز در موزه زیبای ژئوپارک شهر قشم دیده می شوند.
جزیره قشم با یک هزار و 500 کیلومتر مربع مساحت و داشتن ظرفیتهای منحصر بفرد تاریخی و طبیعی حوزه گردشگری در جنوب ایران واقع شده است.
انتهای پیام/7558/ی