موازنه‌های شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه


موازنه‌های شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

در حالی که درگیری‌های نظامی در فلسطین اشغالی همچنان ادامه دارد، بسیاری از مولفه‌ها نشان دهنده شکست سنگین اسرائیل در این جنگ است که تل‌آویو برای فرار از این شکست، همچنان جنگ را ادامه می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، رژیم‌ صهیونیستی از زمان آغاز تجاوز نظامی جدید خود به نوار غزه با مجموعه‌ای از شکست ها و ناکامی ها مواجه شده و همین امر باعث سردرگمی و اختلاف مقامات نظامی و امنیتی این رژیم در خصوص جنگ غزه شده است.

سیگنالهای موازنه‌های نظامی و راهبردی این جنگ ‌مجموعه‌ای از شکست ها را نشان می‌دهد که نتانیاهو و کابینه نظامی و امنیتی وی در زمان آغاز عملیات نظامی در غزه این موارد را در نظر نگرفته بودند. این موضوع حجم اختلافات و شکاف‌ها در میان سران اسرائیل را به ویژه در سایه اوضاع متزلزل سیاسی این رژیم افزایش داده است.

مشخصه‌های راهبردی دور تازه درگیری‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی که موازنه وحشت را به نفع نیروهای مقاومت تغییر داده را می توان در موارد زیر بررسی کرد:

الف: شکست اطلاعاتی و نظامی

رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ جدید خود نتوانست هیچ دستاورد استراتژیک یا تاکتیکی بر اساس رویکرد نظامی خود داشته باشد، بلکه برعکس نیروهای مقاومت با استفاده از عنصر غافلگیری موفق شدند مجموعه‌ای از شکست‌های اطلاعاتی و نظامی را به دشمن تحمیل کنند که می‌توان این شکست‌ها را در موارد زیر برشمرد:

1- شکست در ارزیابی مواضع مقاومت نسبت به آمادگی در برابر عملیات نظامی: سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی که مسئول ارائه ارزیابی های امنیتی به کابینه اسرائیل است، انتظار نداشت نیروهای مقاومت در نوار غزه در سایه شرایط سخت اقتصادی و بهداشتی تا این حد آماده مقابله نظامی با رژیم صهیونیستی باشند. این در حالی بود که نیروهای مقاومت پیش از این بارها از طریق انجام آزمایش های موشکی علنی و مانورهای نظامی، آمادگی خود را به رخ این رژیم کشیده بودند.

2- موفقیت مقاومت در غافلگیری رژیم صهیونیستی: اسرائیلی‌ها انتظار نداشتند نیروهای مقاومت بتوانند ناوگان موشکی خود را با این شدت طی روزهای اولیه جنگ به سمت شهرهای بزرگ سرزمین‌های اشغالی شلیک کنند.

3- نیروهای مقاومت موفق شدند تهدیدات گذشته خود مبنی بر موشک باران شهر ها و اهداف با فاصله 250 کیلومتری مرزهای نوار غزه را اجرایی کنند و به این ترتیب تمامی سرزمین‌های اشغالی درگیر رعب و وحشت ناشی از فرود موشکهای مقاومت شد و ساکنان مناطقی نظیر تل‌آویو پایتخت رژیم صهیونیستی و غوش دان پرجمعیت‌ترین منطقه سرزمین های اشغالی با ترس و وحشت روز و شب خود را در پناهگاه‌ها سپری می‌کنند. علاوه بر اینکه حملات موشکی مقاومت باعث تعطیل شدن تاسیسات حیاتی اسرائیل نظیر فرودگاه‌ها و برخی تاسیسات نفتی شده است.

4- با وجود اینکه رژیم صهیونیستی بالغ بر 1000 حمله هوایی ضد نوار غزه انجام داده، اما نتوانسته توانمندی‌های نظامی مقاومت را متوقف کند، سیاست زمین سوخته اسرائیل در این مدت نتوانست مراکز فرماندهی مرکزی گروهای مقاومت، زیرساخت‌های حیاتی و لجستیک و پتانسیل های نظامی پیشرفته مقاومت را هدف قرار دهد و این موضوع باعث شده مقاومت فلسطین روزبه‌روز به صورت هدفمنداز برگه های جدید خود در این درگیری‌ها رونمایی کند. در همین راستا ابوعبیده سخنگوی گردان‌های القسام اعلام کرده که مقاومت خود را برای موشک باران مستمر تل آویو طی 6 ماه آینده آماده کرده است.

5- شکست سامانه های ضد موشکی و عدم شناسایی سوهای پرتاب موشک مقاومت و استفاده فلسطینی‌ها از هواپیماهای بدون سرنشین باعث شده موشکباران گسترده مناطق صهیونیستی ادامه پیدا کرده و سامانه‌های ضد موشکی اسرائیل کارآیی لازم در این خصوص را نداشته باشد.

ب: خسارت‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

یکی از اهرم‌های فشار بر سردمداران رژیم صهیونیستی در این جنگ خسارت‌های اقتصادی است که به ویژه در شرایط نابسامان کنونی رژیم صهیونیستی دامنگیر تل‌آویو شده است. برخی ارزیابی های اطلاعاتی حجم خسارت‌های اسرائیل در این جنگ طی روزهای گذشته را بالغ بر 8 میلیارد دلار ارزیابی می‌کند که شامل ویرانی‌های ناشی از حملات موشکی و فلج شدن بخش‌های مختلف اقتصادی و صنعتی در داخل اسرائیل و از بین رفتن چهره بازدارندگی ارتش و ... می شود.

دکتر محمود جباعی کارشناس اقتصادی در گفتگو با العهد تاکید کرد که رژیم صهیونیستی خسارت های اقتصادی خود را نیز مانند دیگر ابعاد شکست در این جنگ مخفی نگه می‌دارد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که هزینه جنگ کنونی اسرائیل از زمان جنگ اکتبر 1973 تاکنون بی سابقه بوده است. این موضوعی بود که رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی نیز به آن اشاره کرد.

وی اعلام کرد که بر اساس ارزیابی خسارت‌هایی که توسط روزنامه های بین المللی و مراکز مطالعاتی انجام شده، هزینه هر روز جنگ اسرائیل ضد نوار غزه بالغ بر یک میلیارد دلار ارزیابی می شود که در چند بخش به اسرائیل وارد شده است:

1- تعطیلی و توقف فعالیتهای فرودگاه بن‌گوروین و لغو پروازهای آن و خسارت به گردشگری اسرائیل

2- خسارات گسترده وارده به صنعت اسرائیل که شامل خسارت های مستقیم و غیر مستقیم می‌شود. اصحاب صنعت رژیم صهیونسیتی اعلام کرده بودند که در سه روزه اول جنگ بالغ بر 162 میلیون دلار خسارت به بخش صنعت وارد شده که اگر همین نسبت را طی 9 روز گذشته دنبال کنیم به رقم 500 میلیون دلار می‌رسیم.

3- هدف قرار گرفتن تاسیسات گازی تامار که ذخیره گازی آن 275 میلیارد متر مکعب است. این حمله نیز خسارت‌های زیادی به رژیم صهیونیستی وارد کرد، به ویژه که این ایستگاه گازی سالانه حدود 2 میلیارد دلار عواید برای اسرائیل دارد. حمله به خط لوله نفت ایلات- عسقلان را نیز می توان در این راستا ارزیابی کرد که با قراردادی یک میلیارد دلاری قرار است نفت امارات را به اروپا منتقل کند.

4- یکی از مهمترین ابعاد خسارت‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی خسارت به صنایع نظامی این رژیم است. اسرائیلی ها که همواره در جهت ترویج بازرگانی نظامی خود اقدام به بزرگنمایی کارآیی تولیدات نظامی خود می‌کردند، با رسوایی که در این جنگ به وقوع پیوست، بخش قابل توجهی از مشتری‌های خود را از دست دادند. به عنوان مثال تعدادی از کشورهای سازشکار عربی تا مدتی پیش به دنبال عقد قرارداد برای خرید سامانه گنبد آهنین از اسرائیل بودند که طبعا شکست این سامانه باعث خواهد شد آنها در تصمیم خود تجدیدنظر کنند.

ج: بروز جبهه‌های جدید مبارزه:

یکی از شاخصه های جدید درگیری‌ها، هم زمانی فعالیت‌های ضد صهیونیستی در قدس اشغالی و نوار غزه است که باعث افزایش تزلزل مقامات نظامی اسرائیل شده است. در حال حاضر در شرایطی که جنگ در مرزهای نوار غزه ادامه دارد، جبهه داخلی سرزمین های اشغالی نیز شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی و اعتصاب های گسترده است که سردرگمی بیشتر ارتش و نیروهای امنیتی اسرائیل را به دنبال داشته است. در حال حاضر اعتراضات مردمی گسترده‌ای در شهرهای اللد و الرملة و حیفا و یافا و قدس اشغالی دنبال می شود و فضای امنیتی ناشی از جنگ غزه باعث شده نیروهای امنیتی اسرائیل کارآیی لازم برای مقابله با این اعتراضات را نداشته باشند.

در همین رابطه أفیف کوخاوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل حوادث کنونی را شاخص‌هایی برای بروز جنگ داخلی در سرزمین‌های اشغالی توصیف کرده و نتانیاهو نیز این حوادث را بسیار خطرناک ارزیابی کرده است.

د: حمایت گسترده افکار عمومی از آرمان فلسطین

ادامه جنگ غزه و جنایت های اسرائیل باعث حمایت گسترده افکار عمومی بین المللی بویژه همسایگاه فلسطین از آرمان فلسطین شده است. در همین رابطه صدها اردنی طی روزهای اخیر تظاهرات اعتراض آمیز را در نزدیکی مرزهای خود با فلسطین اشغالی برگزار کرده و جنایت‌های صهیونیست‌ها ضد ملت فلسطین را محکوم کردند که در نتیجه این تجمع در مرزها، درگیری هایی میان معترضان و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی ایجاد شد.

همزمان در لبنان نیز صدها نفر از مردم این کشور تجاوز رژیم صهیونیستی به فلسطینیان را محکوم و در مرزهای لبنان و فلسطین در مناطق کفرکلا و العدیسه و مروحین تجمع کردند که در نتیجه حمله نیروهای مرزی رژیم‌ صهیونیستی محمد طحان یکی از تظاهرات کنندگان به شهادت رسیده و تعداد دیگری از آنها زخمی شدند.

ه: شکنندگی جبهه داخلی اسرائیل

بعد از چندین روز از عملیات نظامی، مشخص شده که جبهه داخلی اسرائیل در برابر هر نوع رویارویی نظامی شکننده است و در سایه گسترش توانمندی های نظامی نیروهای مقاومت شرایط آرام درگیری‌های گذشته را ندارد. در حال حاضر کابینه رژیم صهیونیستی قادر به تامین سرپناه برای صهیونیست‌های آواره شده در نتیجه حملات موشکی مقاومت نیست و این افراد به دنبال سرپناه مجبور به خیابان گردی شده‌اند.

این در حالی است که پناهگاه های اسرائیل نیز آمادگی لازم را ندارد و در نتیجه هجوم گسترده مردم به این مناطق مصدومیت‌های زیادی در میان شهروندان گزارش شده است. همین موضوع باعث شده بسیاری از صهیونیست‌ها به مناطق دوردست فرار کند و در عین حال از عملکرد کابینه ناراضی باشند. تصاویر ویدیویی و مقالات مندرج در رسانه های رژیم صهیونیستی در سایه شرایط کنونی از تمایل بسیاری از اسرائیلی‌ها جهت مهاجرت از سرزمین های اشغالی خبر می دهند.

پایگاه خبری العهد در مقاله‌ دیگری نیز به بررسی ابعاد شکست رژیم صهیونیستی در این جنگ پرداخته است. بر اساس این گزارش از دیگر دستاوردهای محور مقاومت در این دوره از درگیری ها که می‌توان از آنها به عنوان شاخصی برای شکست رژیم صهیونیستی نام برد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نیروهای مقاومت با هدف قرار دادن تل آویو و منطقه صهیونیست نشین قدس و هرتصلیا و بئر السبع و عسقلان و اشدود با تعداد قابل توجهی از موشک‌های خود غافلگیری بزرگی را برای اسرائیلی‌ها رقم زدند. این در حالی است که تاکتیک های مقاومت برای شلیک موشک ها باعث از کار افتادن سامانه های ضد موشکی رژیم صهیونیستی شده و رونمایی از موشک های پیشرفته جدید با قدرت انفجاری بیشتر، تلفات را در جبهه داخلی اسرائیل افزایش داده، تا جایی که سانسور نظامی شدید اسرائیلی‌ها نیز نتوانسته ابعاد قابل توجهی از این تلفات را مخفی نگه دارد.

- این دوره از درگیری‌ها شرایط جدیدی را رقم زده که اسرائیلی‌ها عادت به دیدن آن نداشتند. مشاهده ساختمان ها و خیابان‌های تخریب شده توسط موشک‌های مقاومت و صدای مستمر آژیر خطر همراه با داد و فریاد شهرک‌نشینان و نظامیان اسرائیلی، شرایط سخت و دردناکی را برای صهیونیست‌های ساکن فلسطین اشغالی رقم زده است. این در حالی است که موازنه نظامی وحشت ضد اسرائیل به گونه‌ای رقم خورده که اسرائیلی‌ها ورود به عملیات زمینی جهت اشغال نوار غزه را کابوسی پایان ناپذیر برای خود می دانند و به هر نحو از ورود به آن خودداری می‌کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران