استان خراسان شمالی در رتبه ۲۱ ضریب نفوذ اینترنت قرار دارد
گروه استانها- استان خراسان شمالی باتوجه به ضعف زیر ساختهای شبکه ارتباطی در حوزه پوشش اینترنت در بسیاری از مناطق روستایی و مرزی نتوانسته به این نیاز مردم پاسخ مناسبی بدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، امروزه با رشد و توسعه شهرها و کلانشهرها اهمیت ارتباطات در پیوند دادن جمعیت خودنمایی بیشتری نسبت به گذشته دارد و برای توسعه جوامع یکی از شاخصهای اصلی شناخته میشود.
این درحالی است که بروز همهگیری کرونا این مهم را دوباره یادآوری کرد که باید زیرساختهای ارتباطی بهگونهای گسترش داشته باشد تا در شرایط مشابه تجارت و ارتباطات و فعالیتهای روزانه مردم ادامه داشته و البته مدیریت بهتری انجام شود؛ اما متاسفانه در این زمینه استان خراسان شمالی مشکلات زیرساختی عمدهای دارد.
به صورتی که این روزها مهم ترین دغدغه ای که برای خانوادههای ساکن در این منطقه از کشور ایجاد شده، موضوع تحصیل دانش آموزان است که باتوجه به مجازی شدن تحصیل دانش آموزان به دلیل ویروس کرونا و عدم برگزاری کلاسها به صورت حضوری، بیش از هر زمان دیگری این کمبود در استان احساس می شود.
خراسان شمالی در حوزه تلفن ثابت در رتبه 20، ضریب نفوذ همراه اول در رتبه 16 و ضریب نفوذ ایرانسل در رتبه 10 قرار دارد. همچنین خراسان شمالی در حوزه ضریب نفوذ اینترنت در رتبه 21 کشور قرار دارد. قرار گرفتن استان در رتبههای پایانی جدول ضریب نفوذ اینترنت٬ نشان دهنده نقص این موضوع در خراسان شمالی و عقب ماندگی استان است.
سرقت کابلهایی که اینترنت را میرسانند
مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرقت کابل و تجهیزات مخابراتی در خراسان شمالی باعث تأخیر در روند توسعه خواهد شد، اظهار کرد: از ابتدای سال 99 سه میلیارد و 850 میلیون تومان خسارت از طریق هزینههای سرقت کابل و تجهیزات بر استان اعمالشده است.
علیرضا هاشمی گفت: بر اساس آخرین آمار دو میلیون سرویس شامل یکمیلیون و 650 هزار سرویس همراه اول و 300 هزار تلفن ثابت و 60 هزار سرویس ADSL فعال است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی افزود: تعداد بالای سرقتها مانع استفاده بهینه از نیرو و تجهیزات و اعتبارشده است، بهگونهای که فرصت استفاده جهت توسعه فراهم نمیشود.
وی یادآور شد: از سال گذشته تاکنون سه میلیارد و 850 میلیون تومان خسارت از طریق هزینههای سرقت کابل و تجهیزات بر اداره مخابرات تحمیلشده است.
توسعه بسترهای اینترنت مطالبه جدی مردم خراسانشمالی است
محمد وحیدی با بیان اینکه خراسان شمالی 300 کیلومتر نوار مرزی با کشور ترکمنستان دارد، افزود: در حال حاضر طرح 250 کیلومتر توسعه فیبر نوری در استان انجام میشود که نیاز است این موضوع افزایش پیدا کرده و اقدامات لازم در تامین منابع نیز تسریع شود
نایب رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه توسعه اینترنت یکی از مطالبات جدی مردم است، تصریح کرد: در توسعه بسترهای اینترنتی باید پوشش شاخص جمعیتی مناطق نیز در نظر گرفته شود. به طور مثال در حال حاضر در روستای کهنه جلگه یک آنتن وجود دارد و این در حالی است که با این یک آنتن تنها30 درصد روستا پوشش داده شده است و اگر می خواهیم پوشش 100 درصدی اینترنت در روستایی محقق شود باید پوشش جمعیتی منطقه مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روستاهای خراسان شمالی دارای جمعیت بالایی است، تصریح کرد: در منطقه راز و جرگلان و مانه و سملقان، که منطقه مرزی استان محسوب میشوند وهمچنین بخشهای غیر مرزی شهرستانها روستاها که دارای جمعیت بالایی هستند متاسفانه از لحاظ پوشش اینترنتی وضعیت مناسبی ندارند و این موضوع نیازمند توجه بیشتر ارتباطات و مخابرات و تسریع امورات لازم برای ارتقاء اینترنت پرسرعت است.
اینترنت پر سرعت تا پایان سال 1400 به تمام روستاهای خراسان شمالی میرسد
سید علی مرتضوی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی اظهار داشت: در حال حاضر 590 روستای استان به اینترنت پرسرعت متصل هستند.
وی با بیان اینکه اکنون تمام 24 شهر خراسان شمالی تحت پوشش اینترنت نسل 3 و 4 قرار دارند، افزود: مجموعه مشترکین تلفن ثابت و همراه اول و ایرانسل در استان یک میلیون و 673 هزار نفر میباشند که در این بین ضریب نفوذ تلفن ثابت روستایی 98 درصد، تلفن همراه 85 درصد و همچنین ضریب نفوذ اینترنت روستایی 81.5 درصد است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی با اشاره به اینکه 1446 مدرسه استان به اینترنت پرسرعت متصل هستند گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار استان به اینترنت پر سرعت متصل هستند، مابقی روستاهای بالای 20 خانوار نیز تا پایان سال 1400 به اینترنت متصل میشوند.
حال باید دید با توجه به این موضوع که دنیای پیش روی ما دنیای اینترنت و فضای مجازی است و در آینده نزدیک بسیاری از موارد روزمره انسانها از طریق اینترنت انجام خواهد شد، مسئولین خراسان شمالی اهتمام خود را به رفع موانع و مشکلات پیش روی اینترنت استان خواهد گذاشت و به وعده های خود عمل خواهند کرد یا خیر.
انتهای پیام/314/ی